جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات استان همدان، فرصت ها و کشورهای هدف

صادرات استان همدان استان همدان به دلیل برخورداری از ظرفیت‌های خوب تولیدی در صنعت و کشاورزی علاوه بر تأمین نیازهای داخلی بخشی را به خارج از ایران صادر می‌کند.
استان همدان از استان‌های غربی کشور است.و  از مناطق تاریخی ایران و از قدیمی‌ترین کانون‌های تمدن به شمار می‌رود.

✍ در این بخش قصد داریم شما را با ظرفیت‌ها، فرصت‌های بی‌نظیر صادراتی، کشورهای هدف و افزایش صادرات استان همدان آشنا کنیم!

معرفی استان همدان

استان همدان از استان‌های غربی کشور است. این استان از مناطق تاریخی ایران و از قدیمی‌ترین کانون‌های تمدن به شمار می‌رود. استان‌های هم‌جوار شمالی، شرقی، جنوبی و غربی آن به ترتیب زنجان، قزوین، مرکزی، لرستان، کردستان و کرمانشاه‌اند.

 استان همدان در تولید محصولات کشاورزی در بین ۱۰ استان برتر کشور قرار دارد و در میان استان‌های مجاور و همسایه رتبه اول را دارد

استان همدان از استان‌های کوهستانی، مرتفع، سرد و بادخیز کشور است. قرار گرفتن دشت‌ها در مجاورت نواحی مرتفع و کوهستانی باعث وزش بادهای شدید در استان می‌شود. ناهمواری‌ها در این استان به شکل‌های مختلف ایجاد شده است که عامل مهم تغییر شکل این ناهمواری‌ها، آب‌های روانی است که در استان جاری است، به‌طوری‌که این آب‌ها در برخی مناطق مرتفع با تخریب ارتفاعات و انباشت آبرفت‌ها در مناطق پست سبب کاهش ارتفاع کوه‌ها، ایجاد دشت و دره‌های زیادی شده‌ است.

آب‌وهوای استان، تحت تأثیر عرض جغرافیایی، ارتفاع، مکان، امتداد کوه‌ها و فاصله از دریاست. به‌طورکلی آب‌وهوای استان در نتیجه وجود کوه‌های مرتفع، رودخانه‌ها و پستی و بلندی‌های زیاد، به‌شدت متغیر است. به ‌طور کلی مناطق مرتفع استان آب‌وهوای سرد کوهستانی دارد و مناطق جنوبی آن – ملایر و نهاوند – دارای آب‌وهوای معتدل کوهستانی است.

استان همدان در تولید محصولات کشاورزی در بین ۱۰ استان برتر کشور قرار دارد و در میان استان‌های مجاور و همسایه رتبهٔ اول را دارد.

استان همدان به دلیل موقعیت ویژه جغرافیایی، کیفیت مناسب آب‌وهوا، خاک مناسب و نیروی خلاق و فعال، دارای قابلیت‌های تولیدی زیادی در محصولات کشاورزی است به گونه‌ای که می‌تواند علاوه بر تأمین نیازهای استان بخشی از نیازهای داخلی کشور را تأمین کند و در صادرات هم از استان پیش روی کشور باشد.

⚡ استان همدان در تولید گردو، سیر و سیب‌زمینی رتبه اول کشور را دارد. در تولید انگور رتبه سوم و کشمش رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

. گیاهان دارویی استان همدان شامل رازیانه، کالاندولا یا گل همیشه بهار می شود

⚡ استان همدان رتبه سوم تولید گیاهان دارویی کشور را دارد. گیاهان دارویی استان شامل رازیانه، کالاندولا یا گل همیشه بهار، آویشن و گشنیز است که عمدتاً در شهرستان‌های نهاوند و رزن کشت می‌شوند. شهرستان نهاوند ۶۷ درصد گیاه دارویی گشنیز کشور را تولید می‌کند و در این زمینه مقام اول کشوری را دارد.

صنایع‌دستی استان همدان در کشور شهره است و حتی برخی صنایع‌دستی استان مانند سفالگری شهره صادراتی و جهانی دارد. این استان به لحاظ تنوع تولید صنایع‌دستی رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است. برجسته‌ترین صنایع‌دستی استان، سفالگری و سرامیک‌سازی است که مرکز عمده آن لاله جین در ۲۰ کیلومتری شهر همدان است.

استان همدان به دلیل موقعیت زمین‌شناسی  به لحاظ معدنی بسیار غنی است به طوری که علی‌رغم وسعت کم نسبت به سایر استان‌ها رتبهٔ هشتم ذخایر معدنی کشور را به خود اختصاص داده است.

وجود ۲۷۱ معدن فعال در استان همدان از جمله معادن سیلیس، فلدسپات، معادن غنی لاشه آهکی، سنگ آهن، پگماتیت، میکا، آندالوزیت، گارنت، انواع گرانیتها، پوزولان، پوکه معدنی، دولومیت، تراورتن، تالک، شن و ماسه و لاشه ساختمانی سبب شده تا همدان به عنوان یک استان معدن خیز به‌شمار آید.

استان همدان به دلیل موقعیت زمین‌شناسی  به لحاظ معدنی بسیار غنی است

⚡ ذخایر سیلیس استان همدان از جمله بهترین ذخایر سیلیس کشور است که نیاز واحدهای تولید شیشه و کریستال را تأمین می‌کند . عمده معادن سیلیس استان در شهرستان ملایر قرار دارند.

وضعیت صنعت استان همدان:

بیش از هزار واحد صنعتی در استان همدان فعالیت می کنند که علاوه بر تأمین نیازهای داخلی بخشی را به خارج صادر می‌کنند.

بیش از هزار واحد صنعتی در استان همدان فعالیت دارند که مهم‌ترین واحدهای صنعتی استان تولید چینی‌آلات بهداشتی، تولید ظروف شیشه‌ای، تولید سیمان، تولید کاشی کف و دیوار، تولید رب گوجه، تولید آرد، تولید فرآورده‌های لبنی، شمش و انواع مقاطع فولادی، کابل و ریخته‌گری، انواع چرم سبک‌وسنگین، تولید پودر سیر و انواع سبزیجات خشک، نخ تایر و منسوج نبافته، داروسازی‌ها، انواع فرآورده‌های سیب‌زمینی، پودر و پوره و نکتار میوه‌جات، ورق تترا پک و صنایع خودروسازی است.

صادرات استان همدان

استان همدان به دلیل برخورداری از ظرفیت‌های خوب تولیدی در صنعت و کشاورزی علاوه بر تأمین نیازهای داخلی بخشی را به خارج از ایران صادر می‌کند.

کالاهای صادراتی استان شامل انواع محصولات صنعتی، کشاورزی، پتروشیمی، معدنی و صنایع‌دستی است که به سایر استان‌ها و کشور های مختلف صادر می‌شود
استان همدان از استان های فعال صادراتی کشور است

عراق، پاکستان، روسیه، افغانستان، ترکیه و کشورهای حوزه خلیج‌فارس از مهم‌ترین مقصدهای صادراتی استان‌اند.

کالاهای صادراتی استان بیشتر انواع محصولات صنعتی، کشاورزی، پتروشیمی، معدنی و صنایع‌دستی است که از طریق گمرک‌های استان همدان و سایر استان‌ها به ۳۶ کشور در نقاط مختلف جهان صادر می‌شود.

در بین مواد معدنی استان فرو سیلیس مهم‌ترین ماده معدنی صادراتی است به نحوی که بسیاری از کشورهای آسیایی و اروپایی متقاضی این کانی ارزشمندند.

سیر استان همدان

استان همدان با چهارهزار و 400 هکتار اراضی سیر و تولید سالانه 60 هزار تن، رتبه نخست تولید این محصول را در کشور دارد.

استان همدان با چهارهزار و ۴۰۰ هکتار اراضی سیر و تولید سالانه ۶۰ هزار تن، رتبه نخست تولید این محصول را در کشور دارد. این استان در کنار استان‌های مازندران، گیلان، زنجان، خوزستان، اصفهان و کرمان از عمده تولیدکنندگان سیر کشور است.

در جای‌جای استان همدان سیر کشت می‌شود اما شهرستان‌های همدان، بهار و تویسرکان جزو شهرستان‌های مطرح کشت سیر استان هستند. روستای سولان شهرستان همدان سرآمد تولید سیر استان است.

سیر خشک همدان باسابقه‌ای طولانی در بین مصرف‌کنندگان داخلی و خارجی، علاوه بر سبد خانوارها، در سبد خرید شرکت‌های دارویی و بهداشتی قرار گرفته و به‌عنوان محصول راهبردی در کشور موردتوجه است.

طعم، مزه و کیفیت منحصربه‌فرد سیر همدان موجب می‌شود این محصول مزیت‌های ویژه‌ای در طب گیاهی و دارویی داشته باشد اما موضوع اصلی این است که با فرآوری، بسته‌بندی و از همه مهم‌تر بازاریابی بین‌الملل و تبلیغات به خریداران عمده کشورهای تراز اول صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی اطلاع‌رسانی و آگاهی دهیم و توجه آنها را به خرید این محصول ارزشمند جلب کنیم.

طعم، مزه و کیفیت منحصربه‌فرد سیر همدان موجب می‌شود این محصول مزیت‌های ویژه‌ای در طب گیاهی و دارویی داشته باشد

⚡ کشورمان سالانه بیش از هزار تن سیر به کشورهای عراق، آذربایجان، بلغارستان، روسیه، امارات متحده عربی، آلمان و برخی کشورهای اروپایی صادر می‌کند و نقش استان همدان در صادرات این محصول بیش از سایر استان‌هاست.

ایران در بین کشورهای تولیدکننده سیر رتبه ۲۵ را دارد در حالی است که سیر همدان حرف اول را در دنیا می‌زند و آل سین، ماده مؤثره این محصول در بالاترین میزان است.

علی‌رغم برتری‌های بی‌نظیر سیر استان همدان این محصول باارزش به‌خوبی معرفی نشده و کشورهای رقیب با تولید کمتر و کیفیت پایین‌تر توانسته‌اند بازارهای صادراتی خود را گسترش دهند. عدم بازاریابی و بازارسازی صحیح و اصولی این محصول، اکتفا به صادرات به کشورهای همسایه، عدم توجه به نیاز مشتری خارجی، عدم فراوری سیر و فروش سیر به‌صورت فله از جمله چالش‌های پیش روی صادرات این محصول باارزش است.

تا زمانی که سیر فاقد بسته‌بندی و برچسب‌زنی مناسب و شکیل که نشان‌دهنده مرغوبیت و کیفیت کالاست باشد به‌نوعی فضا را برای کشورهای واسطه فراهم می‌کنیم تا این کشورها با زرق‌وبرق دادن و بسته‌بندی مناسب کالای ایرانی سود سرشاری ببرند و محصول را با نام و برند خود به بازارهای تراز اول جهان صادر کنند.

یران در بین کشورهای تولیدکننده سیر رتبه ۲۵ را دارد در حالی است که سیر همدان حرف اول را در دنیا می‌زند

طعم، مزه و کیفیت منحصربه‌فرد سیر همدان موجب می‌شود این محصول مزیت‌های ویژه‌ای در طب گیاهی و حتی صنعت دارو داشته باشد

کشمش استان همدان

۳۱ درصد کشمش کشور در استان همدان تولید می‌شود که این میزان تولید، استان را در رتبه دوم کشوری است.

کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین‌های گروه b است از طرفی کشمش دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند. کشمش میوهٔ رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نام‌های مختلفی در بازار به فروش می‌رسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می‌شود.

۳۱ درصد کشمش کشور در استان همدان تولید می‌شود که این میزان تولید، استان را در رتبه دوم کشوری این محصول قرار داده است. به طور متوسط سالانه ۴۶ هزار تن کشمش در استان تولید می‌شود که از این مقدار، ۳۶ هزار و ۶۰۰ تن آن صادر می‌شود.

ملایر شهر خوشه‌های طلایی بیشترین تولید انگور و کشمش استان را دارد. این شهرستان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان را با انگورش به دست آورده است. ۶۰ درصد انگور استان همدان مربوط به ملایر است و این شهرستان قطب تولید این محصول در استان همدان است.

این کشمش به لحاظ کیفیت و ترکیبات غذایی بی‌نظیر است و جزء مرغوب‌ترین و باکیفیت‌ترین کشمش‌های استان است. این ویژگی‌ها آن را به‌عنوان یک برند جهانی معرفی می‌کند به نحوی که در بسیاری از بازارهای صادراتی کشمش ملایر را به‌عنوان کشمش برتر می‌شناسند.

با تمام ویژگی‌های مثبت کشمش استان همدان بخصوص شهرستان ملایر برندسازی و بازاریابی اصولی و حرفه‌ای این محصول در بازارهای جهانی خالی است. کشمش استان نام و آوازه خوبی دارد اما اگر روی برندسازی کار نشود زحمتی که پدران و مزرعه‌داران قدیم استان در طی سال‌ها برای خوشنامی این محصول کشیده است به دست ما از بین خواهد رفت.

تحقیقات بازار و شناسایی کشورهای پربازده، شناسایی رقبا و تحلیل عملکرد آنها، نحوهٔ قیمت‌گذاری و بسته‌بندی محصول مطابق خواست و سلیقه مشتری از اقدامات ضروری داشتن صادرات موفق است.

کشمش همدان در کیفیت و ترکیبات غذایی بی‌نظیر است و جزء مرغوب‌ترین و باکیفیت‌ترین کشمش‌هاست
۳۱ درصد کشمش کشور در استان همدان تولید می‌شود که این میزان تولید، استان را در رتبه دوم کشوری این محصول قرار داده است

⚡ ورود موفق به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و تولیدکننده انگور و کشمش بخصوص با منابع خوبی که در استان همدان وجود دارد محیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات کشمش را رعایت کند.

خیلی از صادرکنندگان ما دست روی دست گذاشته‌اند و منتظرند تا خریداران سایر کشورها بخصوص دلالان و واسطه‌های سایر کشورها به طمع سود بالا و با قیمت هر چه پایین‌تر، سراغ آنها بیایند. در صورتی که می‌توانند با استفاده از تقویت مهارت های ارتباطی و ابزارهای تحقیقات بازار به‌تدریج با خریداران عمده ارتباط بگیرند و کالای خودشان را با قیمت‌های بالاتر و واقعی به کشورهای هدف برسانند.

گردوی استان همدان:

 استان همدان رتبه اول تولید گردو و رتبه دوم از نظر مساحت باغ‌های گردو کشور بعد از استان کرمان را دارد. بیش از ۱۹ هزار و ۳۰۰ هکتار از مجموع باغ‌های استان همدان به درختان گردو اختصاص دارد.

بیش از ۱۹ هزار و ۳۰۰ هکتار از مجموع باغ‌های استان همدان به درختان گردو اختصاص دارد
شهرستان تویسرکان معروفترین شهر کشور در تولید گردو

۲۱ درصد گردوی کشور در استان همدان تولید می‌شود و شهرستان تویسرکان با تولید بیش از پانزده هزار تن رتبه نخست تولید گردوی استان را به خود اختصاص داده است.

در شهرستان تویسرکان پنج هزار و ۶۰۰ هکتار باغ گردو وجود دارد که ۲۹ درصد کل تولید گردوی استان از این شهرستان برداشت می‌شود. گردوی تویسرکان از مزایایی مانند طعم، رنگ، درصد چربی و مواد مغذی منحصربه‌فرد برخوردار است و حتی در بازارهای بین‌المللی و جهانی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

صادرات موفق گردو هم در گرو تحقیقات بازار، بررسی سلیقه و نیاز مشتری، بسته‌بندی مناسب، بازاریابی هوشمندانه و ارتباط مستقیم با خریداران عمده کشورهای هدف است
شاید گردوی تویسرکان را بتوان بهترین گردوی جهان نامید

 پس از شهرستان تویسرکان، رتبه دوم تولید گردو به شهرستان ملایر و رتبه سوم به شهرستان‌های همدان و نهاوند اختصاص دارد. گردوی مرغوب استان همدان علاوه بر مصرف داخلی به ۳۰ کشور جهان صادر می‌شود که مهم‌ترین آنها کشورهای همسایه مانند عراق، ترکیه و همچنین انگلستان و آلمان است.

⚡ ایران جزء ۳ کشور بزرگ تولید کنندهٔ گردو جهان است و صادرات گردو ایران به کشورهای اروپایی قابل‌توجه است. مکزیک، مراکش، ترکیه و بلژیک دارای بازار روبه‌رشدی در یک و پنج سال اخیر هستند. کشورهای هند و امارات هم می‌توانند موردتوجه تاجران قرار گیرند.

صادرات موفق گردو هم در گرو تحقیقات بازار، بررسی سلیقه و نیاز مشتری، بسته‌بندی مناسب، بازاریابی هوشمندانه و ارتباط مستقیم با خریداران عمده کشورهای هدف است. گسترش بازارهای موجود و ورود به بازارهای جدید با چشم باز می‌تواند سود صادراتی محصول را به‌مراتب بیشتر کند و در گذر زمان برای صادرکنندگان اعتبار بین‌المللی بیاورد.

استفاده از دلالان و واسطه‌های بی شما هرگز سود بلندمدت و پیوسته را ایجاد نخواهد کرد. اگر محصول به صورت فله صادر شود و هر چه محصول شایسته و باکیفیتی تولید کنید چون با نام و نشان تجاری صادر نمی‌شود، اعتبار شما برای دیگران است.

در صورتی که در هر بار فروش محصول باکیفیت و تحت برند، محصول شما یک سرمایه معنوی و ارزش برند پیدا می‌کند و در طول زمان نام و نشان تجاری شما ارزشمند می‌شود و یک ارتباط قوی بین شما و بازار هدف ایجاد می‌شود این ارتباط قوی بین بازار و نام تجاری مزایای زیادی دارد. از جمله اینکه ورود رقبا سخت می‌شود و دو اینکه خریداران عمده بیشتری سراغ شما خواهند آمد و مهم‌تر این که کالا را با قیمت خواهید فروخت و قدرت چانه‌زنی را از خریدار عمده خواهید گرفت.

صادرات موفق گردو هم در گرو تحقیقات بازار، بررسی سلیقه و نیاز مشتری، بسته‌بندی مناسب، بازاریابی هوشمندانه و ارتباط مستقیم با خریداران عمده کشورهای هدف است.

⚡ ورود موفق به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و تولیدکننده گردو بخصوص با منابع خوبی که در استان همدان وجود دارد محیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات گردو را رعایت کند.

گیاهان دارویی استان همدان:

همدان به دلیل موقعیت جغرافیایی از گذشته‌های دور قطب‌ گیاهان دارویی کشور بوده است.
استان همدان از استان های مطرح تولید گیاهان دارویی کشور است

استان همدان به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب‌وهوای مناسب از گذشته‌های دور از قطب‌های گیاهان دارویی کشور بوده است و شواهد تاریخی نشان می‌دهد ابوعلی سینا حکیم و پزشک ایرانی از این گیاهان بسیار نام برده تا جایی که کتاب قانون خود را در شهر همدان به پایان رسانده است.

وجود باغ گیاهان دارویی بوعلی سینا در استان جزء نخستین باغ‌های گیاهان دارویی کشور است. این باغ مختص جمع‌آوری، شناسایی و پژوهش در زمینه گیاهان دارویی است. این باغ یکی از باغ‌های هفت‌گانه گیاه‌شناسی کشور است که نه‌تنها در کشور بلکه در دنیا هم بی‌نظیر است.

گیاهان دارویی به دلیل خواصی که در درمان و پیشگیری از بیماری‌ها دارند کاربرد زیادی در درمان‌های سنتی، تولید دم نوش‌های مختلف و صنایع داروسازی دارند. علی‌رغم پیشرفت‌های صنعت داروسازی، گیاهان دارویی با حفظ ویژگی‌های خود بیش از گذشته در محافل علمی و پزشکی موردتوجه است.

استان همدان دارای ذخایر ژنتیکی مختلف گیاهان دارویی است که گاه به‌صورت خودرو در دامنه‌های طبیعی رشد می‌کند و گاهی توسط کشاورزان کشت می‌شود. بطوری که استان همدان در تولید گیاهان دارویی کشور جایگاه چهارم را دارد.

⚡ رازیانه، گشنیز، گزنه، گیویج، نعنا فلفلی، زعفران، سنبلتی و گل محمدی از جمله گیاهان دارویی هستند که در استان همدان کشت می‌شود و در این زمینه صنایع و کارگاه‌های متعدد تولید عرقیات و دم نوش‌های گیاهی راه‌اندازی شده است و ظرفیت‌های خوب صادراتی را برای استان شکل داده‌اند.

اشتغال، درآمدزایی بالا و صادرات از مهم‌ترین مزیت‌های کشت گیاهان دارویی است و با توجه به مشکل کم‌آبی و مصرف آب اندک اغلب گیاهان دارویی، کشت این گیاهان برای استان بسیار مناسب است.

بیش از ۳۱۵ گونه گیاه دارویی خودرو در اراضی ملی استان شناسایی شده است. بابونه، آویشن، بومادران، گل کوفته، شیرین‌بیان، گاوزبان، نعناع، خاکشیر از مهم‌ترین گونه‌های گیاهان خودرو استان به شمار می‌روند.

علی‌رغم پتانسیل‌های بالای کشور در تولید گیاهان دارویی، یکی از مشکلات اصلی این صنعت عدم توجه به بسته‌بندی و برندسازی است. در حالی است که سایر کشورها از گیاهان داروئی ما برند می‌سازند و با قیمت دوبرابر، همان کالا را به سایر کشورها صادر می‌کنند.

اگر به بازاریابی بین‌الملل، مطالعه و تحقیقات بازار، برندسازی و تبلیغات هدفمند به دید سرمایه‌گذاری و نه هزینه نگاه کنیم آنگاه معجزه آنها را در فروش صادراتی و افزایش درآمد خواهیم دید. موضوعی که سال‌هاست در بین تجار و صادرکنندگان ایرانی مغفول مانده و متأسفانه صادرکنندگان کشورهای رقیب از ضعف و ناکارآمدی ما استفاده می‌کنند و از بابت صنایع ایرانی که اتفاقاً در آنها مزیت‌های خوبی داریم استفاده می‌کنند.

 علی‌رغم پتانسیل‌ بالای کشور در تولید گیاهان دارویی از مشکلات اصلی این صنعت عدم توجه به بسته‌بندی و برندسازی است
ذخایر ژنتیکی مختلف گیاهان دارویی استان بی نظیر است که گاه به‌صورت خودرو در دامنه‌های طبیعی رشد می‌کند

⚡ ورود موفق به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و تولیدکننده گیاهان داروئی بخصوص با منابع خوبی که در استان همدان وجود دارد محیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات گیاهان داروئی را رعایت کند.

صنعت سفالگری استان همدان:

سفالگری از صنایع‌دستی مهم و محبوب ایرانیان بوده است که این امر به‌ویژه در مورد سفالگران لالجین استان همدان بیشتر صدق می‌کند. سفالگری شهرستان لالجین قدمت چندهزارساله دارد و شکوفایی آن به دورهٔ ایران باستان برمی‌گردد. لالجین از شهرهای شمالی استان همدان در بخش لالجین شهرستان بهار قرار دارد و از عمده‌ترین مناطق تولید سفال و سرامیک جهان است.

سفالگری در لالجین که یک صنایع‌دستی پویا به شمار می‌رود.

سفالگری در لالجین که یک صنایع‌دستی پویا به شمار می‌رود، رابطه مستقیمی با شکوفایی کسب‌وکار، توسعه صادرات غیرنفتی، حفظ و اشاعهٔ میراث‌فرهنگی و معرفی هویت و تمدن حقیقی ایران به جهان دارد.

طبق آمار میراث ‌فرهنگی همدان بیشترین حجم سفال کشور در لالجین تولید می‌شود و افتخار بالاترین حجم صادرات این محصول هم متعلق به همین بخش و شهرستان بهار است.

سفال های تزئینی لالجین در کشورهای عراق، ترکیه، هلند، آلمان، سوئد، عمان، آذربایجان، ویتنام و مالزی و غنا مشتری‌های پروپا قرصی دارد.

محصولات سفالی و سرامیکی شامل سرویس ظروف غذاخوری بدون سرب، دیزی، کلمن آب، کوزه‌های سفالی، گلدان ساده و طرح‌دار در سایزهای مختلف، آینه و شمعدان، ظرف‌های دکوری، قلک پول، مجسمه حیوانات و ازاین‌قبیل هم به‌صورت خام و هم لعاب‌دار و رنگی می‌باشد.

در صادرات صنایع‌دستی توجه به سلیقه و نیاز مشتری اهمیت زیادی دارد

در صادرات صنایع‌دستی توجه به سلیقه و نیاز مشتری از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی کشورها به دنبال کالای لوکس و باکیفیت حتی با قیمت بالا هستند و برای این کشورها ظرافت و شکیل بودن کالا اهمیت زیادی دارد. در حالی که برخی کشورهای کمتر توسعه‌یافته به دنبال کالاهایی با قیمت مناسب‌اند. بنابراین لازم است قبل از صادرات، اطلاعات کافی درباره کالای صادراتی و وضعیت آن از جنبه های مختلف در کشور هدف جمع‌آوری کنیم.

⚡ هم‌اکنون قشر ثروتمندی در برخی کشورها مثل چین، روسیه و حتی کشورهای آمریکای جنوبی شکل گرفته است که به‌شدت عطش خرید کالاهای لوکس و اصیل را از مبدأ کشورهای اصلی دارند و حاضرند برای اینکه کالای اصلی و مرغوب به دستشان برسد هزینه کنند. کشورهایی مانند ژاپن و کشورهای ثروتمند عربی هم می تواند مقاصد صادراتی خوبی باشند.

در بین کالاهای لوکس و بااصالت ایرانی، سفال استان همدان خودنمائی می‌کند. هنرمندان و صادرکنندگان استان همدان و بخصوص شهر لاجین می‌توانند عزم خود را برای صادرات بیشتر این محصول بی‌نظیر، جزم کرده و به فکر توسعه صادرات باشند. بازارهای موجود را گسترش دهند و به طور هم‌زمان وارد بازارهای جدید بخصوص بازارهای تراز اول شوند.

قطعاً نقش تحقیقات و مطالعه بازار، توجه به سلیقه مشتری، معرفی و آگاهی دادن به مشتریان فعلی و بالقوه می‌تواند خریداران عمده دست‌اول و نه دست چندم را به سمت صادرکننده جذب کند و یک رابطه برد – برد بین صادرکننده و خریدار عمده دست‌اول شکل ‌گیرد.

مضاف بر اینکه ارتباط بین صادرکنندگان و خریداران دست‌اول نسبت به ارتباط با واسطه‌ها بسیار پایدارتر و سالم‌تر است و هر دو طرف معامله راضی و سود بیشتری خواهند برد. صادرکننده ایرانی هم باید نسبت به کیفیت و تأمین به‌موقع کالا تعهد داشته باشد و چنانچه نتواند حجم موردنیاز کالا را تأمین کند به خریدار اطلاع دهد و از بدقولی بپرهیزد.

سفال های تزئینی لالجین در کشورهای عراق، ترکیه، هلند، آلمان، سوئد، عمان، آذربایجان، ویتنام و مالزی و غنا مشتری‌های پروپا قرصی دارد

⚡ در مجموع آینده بسیار روشن و پر رونقی برای این صنعت متصور است. اما راه درست آن ورد حرفه ای، مشورت با افراد باتجربه و البته شناخت بازار هدف است. نکته قابل توجه اینکه همکنون قشر ثروتمندی در کشور چین بوجود آمده است که ولع زیادی در خرید کالاهای گران قیمت و باارزش دارند. این قشر در خرید کالاهای لوکس و اصیل گاها با یکدیگر رقابت می کنند. صنایع دستی همدان می تواند بازار هدف خوبی برای این قشر در چین باشد.

صنعت چرم‌سازی استان همدان:

 چرم کالایی با ارزش افزوده بالا است که از دوام خوبی در مقایسه با سایر پوشش‌ها برخوردار است
صنعت چرم استان همدان از بهترین صنایع چرم کشور است

چرم ماده‌ای طبیعی، بادوام و منعطف است که از دباغی پوست خام جانوران به‌ویژه گاو به دست می‌آید به‌طوری که در دباغی، پوست فسادپذیر به یک ماده طبیعی پایدار، دائمی و انعطاف‌پذیر برای کاربردهای گوناگون تبدیل می‌شود.

چرم کالایی با ارزش افزوده بالا است که از دوام خوبی در مقایسه با سایر پوشش‌ها برخوردار است؛ در چند سال گذشته صنعت چرم همدان با مشکلاتی درگیر بوده از جمله کاهش کارگاه‌های دباغی، کم بودن دام استان که خود عامل کاهش پوست برای دباغی است، ورود کالاهای چینی و بی‌کیفیت و کاهش چشمگیر نیروی کار ماهر می‌توان اشاره کرد.

صنعت چرم همدان یک صنعت با قدمت طولانی است و تقریبا نیروی انسانی آماده‌به‌کار خوبی در استان وجود دارد به‌طوری که با حمایت از این صنعت در قالب پرداخت تسهیلات با سود کم، آموزش نیروی انسانی، تبلیغات و بازاریابی در کشورهای مختلف و به‌روز کردن تجهیزات صنعت می‌توان از چرم به‌عنوان یک صنعت سودده، به‌خوبی بهره گرفت.

به هر حال صنعت چرم ایران هنوز نتوانسته است جایگاه واقعی خود را در بازارهای بین‌المللی پیدا کند. اکثر محصولات چرم ایران به‌صورت خام یا محصولات سالامبور صادر می‌شود که با قیمت‌های پایین‌تری نسبت به چرم دباغی شده در بازار عرضه می‌شود.

صنعت چرم همدان صنعت با قدمت طولانی است و تقریبا نیروی انسانی آماده‌به‌کار خوبی در استان وجود دارد.

صادرات چرم و انواع فراورده‌های چرمی حاشیه سود خوبی دارد و از طرفی ظرفیت‌های فراوانی در کشور است تا روی صادرات چرم و فراورده‌های چرمی کار کنیم و درآمدهای ارزی قابل‌توجهی از صادرات این محصول به دست آوریم.

⚡ کشورهایی رومانی، اندونزی، تایلند، مجارستان، کره جنوبی، ترکیه و ژاپن بازارهای پربازده صادرات چرم‌اند. اگر بازاریابی و تبلیغات خوبی روی صادرات چرم انجام شود می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های فعلی محصولات زیبا و مطابق نیاز روز دنیا تولید کرد.

صادرات چرم و انواع فراورده‌های چرمی حاشیه سود خوبی دارد و از طرفی ظرفیت‌های فراوانی در کشور است تا روی صادرات چرم و فراورده‌های چرمی کار کنیم.

⚡ ورود موفق به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و تولیدکننده چرم یا محصولات چرمی بخصوص با منابع خوبی که در استان همدان وجود دارد محیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات چرم و محصولات چرمی را رعایت کند.

چطور صادرکنندگان و تولیدکنندگان استان همدان از فرصت‌های پیش رو استفاده کنند؟

تقویت مهارت های صادراتی عامل افزایش صادرات استان لرستان

ماهیت تجارت خارجی ایران سال‌ها بر پایه واردات بوده است و بسیاری از تجار و تولیدکنندگان ایرانی شاید مهارت‌های خوبی در واردات داشته باشند اما ما هیچ‌وقت صادرکنندگان خوبی نبوده‌ایم!

فروش موفق و پرسود در دنیای رقابتی امروز نیاز به مهارت‌های صادراتی دارد. این مهارت‌ها در دو دسته مهارت‌های ارتباطی و مهارت‌های فنی طبقه‌بندی می‌شوند!

شناسایی خریدار عمده و دست‌اول، معرفی کالا، ایجاد علاقه در خریدار و متقاعدکردن آنها در خرید، نحوه مکاتبه، طریقه قیمت دادن و تخفیف در معامله همه از مهارت‌های ارتباطی صادرات است.

اما دسته دیگر مهارت‌ها، مهارت‌های فنی هستند که هر صادرکننده باید اطلاع کافی در این زمینه داشته باشد! وقتی مشتری در مورد نحوه تحویل کالا، اینکوترمز، نحوه انتقال پول و مسائل قراردادی صحبت می‌کند صادرکننده باید به نحوه شایسته‌ای با خریدار تعامل کند ضمن اینکه آشنایی به این مهارت‌ها باید به‌اندازه‌ای باشد که در معامله دچار ضرر و زیان نشود!

مشاوران بر این باورند که مهارت‌ها تا حد زیادی اساس یک صادرات موفق و پایدار را رقم می‌زند اما این توانمندی زمانی تکمیل می‌شود که یک مشاور پشتیبان هم در کنار صادرکننده قرار بگیرد و بتواند چالش‌هایی که صادرکننده با آن برخورد می‌کند را پوشش دهد!

هرچند تجارت بین‌الملل تا حدود زیادی بر اساس اصول یکسانی است اما برخی قوانین، مقررات و فرهنگ تجاری آن کشور با سایر کشورها متفاوت است که یک مشاور پشتیبان با جزئیات و اطلاعاتی که در آن بازار دارد می‌تواند از بسیاری از هزینه‌ها، دوباره‌کاری‌ها و ضرر و زیان‌های احتمالی که یک صادرکننده صرفاً به‌خاطر کمی اطلاعات دچار آن شود، جلوگیری شود!

فراگیری مهارت های صادراتی و کمک مشاوران پشتیبان می تواند صادرات استان همدان را حتی تا چند برابر وضعیت فعلی افزایش دهد!

دیدگاه‌ها (1)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

    سید بهروز طباطبایی مهمان خرداد 29, 1402 پاسخ

    باسلام و خسته نباشید خدمت شما
    یکی از محصولات سود ده برای صادرات از استان همدان خاکشیر می باشد که از نظر کیفیت رتبه یک رو در کشور داره و میشه گفت قطب خاکشیر کشور یکی از روستاهای همدان به اسم داق داق اباد هست که اکثرا تو کار خرید و فروش عمده خاکشیر مشغول هستند ولی عدم اشنایی اهالی با صادرات و عدم حمایت مسئولین باعث شده که نتوانیم سود انچنان بدست بیاریم مشکل ما شروع کردن صادرات است که راهش را نمی دانیم و برای این کار به یک مشاور یا رابط نیاز داریم

error: Content is protected !!