جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

اصول صادرات با یک نگرش واقع‌گرایانه چیست؟

برای صادرات موفق نیازمند به صادرات حرفه ای و اصولی از سمت شماست. یک صادرکننده حرفه ای با اصول صادرات برای موفقیت آشناست

⚡ در دهه ۸۰، خیلی از واردکنندگان در ایران به ثروت‌های خوبی رسیدند. این اتفاق هم اکنون طی ۵ سال آینده در صادرات خواهد افتاد و نسل جدیدی از ثروتمندان شکل خواهند گرفت اما این اتفاق برای کسانی خواهد افتاد که اصول صادرات موفق را رعایت کنند!

الزامات و اصول صادرات موفق در عمل

ایران در هر سال به بیش از ۱۴۰ کشور دنیا صادرات دارد و عمدتاً به دلیل تولید ارزان‌قیمت (نیروی انسانی، انرژی و غیره) هم اکنون ظرفیت‌های زیادی برای صادرات محصولات ایرانی وجود دارد.

در برخی کالاها گاهی اوقات اختلاف قیمت آن‌قدر زیاد است که به‌راحتی صادرات از ایران را به‌صرفه می‌کند! اما به‌شدت نیاز به اعتمادسازی و مهارت‌های صادراتی داریم تا صادرات انجام شود چیزی که در بین صادرکنندگان ایرانی دیده نمی‌شود!

صادرات محور بودن یکی از تکنیک ه و تفکراتی است که شرکت ها می توانند در آن موفق عمل کنند

در مجموع اطلاعات و دانش تجارت بین الملل در بین تجار و تولیدکنندگان ایرانی به‌خصوص در صادرات بسیار کم است.

سه دسته صادرکننده داریم که می توانند صادرات را نه به روش های سنتی، بلکه با استفاده از مهارت های صادراتی و بازاریابی نوین، بسیار سودآورتر و پایدارتر از گذشته انجام دهند:

۱- افرادی که هیچ اطلاعی در مورد صادرات ندارند که برای این دسته از افراد صادرات با سرمایه کم امکان‌پذیر است.
۲-کارشناسان و شرکت های بازرگانی
۳- شرکت‌های تولیدکننده

۱- ساخت شخصیت تجاری

شخصیت تجاری بخصوص در صادرات چیزی نیست که بتوان آن را به‌راحتی کپی کرد

اولین چیزی که در صادرات نیاز است این است که یک شخصیت تجاری پیدا کنیم و قرار است یک شرکت در خارج از کشور پولی را به عنوان فروشنده به حساب شما واریز کند و اگر نتوانید یک شخصیت تجاری برای خود ایجاد کنید یک صادرکننده موفق نخواهید شد و برای همیشه در حیطه هانترها و واسطه ها باقی خواهید ماند! برای اینکه یک شخصیت تجاری از خود بسازید، در جمع تجار، صادرکنندگان، خریدارن، صاحبان کسب و کار و نمایشگاهای بین المللی شرکت کنید! خود را معرفی کنید! توانمندی های خودتان را به دیگران عرضه کنید و بلاخره پرسنال برندینگ خود را بهبود دهید ( البته موضوع ساخت پرسنال برندینگ در صادرات از موضوعات چالش انگیز است اما اصولی وجود دارد که اگر آنها را رعایت کنید به نتایج بسیار خوبی خواهید رسید)!

سه عامل کلیدی برای ترغیب مردم به خرید از شما، همدلی، اعتماد و شهرت است که همگی بخشی از انسانی کردن تجارت و برند شماست.

⚡ با انسانی کردن کسب و کار خود، می توانید یک ارتباط صمیمانه برقرار کنید و با مشتریان خود روابط ایجاد کنید. این به نوبه خود به شما امکان می دهد از محرک های احساسی استفاده کنید که نه تنها فروش را تقویت می کند، بلکه احتمال تبدیل شدن مشتریان به طرفداران وفادار کسب و کار شما را هم افزایش می دهد.

۲- ساخت هویت صادراتی

داشتن وب سایت حرفه ای و کاتالوگ از الزامات و اصول صادرات موفق است

خریداران همیشه دنبال راه حل هایی هستند تا به فروشنده اعتماد کنند. شاید از مهم‌ترین موضوعاتی که خریداران امروزی در یک فروشنده حرفه‌ای می‌گردند داشتن وب‌سایت حرفه‌ای (به زبان انگلیسی، عربی و همچنین متناسب زبان کشور هدف) و کاتالوگ‌هایی به زبان عربی یا انگلیسی باشد!

اینکه یک سایت صادراتی و کاتالوگ های صادراتی چگونه باید طراحی شوند موضوع دیگری است که جداگانه باید به آن پرداخت!

۳- با اصول مذاکره در صادرات آشنا باشیم

چک‌لیستی از ملاحظاتی که یک طرف باید در طول آماده‌سازی و انجام مذاکرات در نظر بگیرد، را در هر مذاکره داشته باشید!

اولین اصل مذاکره تخصص در موضوع است عده‌ای فکر می‌کنند مذاکره یعنی زیاد حرف‌زدن و دست برد را گرفتن!

اما صادرات یک رابطه برد، برد است و طرف مقابل را باید درک کرد! اگر در کارتان صداقت داشتید و خریدار متوجه این موضوع شود، دارایی بسیار باارزشی به دست آورده‌اید!

ضمن اینکه صادرکنندگان در هر کشوری باید با اصول مذاکره آشنایی کافی داشته باشند! اما صادرکنندگان ایرانی علاوه بر آشنایی با اصول مذاکره، باید نحوه متقاعدکردن خریدار خارجی در شرایط تحریم را هم بدانند!

کشوری که تحریم است چگونه خریدار را متقاعد کنیم وجه صادراتی را به حساب ما واریز کند!

۴- متخصص باشید

متخصص بودن در حوزه تخصصی و کاری خود یکی از مزیت های صادرات است که باع ایجاد اعتماد در طرفین می شود

تسلط به موضوع و تخصصی صحبت‌کردن در مورد کالا و خدماتتان باعث ایجاد اعتماد می‌شود. در صادرات مشتری دو چیز را می‌خرد (ارزش – اعتماد).

خیلی از شرکت‌ها، بیشتر درآمدشان را صرفاً از مشتریان قدیمی به دست می‌آورند و خیلی از مشتری‌ها اتفاقاً از جایی می‌آیند که اصلاً فکرش را نمی‌کنید.

همه ما فروشنده احساسات هستیم اگر بدون چشم داشت به دیگران کمک کنیم قطعاً با جلب اعتمادی که حاصل می‌شود، صادرات رخ می‌دهد!

در ارتباطات وقتی شما به خریداران حتی خریدارانی که از شما خرید نمی‌کنند اطلاعات می‌دهید ممکن است تبدیل به دوستانی شوند که بعداً می‌توانید در ایجاد شبکه و دریافت اطلاعات از آنها کمک بگیرید.

۵- دقت در انتخاب محصول یا کشور صادراتی هدف

اگر شخص یا شرکت بازرگانی هستید در انتخاب کالای صادراتی نهایت دقت را داشته باشید! شاخص‌های زیادی را باید در انتخاب یک کالای صادراتی برای یک کشور خاص در نظر بگیرید!

همیشه از امارها در صادرات و تحلیل بازارهای هدف استفاده کنید
  1. آیا کالای موردنظر در کشور هدف وارداتی است یا تولیدکنندگان داخلی هم در این کشور حضور دارند
  2. مزیت رقابتی شما نسبت به سایر رقبا چیست (آیا در فاصله جغرافیایی – هزینه‌های حمل‌ونقل – هزینه تمام شده کالا، تشابهات فرهنگی یا داشتن یک نماینده در کشور هدف) مزیت رقابتی دارید؟
  3. رشد مصرف و صادرات در کشور یا کشورهای هدف صعودی، نزولی یا ثابت است؟
  4. شاخص‌های اقتصادی کشور هدف در چه وضعیتی است؟ آیا کشور تورم دارد – GDP کشور هدف به چه میزان به کشور ما فاصله دارد؟ و بسیار موضوعات دیگر

۶- شاخص اندازه‌گیری داشته باشیم

یک جمله معروف در مورد اندازه‌گیری این است که چیزی را که اندازه‌گیری نکنید قادر به کنترلش نخواهید بود! در صادرات هم باید شاخص‌های اندازه‌گیری مناسبی بخصوص در بخش تبلیغات و بازاریابی نوین صادراتی داشت

۷- از اطلاعات سایت‌های ایرانی و خارجی در گرفتن آمار صادرات استفاده کنید

از گمرک ایران می توان اطلاعات بسیار مفیدی استخراج نمود

استراتژی‌های خود را بر اساس اطلاعات گمرک ایران و سایر سایت‌های معتبر آماری در خصوص تجارت بین‌الملل ببندید. گمرک ایران فهرست بلندبالایی از آمار صادرات به شما می‌دهد که دید تجاری بسیار خوبی در اختیار شما قرار می‌دهد.

مثلاً تایوان به فهرست واردکنندگان زعفران ایرانی وارد شده است که شاید بسیار از صادرکنندگان معمولی و سنتی صادرات به این موضوع توجه نکنند. افرادی هستند که تا دو هفته روی این سایت متمرکز می‌شوند و اطلاعات بسیار خوبی را از آن استخراج می‌کنند.

۸- فرصت‌های صادراتی استان‌ها را ببینید

استان های ایران هر یک به اندازه یک کشور کوچک ظرفیت های صادراتی دارند که تاکنون بخش زیادی از انها مغفول مانده است

هر استان ایران ظرفیت‌های صادراتی بسیار زیادی دارد که تاکنون مغفول مانده است. با بررسی ظرفیت‌های صادراتی استان‌ خود و شناسایی کشورهای هدف (البته با آموزش و مشاوره) می‌توان به یک کالای درست و یک کشور هدف درست صادرات را هوشمندانه و موفق انجام داد.

⚡ خوشبختانه جتصا در این بخش تا حدود زیادی کار را راحت کرده و ظرفیت‌های صادراتی استان‌ها را در حد نیاز جمع‌آوری و تحلیل کرده است! برای اطلاعات بیشتر در مورد استان خود به صفحه مربوطه مراجعه کنید و ظرفیت‌های صادراتی استان خود را ببینید!

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

error: Content is protected !!