فرصت ها و پتانسیل صادرات روغن موتور به پاکستان از سوی شرکت های ایرانی
فرصت های صادرات روغن موتور به پاکستان
چرا صادرات روغن موتور به پاکستان
افزایش جمعیت، افزایش درآمد، بهبود زیرساختهای جادهای و افزایش فروش خودروهای سواری در مناطق توسعهیافته و درحالتوسعه تأثیر مثبتی روی تقاضای روغنموتور خودروها بخصوص خودروهای سبک گذاشته و خواهد داشت!
روغن موتور در سیستم هماهنگ کدینگ گمرک کد اختصاصی ندارد و با کد ۲۷۱۰۱۹ شناخته میشود. این کد شامل روغنها و فرآوردههای متوسط، مواد معدنی نفتی یا قیر طبیعی حاوی بیودیزل است.
در سال ۱۴۰۰ سه میلیون و ۹۶۴ هزار و ۳۶۵ تن گریس، روغن صنعتی، روغنموتور، روغن ترانس، روغنپایه معدنی و فرآوردههای حاصل از محصولات روغنی صنعتی از ایران به کشورهای مختلف صادر شده است.
کالاهای مرتبط با روغن در کنار محصولات پتروشیمی، گازوئیل، بنزین و سایر موارد سالانه بیش از ۱۵ تا ۱۶ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری دارد. صادرات روغنهای سبک و فرآوردههای روغنی ناشی از نفت بهجز بنزین از این میزان یک میلیون و ۹۴۸ هزار و ۶۴۹ تن به ارزش ۹۰۱ میلیون و ۷۹۱ هزار و ۶۰۲ دلار بوده است.
صادرات سالیانه روغن موتور به طور متوسط هر سال به هند حدود ۱۱ میلیون دلار، عراق ۱۰ میلیون دلار، پاکستان ۹ میلیون دلار، امارات هشت میلیون دلار، ترکیه ۲,۳ میلیون دلار، ترکمنستان ۱.۷ میلیون دلار، گرجستان یک میلیون دلار و بقیه کشورها زیر یک میلیون دلار است.
پاکستان همیشه یکی از کشورهای هدف صادراتی روغن موتور ایرانی بوده است. اما دراینبین پاکستان و البته هند تمایز ویژهای نسبت به سایر کشورهای هدف صادرات روغنموتور نسبت به سایر کشورها دارند.
- پاکستان بیش از ۲۵۰ میلیون جمعیت دارد (حدود ۳ برابر جمعیت ایران)
- طبقه اجتماعی متوسط که به ماشین احتیاج دارند بهشدت درحالرشد است
- پاکستان همسایه جنوب شرقی ایران است و حملونقل را برای تجار و تولیدکنندگان آسان میکند
- آمارهایشان میدهد تا سالهای سال پاکستان به انواع روغن موتور احتیاج خواهد داشت
اداره آمار پاکستان (PBS) میگوید واردات گروه نفت پاکستان شاهد رشد ۱۰۵٫۳۱ درصدی بوده است. دادههای واردات و صادرات منتشر شده توسط PBS نشان میدهد که واردات گروه نفت شاهد افزایش ۱۴۶٫۶۱ درصدی بوده است بهطوریکه در ژوئن ۲۰۲۲ به ۳٫۶۳۹ میلیارد دلار رسید در مقایسه با ۱٫۴۷۵ میلیارد دلار در ژوئن رسیده است!
پاکستان بیشتر روغن موتور خود را از امارات متحده عربی وارد میکند؛ اما امارات هم بخش زیادی از روغنپایه را از کشورهای مختلف حتی ایران وارد میکند طور یکه این کشور بزرگترین واردکننده روغنموتور در جهان است.
ضمن اینکه روغنموتورهای اماراتی از لحاظ کیفیت به دلایل فرآیندی و استفاده از ادتیوهای بیکیفیت اصلاً خوش نام نیستند و معمولاً پایینترین قیمتها را در بازهای جهانی دارند و خریداران عمده میدانند که روغنهای اماراتی عمدتاً در دسته روغنهای کمکیفیت دستهبندی میشود.
بر اساس دادههای واردات سایت ولزا در مورد پاکستان، محمولههای وارداتی روغن موتور از امارات متحده عربی به ۳۷۹ رسید که توسط ۳۸ واردکننده پاکستانی از ۴۷ تأمینکننده امارات متحده عربی وارد شد.
چگونه اطلاعات بازار واردات روغنموتور را پیدا کنیم؟
اطلاعات بازار واردات روغن موتور پاکستان در ۱۰ سال گذشته را با خریدار، تأمینکننده، قیمت و حجم میتوانید از Volza.com بیابید.
با توجه به روند افزایش جمعیت در پاکستان شاهد افزایش بیشتر شهروندان این کشور در استفاده از وسایل حملونقل هستند که همین موضوع میتواند زمینهساز روند افزایشی مصرف روغن موتور در این کشور باشد.
بر اساس گزارش اداره آمار پاکستان (PBS)، واردات خودروهای موتوری در پاکستان سالهاست که افزایشی است و هر سال تعداد زیادی خودرو وارد این کشور میشوند.
پتانسیل تولیدکنندگان ایرانی در تولید و صادرات روغن موتور
ایران یکی از عمدهترین کشورهای تولیدکننده روغنموتور باکیفیت جهان است؛ اما به دلیل اینکه تجار و تولیدکنندگان نمیتوانند از پتانسیل و تقاضایی که بخصوص در کشورهای همسایه وجود دارد استفاده کنند تأمین روغنموتور پاکستان عمدتاً از کشورهایی مثل امارات و آنهم در پایینترین سطح کیفیت انجام میشود.
آمارها نشان میدهد سطح خودروهایی که وارد کشور پاکستان میشوند هر سال ارتقا پیدا میکند و افزایش کیفیت وسایل نقلیه به معنی افزایش سطح کیفیت روغن موتورهای مورد تقاضا خواهد بود.
بازار پاکستان بسیار جذاب است و باید هم بازاریابی در کشور پاکستان و کشور پاکستان را بهخوبی شناخت تا بتوان از فرصتهای پیشآمده بهخوبی استفاده کرد.
در پایان توصیه میشود مقالاتی که در زمینه کشور پاکستان تهیه شدهاند و جز بهترین مقالات موجود در اینترنت در مورد کشور پاکستان است را تا انتها مطالعه کنند.
دیدگاهها (0)