جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

اهمیت قوانین و مقررات در صادرات – تجربه‌ای که “ثابت می‌کند آگاهی از قوانین و مقررات تا چه اندازه می‌تواند در موفقیت مذاکرات تأثیرگذار باشد؟”

اهمیت قوانین و مقررات در صادرات هر فعال اقتصادی که در زمینه صادرات فعالیت می کند برای ادامه فعالیت اقتصادی خود نیاز به آشنایی با قوانین مهم صادرات کالا دارد.

کد تجربه: ۵۰۰۱۳- “اهمیت قوانین و مقررات در صادرات”

شرح تجربه صادراتی

✍فرج مدیر فروش یکی از کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی استان تهران است. آنها سابقه طولانی در تولید این محصولات داشته‌اند و اخیراً هم ماشین‌آلات جدیدی به خطوط تولید اضافه کردند بودند!

با تجهیزات جدید ظرفیت خالی زیادی برای کارخانه ایجاد می‌شود و مدیرعامل فرج را مسئول توسعه بازار می‌کند!

فرج طی جلسه‌ای که با مدیرعامل دارد، به او پیشنهاد ورود به بازار روسیه را می‌دهد و این بازار را برای کالای آنها مناسب می‌داند!

مدیرعامل هم قانع و این مأموریت را به فرج می‌سپارد و برای این کار بودجه مناسبی هم تخصیص می‌دهد!

او بعد از جستجو و صرف وقت زیاد از طریق یکی از دوستانش نظر چند خریدار در شهرهای مختلف کشور روسیه را جلب می‌کند تا با آنها ملاقاتی داشته باشند!

او همراه دو نفر از همکاران با تخصص بازاریابی و فروش به روسیه سفر می‌کنند و امیدوارند با استفاده از تکنیک‌های متقاعدکنندگی و فروش با دست پر از این کشور برگردند!

آنها برای جلسه ” دستور کار” تهیه می‌کنند، مراحل مذاکره را شبیه‌سازی و بارها تمرین می‌کنند. ضمن اینکه نقش هر یک از اعضا را تعریف و در مجموع سعی می‌کنند آمادگی خوبی برای مذاکرات داشته باشند!

شروع جلسه خوب پیش می‌رود و فرج ارائه و معرفی خوبی از شرکت دارد! در بین جلسه شخصی از واحد رگلاتوری یا ” قوانین و مقررات” به تیم مذاکره‌کننده روس اضافه می‌شود.

او سؤالاتی راجع به سیستم‌های کنترل کیفیت می‌پرسد که تقریباً فرج و تیمش پاسخی فنی و مناسبی برای آن سؤالات ندارند. ضمن اینکه آن شخص از کدی به نام IR صحبت می‌کند که باز فرج و دوستانش اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

سایر جلسات محمد با ۲ شرکت دیگر هم تقریباً با همین روال پیش می‌رود!

فرج با اشخاصی در ایران تماس می‌گیرد و متوجه می‌شود داشتن این کد و برخی الزامات دیگر برای صادرات آنها به روسیه الزامی است. ضمن اینکه دریافت این کد نه‌تنها زمان‌بر است؛ بلکه هزینه بر هم هست.

⚡ در انتها او بخش تقریباً زیادی از بودجه بازاریابی را صرف سفر به روسیه کرده و نتیجه هم نگرفته است و نمی‌داند جواب مدیرعامل را چه بدهد؟

رفتیم بالا تجربه بود اومدیم پایین مسئله بود . مسئله مذاکره صادراتی بود جستجوی تجربه های صادراتی جاییکه شاوران وصادرکنندگان با هم موفق می شوند. . .

چند تا پیراهن بیشتر . . . !

⚡ به نظر شما آمادگی برای جلسه تنها به داشتن “دستور کار” Agenda” خلاصه می‌شود؟ چگونه می‌توانید قبل از ورود به بازار تصمیمات بهتری بگیرید؟ اهمیت دانستن قوانین و مقررات قبل از ورود به یک بازار تا چه اندازه مهم است؟

پاسخ بر اساس تجربه‌ صادراتی موفق

آمادگی برای جلسات مذاکره می‌تواند ابعاد مختلفی داشته باشد مثل اهداف مذاکره، گزینه‌های جایگزین، علایق دو طرف، استراتژی و اطلاعات.

نداشتن اطلاعات می‌تواند صدمات زیادی به شما در جریان مذاکره وارد کند! شاید اعتمادسازی حداقل سود و فایده‌ای است که از مطلع بودن حاصل می‌شود!

گاهی اطلاعات برای صادرکنندگان نه‌تنها در نزد خریداران اعتبار می‌آورد؛ بلکه خیلی اوقات مانع ضرر و زیان صادرکننده، کسب سود بیشتر و یافتن راه‌های خلاقانه در تجارت و کسب‌وکار است.

به عنوان صادرکننده باید تاحدامکان اطلاعات مرتبط با کالا و خدمات خودتان را نه‌تنها در کشور خودتان بلکه در مورد کشور مقصد هم برسی و از این اطلاعات در جریان مذاکره استفاده کنید!

اطلاعاتی مانند شرایط بازار، رقبایی که در بازار حضور دارند، قیمت‌ها، هنجارهای فرهنگی، پیشینه تاریخی و قوانین و مقررات!

آگاهی نسبت به قوانین و مقررات در مذاکرات صادراتی برای حفظ منافع و حقوق خود، صرفه‌جویی در زمان و هزینه و جلوگیری از اختلافات و تنش‌های احتمالی بسیار مهم است.

قوانین و مقررات در صادرات می‌توانند شامل:

⚡ قوانین و مقررات گمرکی، تعرفه‌ها، مالیات‌ها، قوانین و مقررات مربوط به حقوق مالکیت فکری، قوانین و مقررات مربوط به حمل‌ونقل، بیمه، بسته‌بندی، نشانه‌گذاری و استانداردهای کیفی کالا باشد.

* سؤالات و توصیه‌های تکمیلی

1- یک صادرکننده چه اطلاعاتی باید از قوانین و مقررات صادراتی کشور خودمان داشته باشد؟

یک صادرکننده ایرانی باید بداند آیا برای صادرات کالای خود به مجوز خاصی نیاز دارد؟
آیا استاندار خاصی باید رعایت شود؟
آیا گواهینامه خاصی باید اخذ شود؟
برخی کالاها را تنها تولیدکنندگان مجاز به صادرات آن‌اند (نه شرکت‌های بازرگانی) آیا کالای شما احیاناً در این گروه قرار نمی‌گیرد؟
آیا کالای شما مشمول عوارض صادراتی است؟
آیا می‌توانید بخشی یا تمام حقوق و عوارض کالاهای وارداتی را که در ساخت محصول صادراتی استفاده ‌شده است را استرداد کنید (اگر در تولید کالا از محصول وارداتی استفاده کرده‌اید)!
حداقل قیمتی که مجازید کالا را به خریدار بفروشید چقدر باشد؟ (قیمت پایه صادراتی در سامانه ارزش گمرک چقدر است)!
آیا هنگام اظهار کالا می‌توان از تعرفه‌های ترجیحی استفاده کرد تا خریدار کالا را با حقوق ورودی کمتر وارد کند؟

۲- یک صادرکننده چه اطلاعاتی باید از قوانین و مقررات وارداتی کشور مقصد داشته باشد؟

پاسخ به این گروه از سؤالات بستگی به استراتژی ورود شما به بازار دارد. اگر نمی‌خواهید مستقیم وارد بازار یک کشور شوید اطلاعات این بخش اهمیت کمتری پیدا می‌کند؛ زیرا خود واردکننده کالا باید این نیازمندی‌ها را به صادرکننده اعلام کند. هر چند و در هر صورت داشتن اطلاعات می‌تواند باعث افزایش توان مذاکره صادرکننده شود!
مهم‌ترین سؤالاتی که برای ورود مستقیم به یک بازار به آن پاسخ دهید شامل موارد زیرند:
حقوق و عوارض گمرکی به چه میزان است؟
تجار سایر کشورها با چه عوارضی کالا را به کشور مقصد وارد می‌کنند؟
آیا مرزهای متفاوت قوانین و مقررات متفاوتی برای یک کالای مشابه دارند؟
نهایت چند HS کالا را می‌توانید در یک کانتینر جا دهید (برخی کشورها مثل روسیه محدودیت دارند)! آیا وسیله حمل‌ونقل می‌تواند روی قوانین و مقررات اعمال شده (در کشورهای ترانزیت شونده یا کشور مقصد) متفاوت باشد؟
آیا می‌توان کالا را از یک کشور ثالث صادرات مجدد کرد تا قوانین و مقررات کمتری روی آن اعمال شود؟

۳- منابع دریافت اطلاعات از کشورهای مقصد چه کشور یا کشورهایی‌اند؟

مهم‌ترین منبع اطلاعاتی خود واردکنندگان، شرکای شما، مشاوران، تجار ایرانی باتجربه و تجار کشورهای مقصدند که می‌توانید این اطلاعات را از آنها بگیرید.

سفارتخانه‌ها، اتاق‌های بازرگانی و سازمان‌های تجاری کشورهای طرف معامله که اطلاعات خاص درباره قوانین و مقررات آن کشور ارائه می‌کنند نیز می‌توانند مفید باشند!

وب‌سایت‌های گمرک، استاندارد و وب‌سایت‌های بین‌المللی از دیگر منابع معتبر قوانین و مقررات در کشور مقصدند!

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

error: Content is protected !!