حضور مؤثر در نمایشگاه بینالمللی – تجربه حضور موفق یک تولیدکننده لوازمخانگی در نمایشگاههای بینالمللی
کد تجربه: ۵۰۰۰۴
آنچه در این تجربه صادراتی خواهیم دید
شرح تجربه:
✍علی و سارا مدیران بازاریابی یک شرکت تولیدکننده لوازمخانگی در شیرازند! مدیرعامل معتقد است علیرغم مزیت رقابتی محصولات آنها از شرکت در نمایشگاههای مختلف نتیجه قابلقبولی نگرفتهاند و تاکنون بیشتر هزینه بوده است تا درآمد!
مدیرعامل خاضعانه از علی و سارا میخواهد برای “نمایشگاه تخصصی لوازمخانگی” که قرار است چند ماه آینده در اربیل کردستان عراق برگزار شود آماده شوند!
آنها قبل از شروع نمایشگاه، چندین مرحله را برای آمادگی و “گرفتن نتیجه” برنامهریزی و مرور کردهاند:
۱- یک غرفه با طراحی جذاب و حرفهای انتخاب کردهاند که با تم و لوگوی شرکت همخوانی دارد. آنها از غرفههای مدولار استفاده میکنند که قابلتغییر و سفارشیسازی است و هزینه کمتری هم دارد.
۲- قرار است از Intelligent Leads و سایر ابزارها استفاده کنند که به آنها اجازه می داد با پاسخ به چند سؤال “چندگزینهای”، بازدیدکنندگان غرفه را بر اساس سطح توانایی رتبهبندی کنند.
۳- این بار سؤالات احتمالی خریداران بالقوه را دستهبندی و بهترین پاسخها را آماده کردهاند!
۴- ضمن اینکه تصمیم دارند تا بعد از نمایشگاه “فهرست مخاطبان و خریداران بالقوه” را بهطورجدی پیگیری کنند!
آنها با چنین برنامهای به مدیرعامل برمیگردند و برنامه خود را با جزئیات پرزنت میکنند، اما مدیرعامل برنامه آنها را یک برنامه کاملاً عادی میداند و معتقد است با چنین برنامهای احتمالاً باز هم نتیجه نخواهند گرفت!
⚡ در عوض مدیرعامل ایدههای خلاقانهتری برای جذب مخاطب و اینکه بهیادماندنیتر باشد به آنها پیشنهاد میدهد! علی و سارا متوجه میشوند که چقدر محدود فکر کردهاند و…
رفتیم بالا تجربه بود!
اومدیم پایین مسئله بود!
چالش (مسئله تجربه)؟
⚡ به نظر شما “مدیرعامل” چه برنامههایی را پیشنهاد داد (روشهای خلاقانهتر) تا این بار از شرکت در نمایشگاههای بینالمللی بهتر نتیجه بگیرند؟ و آیا صادرکنندگان ایرانی قبل از برگزاری و شرکت در نمایشگاهها به اندازه کافی آماده میشوند؟ در بین این همه غرفه و رقابتی که در نمایشگاه وجود دارد چگونه میتوان بهیادماندنیتر شد؟
پاسخ بر اساس تجربه صادراتی موفق
مدیر چندین روش برای جذب مخاطبان و بازدیدکنندگان پیشنهاد داد:
۱- غرفه را در محل کار طراحی و نحوه تعامل و کار با بازدیدکنندگان و همکاران را چندین روز و قبل از برگزاری نمایشگاه تمرین کنند.
.
۲- شرکتهای مختلف در کشور هدف را از قبل شناسایی و ضمن ارسال دعوتنامه تصاویر بازسازی شده “غرفه تمرینی” که بسیار شبیه “غرفه واقعی” بود را با مخاطبان به اشتراک گذاشتند و ضمن معرفی افراد اعلام کردند در صورت حضور در نمایشگاه مایل به ملاقات با چه شخص یا اشخاصی در غرفهاند؟
.
۳- غرفه را به صورت لایو در اینستاگرام، لینکدین و فیسبوک به نمایش گذاشتند و از دنبالکنندگان خواستند در صورت عدم حضور در نمایشگاه سؤالات خود را به صورت مجازی از غرفهداران سؤال کنند!
۴- یککابین عکس دیجیتال راهاندازی کنند که بازدیدکنندگان بتوانند یک خاطره یا لحظه را ثبت کنند و با استفاده از فیلترها یا افکتهای خاص (مرتبط با نمایشگاه)، سرگرم میشدند. نکته اینجاست که عکسهای گرفته شده با “برند” شرکت فروشنده مارکگذاری شوند و خیلی از بازدیدکنندگان این تصاویر را در شبکههای اجتماعی مثل “لینکدین” و “فیسبوک” به نمایش می گذارند!
۵- از واقعیت مجازی بهره بگیرند و برای بازدیدکنندگان امکان تجربه کار با لوازمخانگی در محیطهای مختلف را ایجاد کردند.
۶- آخرین مرحله، پس از نمایشگاه، پیگیری مشتریان بالقوه بود. علی و سارا “لیدهای خود را بر اساس سطح توانایی و علاقهمندی به خرید” اولویت بندی و یک هفته بعد از نمایشگاه با آنها تماس گرفتند! نگذارند برای یک ماه بعد!
⚡ این مدیر بازاریابی اعلام کرد بعد از اجرای این برنامه ها نتایج به مراتب بهتری نسبت به نمایشگاه های قبلی گرفته است!
توصیه های آخر
۱- در مورد طراحی غرفه (غرفه آرایی)؟
طراحی منحصربهفرد و جذاب و نه صرفاً گران تا محصولات یا خدمات را بهخوبی نشان دهد.
۲- داشتن قلاب برای جذب بازدیدکنندگان؟
داشتن قلاب برای جلبتوجه بازدیدکنندگان به پیام فروش شما از راههای خلاقانه مثل اسلوگان، مسابقه، نمونه رایگان و غیره.
۳- یکپارچکی در تیم (ظاهر و عملکرد)؟
ایجاد ظاهر حرفهای و یکپارچه برای تیم نمایشگاه در افزایش شناسایی برند و البته هماهنگی کاری و عملکردی را فراموش نکنید!
۴- استفاده از ظرفیت های ویدئو و ابزارهای نوین؟
ساخت ویدئو ارائه درباره برند که معرفی کوتاه و جذابی از محصولات یا خدمات شما را به بازدیدکنندگان نشان دهد.
دیدگاهها (0)