جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات سنگ های قیمتی و فرصت‌های صادراتی آن

فیروزه عقیق و غیره از مهمترین سنگ های قیمتی ایران اند که می توان برای صادرات سنگ های قیمتی برنامه رز های خوبی انجام داد و درآمدهای ارزی بالایی به دست آورد

⚡ در این متن سعی داریم شما را با صادرات سنگ های قیمتی، اصول بازاریابی صادراتی و بازارهای نوظهور این صنعت آشنا کنیم.

سنگهای قیمتی به دلیل جذابیتی که دارند در همه جای دنیا طرفداران زیادی دارد و به دلیل لوکس و گران بودن بیشتر مورد استقبال ثروتمندان است. تمایز سنگهای قیمتی ویژگی هایی چون سختی بالا، زیبایی و درخشندگی است که علاوه بر جنبه زیبایی و زینتی در صنایع پیشرفته هم استفاده می شوند!

ارزش برخی سنگ‌های قیمتی از طلا هم بیشتر است به طوری که برخی سرمایه داران بزرگ دنیا به جای سرمایه گذاری روی فلزات گران بها به سرمایه گذاری روی سنگ های قیمتی علاقه نشان می دهند!

کشورهای آمریکای جنوبی، هلند، شبه‌قاره هند ، آفریقای جنوبی و ایران ۵ منطقه عمده سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی جهان اند.

در ایران بیش از ۲۰۰ معدن سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی وجود دارد که حدود ۴ میلیارد تن ذخیره دارند و کشور را در بین ۱۰ کشور برتر ذخایر سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی قرار داده است!

استان‌های اصفهان، قم، خراسان، همدان ، کرمان، سمنان و کردستان مهم‌ترین معادن سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی کشور را دارند و فیروزه، عقیق، روزکوارتز،  یاقوت کبود، آمیتیست، آندوزیت، تیانیت، کریزکلات، دُر، باباقوری، چشم گربه‌ای، چشم ببری، گارنت و اپیدوت عمده ترین سنگ های قیمتی ایران اند!

پیشینه تاریخی استخراج و فرآوری گوهرها و سنگ‌های قیمتی در ایران به قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد و جواهرسازی و زرگری ایران ۵۰۰۰ هزار سال قدمت دارد اما متاسفانه با این قدمت طولانی و منابع کم نظیر در فرآوری و عرضه سنگ‌های قیمتی جایگاهی نداریم!

⚡ سنگ فیروزه نیشابور در موسسه جواهر شناسی آمریکا به عنوان بهترین سنگ فیروزه جهان شناخته شده است اما سالیانه صدها کیلو به صورت خام و فراوری نشده از مرزهای کشور به صورت قاچاق خارج می شود در صورتی که سنگهای قیمتی یا نیمه قیمتی اگر به صورت جواهرات از کشور خارج شوند بطور متوسط ۱۰۰ تا ۵۰۰ برابر ارزش افزوده بیشتر ایجاد می کنند.

کشورهای هنگ کنگ، چین، ایالات متحده آمریکا، تایلند، سوئیس، هندوستان و ایتالیا بزرگترین صادر کنندگان سنگ‌های زینتی جهان اند و حدود ۶۷ درصد تجارت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی را در اختیار دارند.

⚡ بزرگترین وارد کنندگان سنگ های قیمتی کشورهای هنگ کنگ، چین، آمریکا، هندوستان، سوئیس، تایلند، ایتالیا، فرانسه، امارات ، ژاپن، انگلستان، آلمان و سنگاپور اند.

صادرات سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در جهان

تنوع گوهرسنگ ها و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ایران در جهان بی نظیر است و کشور را مساعد صادرات سنگ های قیمتی می کند
ایران از معدود کشورهایی است که تنوع گوهرسنگ ها در آن کم نظیر است

کشورهایی مانند هند، تایلند، هنگ کنگ و چین با واردات سـنگ‌های خام یا نیمه ساخته و فرآوری و تراش این سنگ‌ها به میلیاردها دلار درآمد رسیده اند. کشور همجوار ما ترکیه با اینکه معدن خاصی ندارد با واردات مواد اولیه از سایر کشورها از تولیدکنندگان مطرح زیوآلات و سنگ های قیمتی است.

در ایران یکی از مشکلات صادرات سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی فراوری است که باعث می شود عمده سنگها به صورت خام یا نیمه خام صادر شوند. همچنین استخراج، تراش، تولید جواهرآلات و حتی تجارت این سنگ های باارزش هم همچنان سنتی است که باعث می شود ارزش افزوده چندانی ایجاد نکند. در ضمن بیشتر تولیدکنندگان و تراشکاران روی سنگ‌های نیمه‌قیمتی فیروزه ، عقیق و کواترز کار می کنند و کمتر روی سنگ های قیمتی!

۹۰ درصد مواد خام این صنعت در هند، هنگ کنگ و تایلند وارداتی است! اما این سه کشور مجموعا بیش از ۴۵ درصد صادرات سنگ های قیمتی جهان را در دست دارند! در این کشورها مواد خام فرآوری شده و به اقلام قابل فروش بازار جهانی تبدیل می شود. طراحی، گوهرتراشی و جواهر سازی از تحصص های وابسته این صنعت اند!

فرصت های صادراتی ایران در صادرات سنگ های قیمتی:

صنعت سنگ های قیمتی و جواهرات در راه تحول بزرگی در جهان است و هر کشوری که مزیت های بیشتری داشته باشد می تواند از این بازار بیشتر استفاده کند.

صنعت سنگ های قیمتی و جواهرات در حال تحول بزرگی در جهان است
تطابق با خواست و نیاز نسل جدید مصرف‌کنندگان از اصول حرفه‌ای صادرات سنگ های قیمتی ، نیمه قیمتی (گوهرسنگ تراشیده) و زیورآلات است!

نسل جدید مصرف کنندگان در تمام کشورها نیاز به طرح های نو دارند  اما بسیاری از صادرکنندگان در جهان همچنان طرح ها و اشکال قدیمی را در بازارها عرضه می کنند که دیگر استقبال گذشته را ندارد. اگر صادرکنندگان بتوانند نیاز و سلیقه مشتری را در هر بازار کشف کنند و کالا را هماهنگ با نیاز و سلیقه بازار عرضه کنند موفقیت بیشتری در صادرات خواهد داشت.

در رده بالاتر اگر صادرکنندگان ایرانی بتوانند برای محصولات خود برندسازی کنند درصد موفقیت و سودآوری در آن بازار باز هم بیشتر خواهد بود.

هر چند که صنعت زیورآلات و سنگ های قیمتی به شدت از کمبود ماشین آلات به روز رنج می برد اما مزیتی که صادرکننده ایرانی دارد مواد اولیه ای است که در کشور وجود دارد.

ایران با داشتن ظرفیت بالقوه معدنی و شناسایی ۴ میلیارد تن ذخایر سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در ۲۰۰ منطقه و ۱۴ استان در تنوع سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در جهان رتبه تک رقمی دارد!

  در ایران بیش از ۲۵۰ نوع سنگ قیمتی و نیمه قیمتی وجود دارد. اما صادرات ایرانی ها در این بازار تقریبا صفر است. طراحی، تراش و صیقل دادن از مهمترین کارهایی است که می توان روی سنگ های قیمتی بی نظیر ایران انجام داد.

از دیگر مزیت های صادراتی ایران قرار گرفتن در مرکز یکی از خوشه های مسلمان نشین جهان است که به بیش از ۴۰۰ میلیون مسلمان دسترسی دارد. برای مسلمانان سنگ های عقیق و فیروزه علاوه بر زیبایی قداست دینی دارد و صادرکنندگان ایرانی می توانند به خوبی از این فرصت استفاده کنند.

فیروزه خراسان یک برند جهانی است که معدن آن بیش از هفت هزار سال قدمت و هشت هزار تن ذخیره سنگ فیروزه دارد و این یعنی میلیاردها دلار ثروت خفته!

مهم‌ترین معادن فیروزه ایران در نیشابور، کرمان و دامغان قرار دارند اما فیروزه نیشابور با ارزش ترین فیروزه دنیا از نظر تجاری است.
فیروزه نیشابور در جهان بی نظیر است!

⚡بازار چین، هنگ کنگ و کشورهای مسلمان آسیای جنوب شرقی هم بازار بسیار جذابی برای صادرات سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی است. این دو بازار رویهمرفته بیش از ۳۰ درصد واردات سنگ های قیمتی جهان را دارند!

 این کشورها در کنار واردات از صادرکنندگان اصلی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی جهان اند. با توجه به روابط خوب ایران و چین، موقعیت مناسبی برای صادرات سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به این کشور فراهم است.

اما در قاره آسیا بین سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ بیشترین رشد بازار سنگ های قیمتی مربوط به کشورهای اندونزی، مالزی، مالدیو، سری لانکا، اردن، ترکیه، ارمنستان، کره، عراق و نپال بوده است!

در اروپا بیشترین کشورهایی که در این دوره رشد داشته اند به ترتیب ایرلند، بوسنی و هرزگوین، روسیه، اسلواکی، جمهوری چک، هلند، صربستان، ایتالیا، دانمارک، کرواسی، اوکراین، مجارستان و نروژ است!

کشورهای تونس، نیجریه، مصر و غنا هم در قاره آفریقا بیشترین رشد واردات سنگ های قیمتی را داشته اند!

کشورهای عربی، تایوان

سنگهای نیمه قیمتی عقیق و فیروزه در کشورهای عربی محبوبیت زیادی دارند یا کشورهایی که مسلمان در آنجا ساکن اند پتانسیل خوبی برای فروش نگین این سنگ ها یا زیورآلات دارند!

از طرفی تجربه نشان داده است سنگ های قیمتی یا زیورآلاتی که رنگ و بوی شرقی دارند در بازار کشورهای مدرن به خوبی جا باز می کنند. همیشه نمادهای فرهنگ شرقی برای غربی ها جذاب بوده است و هارمونی بسیار زیبایی با جامعه مدرن غرب دارند و قطعا سنگ های قیمتی و زیرآلات ایرانی هم اگر به درستی بازاریابی شوند می توانند تقاضای خوبی در کشورهای غربی ایجاد کنند!

⚡ در کشورهای مثل چین، روسیه، برزیل و غیره به دلیل رشد اقتصادی که برای آنها اتفاق افتاده است، طبقه نوظهور ثروتمندی شکل گرفته است که عطش خرید محصولات اصیل و گران قیمت از جمله زیورآلات و سنگ های قیمتی دارند!

  •  این قشر ثروتمند نوظهور بیشتر در چین مورد توجه است زیرا چند صد میلیون را شامل می شوند و قدرت خرید بالاتری هم دارند! تولیدکنندگان زیور آلات ایرانی می توانند با یک برنامه بازاریابی مناسب این بازارها را هدف بگیرند!
  • انگشتر های نقره با نگین عقیق و فیروزه درجه‌ یک یا سایر سنگ های قیمتی می تواند توجه چنین مشتریانی را به خود جلب کند.
  • ایده جدیدتر این اینست تا از این نگین ها روی صنایع دستی اصیل ایرانی و انواع کیف و کفش های درجه یک ایرانی استفاده شود! طبیعتا چنین محصولاتی مناسب ثروتمندان بازارهای هدف است!

اصول بازاریابی سنگ های قیمتی و زیورآلات:

تغییر سبک زندگی و نفوذ تلفن‌های هوشمند به رشد و افزایش تقاضای سنگ های قیمتی و زیورآلات کمک زیادی کرده است. از طرفی زندگی در شهرها و افزایش قدرت خرید و شکل گیری گروهای ثروتمند بخصوص در کشورهای تازه صنعتی باعث آشنا شدن این جوامع با دینای سنگ های قیمتی و جواهرات شده است!

بازار سنگهای قیمتی لاکچری در سراسر جهان گرم است و این به معنای فرصت های صادراتی بالا برای صادرات سنگ های قیمتی است
در سال های آینده بازار بسیار پررونقی برای صنعت زیوآلات، جواهرات و گوهرسنگها متصور است!

علاوه بر این، تعداد زنان شاغل جهان در حال افزایش است. زنان شاغل نسبت به خانم‌های خانه‌دار استقلال مالی بیشتری دارند و به خرید کالاهای لوکس، سنگ های قیمتی و جواهراتتمایل بیشتری دارند.

همان‌طور که ابزارهای نوین بازاریابی تغییرات زیادی در بازار داخلی کشورها من‌جمله ایران ایجاد کرد. این تغییرات به بازارهای بین‌المللی و خریدهای عمده هم کشیده شده است! در بین صنایع مختلف با این صنایع زینتی و زیورآلات که بیشتر جنبه نمایشی و تبلیغاتی دارند و اتفاقاً مخاطبان هم بیشتر در این فضاها حضور دارند شانس موفقیت فعالان و صادرکنندگان را در این فضا چندبرابر می‌کند و فرصت‌های بی‌نظیری برای صادرات سنگ های قیمتی ایجاد می کنند.

خریداران امروزی ترجیح می‌دهند تحقیقات را خودشان انجام دهند و خودشان انتخاب کنند چه بخرند و از چه کسی بخرند، و دخالت مستقیم فروشنده را نمی‌پسندند.

دادن غیرمستقیم اطلاعات به مشتریان بالقوه اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به تعامل با فروشنده، فرایند فروش را با خیال راحت طی کنند و به ما برسند.

ابزارهای دیجیتال در توسعه بازارهای فعلی و ورود به بازارهای جدید معجزه می‌کنند. غفلت از این ابزارها صادرکنندگان را از خیلی مزایا محروم می‌کند. ارتباط با خریداران دست‌اول بین‌المللی و کاهش واسطه‌ها کمترین مزیت این ابزارهاست!

دیدگاه‌ها (2)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

    آرش احمدی مهمان 6 فروردین 1403 پاسخ

    سلام من سنگهای قیمتی زیادی با رده ها و سختی بالایی برخوردارم اگه بتونین کمک کنید براشون مشتری پیدا کنیم شما را هم ۲۰ درصد شریک ک صاحب سهم میکنم

    حمید اکبری مهمان 28 اردیبهشت 1402 پاسخ

    با سلام خدمت شما
    ای کاش همه مثل شما خوشبین و مثبت به قضایا نگاه کنن چون الحق خواستن توانستن است
    جوانها باید بهانه ها رو کنار بگذارند و دل رو به دریا بزنن و کمر همت ببندند و حداقل برای خودشان و خانواده عزیزشان مثمر ثمر باشند

    از شما ممنونم بابت این مقالات بروز و عالی

error: Content is protected !!