جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات روغن موتور ، بازارها و فرصت‌های جدید پیش رو

ایران از ظرفیت های بالایی برای صادرات روغن موتور برخوردار است

⚡ در این متن سعی داریم شما را با صادرات روغن موتور، اصول بازاریابی و بازارهای نوظهور صادراتی این صنعت آشنا کنیم.

روغن موتور به دو صورت روغن پالایشگاهی (Virgin oil) و روغن بازیافتی تولید و صادر می شود. کشور ما به دلیل دسترسی به منابع نفتی مزیت های زیادی در تولید و صادرات روغن موتور دارد! اما موفقیت صادرکننده های ایرانی در بازارهای صادراتی نسبی بوده است و در حال حاضر به دلیل اشباع بازار داخلی شرکت ها باید به بازارهای صادراتی بیشتر توجه کنند.

روغن موتور ورجین نسبت به روغن موتور بازیافتی کیفیت بالایی دارد و در صادرات می توان موفق تر عمل کرد

روغن موتور از ترکیب روغن های پایه که از هیدروکربن های پایه نفتی به دست و تعدادی افزودنی به دست می آیند. روغن موتورها عملکردهای زیادی دارد. روغن موتور به محافظت و بهبود عملکرد موتور خودرو کمک می کند و مانع خوردگی ، زنگ زدگی و تشکیل رسوب در موتور است.

همچنین روغن موتور وظیفه حفاظت از تجهیزات، کنترل دما، افزایش طول عمر و کارایی و افزایش قابلیت اطمینان اجزای موتور را دارد.

بزرگترین کشورهای تولید کننده روغن موتور در جهان آمریکا، عربستان سعودی ، روسیه، چین و کانادا اند. ایران هم از کشورهایی است که هم در تولید روغن موتور و سایر روان کننده ها پیشرفت زیادی داشته است.

فرصت های بی نظیر صادرات روغن موتور

جمعیت، درآمد، بهبود زیرساخت‌های جاده‌ای و فروش بیشتر تقاضای صادرات روغن موتور را افزایش داده است

افزایش جمعیت، افزایش درآمد، بهبود زیرساخت‌های جاده‌ای و افزایش فروش خودروهای سواری در مناطق توسعه‌یافته و درحال‌توسعه تأثیر مثبتی روی تقاضای روغن‌موتور خودروها بخصوص خودروهای سبک گذاشته و خواهد داشت! نمونه آن بازار کشور هند است که به دلیل رشد اقتصادی که در آن اتفاق افتاده و البته این اثرات به‌زودی خودش را در جامعه هند نشان خواهد داد، استفاده از اتومبیل و به‌تبع آن کالاهای مصرفی ماشین به‌شدت اوج می‌گیرد و این به معنای فرصت‌های جدید صادراتی برای کالاهای ایرانی که بخصوص در قیمت قابلیت رقابت دارند، خواهد بود.

به علاوه تقریبا در همه جای جهان، مصرف کنندگان از مزایای روغن موتورهای با کیفیت آگاه شده اند. برای مثال، گرایش به مصرف روغن‌های مولتی گرید، روغن هایی که راندمان بهتری در دماهای مختلف دارند و بخصوص استقبال از روغن هایی که در سردی موتور هم عملکرد خوبی دارند روز به روز بیشتر می شود.

از طرفی استفاده از ناوگان سنگین بخصوص در کشورهای در حال توسعه روزبه روز در حال افزایش است. افزایش مصرف، احداث پل، جاده ها ، زیرساخت ها و مناطق مسکونی در این کشورها باعث شده است نه تنها ناوگان فعلی به شدت زیر کار برود بلکه حجم بالایی از ناوگان تازه نفس هم به ناوگان فعلی این کشورها اضافه خواهند شد تا بار افزایش مصرف و احداث زیرساخت را به دوش بکشند!

افزایش تقاضا برای اتومبیل در کشورهای فقیر رو به فزونی است

جبهه سوم افزایش تقاضا باز هم کشورهای در حال توسعه و فقیر اند. خیلی کشورها برای توسعه به برق نیاز دارند و از طرفی زیرساخت هایی مثل نیروگاه در این کشورها چنان توسعه نیافته است و برای تامین برق به شدت به موتور برق ها و نیروگاهای کوچک نیاز دارند و چون هزینه تعمیر موتوربرق بالاست نیاز به استفاده از روغن های مخصوص، باکیفیت و قیمت مناسب دارند تا ضمن تامین برق هزینه های تولید را هم مدیریت کنند.

  • همه این تحولات سیگنال مثبتی به تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن موتور و سایر روان کننده های صنعتی بخصوص تولیدکنندگان ایرانی است تا با حضور در چنین کشورهایی بخصوص کشورهایی که ایران فاصله منطقی با آنها دارند حضور پیدا کنند و صادرات روغن موتور ایرانی را در این کشورها رونق دهند!
کیفیت روغن موتور ایرانی بعضی برندها بسیار بالاست و صادرات روغن موتور به کشورهای عراق، ‌افغانستان و غیره انجام می شود
برخی تولیدکنندگان ایرانی از بهترین تولیدکنندگان روغن موتور جهان اند!

⚡ در سال های اخیر مهمترین مقاصد صادراتی روغن موتور ایران کشورهای عراق، پاکستان، هند، امارات ، ترکمنستان، ترکيه، مالزي، کامرون، گرجستان و افغانستان بوده اند!

متاسفانه روغن موتور در سیستم هماهنگ کدینگ گمرک کد اختصاصی ندارد و  با کد ۲۷۱۰۱۹ شناخته می شود. این کد شامل روغن ها و فرآورده های متوسط، مواد معدنی نفتی یا قیر طبیعی حاوی بیودیزل است.

به همین دلیل جزئیات دقیق حجم تجارت آن برای عموم در دسترس نیست! اما در مجموع پیش بینی می شود تقاضای بازار جهانی روغن موتور طی سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ افزایش قابل توجهی پیدا کند.

شاید بتوان مصرف سوخت های فسیلی، تعداد خودروهای سبک و سنگین و تولید برق توسط موتوربرق ها را به عنوان عوامل تاثیرگذار مصرف روغن موتور و سایر روان کننده ها ملاک قرار داد.

کشور پاکستان از بازارهای بسیار جذاب برای صادرات روغن موتور است که تولیدکنندگان ایرانی می توانند روی این بازار تمرکز کنند و در صادرات روغن موتور به کشور پاکستان موفقیت های خوبی داشته باشند!

بازاریابی جهانی برای صادرات روغن موتور:

خیلی از شرکت های ایرانی می توانند در قیمت و کیفیت با سایر شرکت ها رقابت کنند اما مشکل این است که عمده صادرکنندگان در بازاریابی و برندسازی کار جدی ای نکرده اند و منتظر می نشینند تا واسطه ها سراغ آنها بیایند و کالای باارزش آنها را با پایین ترین قیمت ممکن خریداری کنند.

با بازاریابی روغن موتور در بازارهای بین المللی می توان درآمدهای ارزی خوبی داشت
ضعف بازاریابی و تبلیغات از عوامل مهم حضور کم رنگ صادرکنندگان روغن موتور ایرانی در بازارهای جهانی است

در صورتی که خریداران عمده دست‌اول زیادی در بازار کشورهای مختلف وجود دارند که اتفاقاً علاقه زیادی به ارتباط با تولیدکنندگان و بازرگانان دست‌اول ایرانی دارند.

در درجه اول خریدارن عمده دست اول می‌خواهند با واسطه‌ها کار نکنند تا بتوانند قیمت بهتری از صادرکنندگان دست‌اول ایرانی بگیرند و دوم اینکه با قراردادهای بلندمدت خیالشان از تأمین کالا در فواصل زمانی بلندمدت راحت باشد. اما متأسفانه رد و اثری از تولیدکننده و صادرکننده ایرانی روغن موتور در فضای مجازی پیدا نمی‌کنند و به‌ناچار سراغ واسطه‌هایی می‌روند که بیشتر به دنبال سودهای مقطعی و کوتاه‌مدت‌اند.

تحقیقات بازار و تبلیغات هوشمند دیجیتال رمز موفقیت صادرکننده ایرانی در بازارهای بین‌المللی برای صادرات روغن موتور است. در تحقیقات بازار معمولاً از بین ۲۰-۳۰ بازار منتخب به ۵ بازار خواهیم رسید که درصد موفقیت در این بازارها بیش از سایر بازارهاست. سپس از بین بازارهای شناسایی شده حداکثر سه بازار را انتخاب می‌کنیم و به تحلیل دقیق این بازارها می‌پردازیم و در آخر بر اساس نیاز و خواسته مشتری، بازار را هدف می‌گیریم و درصد موفقیت در بازارهای منتخب را افزایش می‌دهیم.

در حال حاضر استفاده از فضای دیجیتال از خریدهای جزء به خریدهای عمده و بین‌المللی کشیده شده است. خریداران امروزی ترجیح می‌دهند تحقیقات را خودشان انجام دهند و خودشان انتخاب کنند چه بخرند و از چه کسی بخرند، و دخالت مستقیم فروشنده را نمی‌پسندند.

دادن غیرمستقیم اطلاعات به مشتریان بالقوه اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به تعامل با فروشنده، فرایند فروش را با خیال راحت طی کنند و به ما برسند.

در مجموع متأسفانه بسیاری از صادرکنندگان ما من‌جمله صادرکنندگان روغن موتور مهارت کافی در انجام یک صادرات حرفه‌ای ندارند و در نتیجه واسطه گردان از نداشتن اطلاعات صادرکنندگان سوءاستفاده می‌کنند!

درصورتی‌که با کسب مهارت در صادرات می‌توان مانند یک صادرکننده حرفه‌ای، معرفی و صادرات روغن موتور ایرانی را به‌خوبی در بسیاری از کشورهای جهان که ظرفیت بسیار خوبی دارند و بازار آنها درحال‌رشد است توسعه داد!

دیدگاه‌ها (5)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

    محمدحسیناکبریان مهمان 28 مهر 1402 پاسخ

    محمداکبری
    باعرض‌سلام‌محضراساتیدمحترم بزرگواران آینده هم می‌تونم وارد
    بازارخریدوفروش‌بشم‌ایادرصورت‌امکان‌می‌تونم‌استادراهنمایی
    پیداکنم‌یانه؟ازراهنمایهاتون‌بی‌نهایت‌سپاسگزارم

      موسی رسولی راد مدیر کل 29 مهر 1402 پاسخ

      با سلام . بازار ما نیاز به تریدرهای حرفه ای در زمینه صادرات دارد که بتوانند محصولات ایرانی را به خوبی معرفی - بازاریابی و به فروش برسانند. دقت کنید گفتم آدم های حرفه ای - کسانی که خوب فکر کنند. بتوانند به خوبی تامین کنند و به خوبی تجارت کنند. متاسفانه تا دلتان بخواهد آدم های غیرحرفه ای در تجارت و بخصوص صادرات زیاد داریم! بلی قطعا می توانید موفق شوید.

    فرزاد علمی مهمان 29 تیر 1402 پاسخ

    با سلام ممنون از مقاله بسیار مفید شما
    بنده کارشناس فروش روغن موتور شرکت پترو پالایش کوثر و در ضمینه صادرات روغن پایه به صورت سفارشی و فروش ویژه 2 نمونه از محصولات به دنبال خریدار محصولات خود هستم.
    خوشحال میشوم در این ضمینه همکاری داشته باشیم

    رستم نژاد مهمان 24 آذر 1401 پاسخ

    با سلام. مقاله بسیار خوبی باید. می خواستم بدونم میشه صادرات روغن موتور را به پاکستان و افغانستان انجام داد. موقعیت کارخانه ما در استان خراسان جنوبی است. میشه در این باره همکاری کنیم؟

      میثم رسولی راد مهمان 14 اسفند 1401 پاسخ

      سلام دوست عزیز. هر دو بازاری که فرمودین بازارهای مناسبی برای صادرات روغن موتور تولیدی ماست بخصوص اینکه شما وضعیت بسیار خوبی به هر دوی این بازارها از لحاظ موقعیت مکانی دارید. بازار پاکستان بازاری به شدت در حال رشد است و اگر واردات خودرو به این کشور را نگاه کنید این آمار رو به پیشرفت است و نه تنها روغن موتور بلکه خیلی از کالاهای مرتبط رو می تونید براش برنامه ریزی و صادر کنید. براتون آرزوی موفقیت دارم و اگر کمکی نیاز داشتید دریغ نخواهیم کرد.

error: Content is protected !!