جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات مبلمان، بازارها و فرصت‌های جدید پیش رو

ایران یکی از کشورهای پیشرو صادرات مبلمان به جهان است و باید روی آن تمرکز شود تا صادرکنندگان به موفقیت های بزرگی در این زمینه برسند

⚡ در این متن سعی داریم شما را با صادرات مبلمان، اصول بازاریابی و بازارهای نوظهور صادراتی این صنعت آشنا کنیم.

بازاریابی بین‌المللی صادرات مبلمان

تغییر سبک زندگی، افزایش تعداد شرکت ها، ادارت و سازمان ها در ایران طی دهه‌های گذشته، مبل، میز، صندلی و هرآنچه مبلمان خانگی و اداری نامیده می شود را از کالای لوکس به یک نیاز تبدیل کرده و این افزایش تقاضا باعث پیشرفت صنعت مبل ایران شده است. اما در جهان طي دهه های اخیر صنعت مبلمان با پشت سر گذشتن صنايع پوشاك و كفش، در جايگاه اول صنايع سبك دنيا قرار گرفته است و از آن به عنوان يك صنعت زودبازده، ، پرشتاب و با ارزش افزوده بالا ياد ميشود.

بدين ترتيب اكنـون صـنعت مبلمـان سهم قابل توجهي در تجارت جهاني دارد و رشد و توسعه اين صنعت و حضور هدفمند در بازارهای صادراتی مزایای زیادی برای تولید کنندگان و صادرکنندگان ایرانی دارد.

صادرات مبل از ایران می تواند سود بالایی داشته باشد
صنعت مبل ایران طی سالهای اخیر رشد خوبی را تجربه کرده است

مبلمان صنعت گسترده ای است که مصارف خانگی، گردشگری، اداری ، تجاری هتل ها و رستوران ها را پوشش می دهد و آنقدر بزرگ است که صنایع چوب، پارچه، یرقالات، چرم ، رنگ، فوم و معماری را درگیر می کند!

صنعت مبل ایران طی سال های اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته و بخصوص هنرمندانی که با منبت کاری روی مبل طرح های بی نظیری خلق کرده اند و باعث شده اند مبل ایرانی در بازارهای صادراتی تحسین برانگیز باشد!

تعداد کارگاه های مبل سازی در ایران به اندازه کشور چین است اما این ظرفیت به شدت در حال از دست رفتن است

⚡ شهر های ملایر، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز و تویسرکان از شهرهای مطرح تولید و طراحی مبلمان کشور اند اما بدون شک تهران، مهم ترین قطب تجارت مبلمان و ملایر پایتخت مبل و منبت ایران و شهرک حاجی‌آباد این شهر، نخستین خوشه مبل و منبت کشور است.

ظرفیت‌های ایران در صادرات مبلمان

8 درصد اشتغال کشور به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به صنعت مبلمان وابسته است
صنعت مبلمان حجم زیادی از اشتغال کشور را پوشش داده است

۸ درصد اشتغال کشور در صنعت چوب و مبلمان اند که بعد از خودرو دومین صنعت اشتغال زای کشور است! این صنعت محرک صنایع چوب، پارچه، رنگ و خیلی از صنایع وابسته است و از طرفی صادرات مبل چندین برابر نسبت به صادرات اجزای آن ارزش افزوده ایجاد می کند!

سالهاست بازار دخلی جذابیت کافی برای تولید کنندگان داشته است و تولید کنندگان کمتر به فکر بازارهای صادراتی بوده اند اما در سال های اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی بازار داخلی از تب و تاب افتاده و رقابت زیادی بین تولید کنندگان شکل گرفته است.

در این شرایط تولیدکننده برای جلوگیری از زیان ، بسته شدن واحدهای تولیدی و کسب درآمد بیشتر باید به صادرات فکر کند یا بازارهای صادراتی فعلی را گسترش دهند!

⚡ صنعت چوب و مبلمان ایرانی با  5 هزار واحد صنعتی پرتعداد و کارگاهی که از نظر تعداد با بزرگترین صادرکننده مبلمان جهان یعنی چین برابری می کند می‌تواند با تولید مبلمان باکیفیت به بازارهای چند میلیاردی دست پیدا کند.

در حال حاضر تراکم جمعیت بالایی در طراف ایران وجود دارد که پتانسیل بالایی در خرید مبلمان از ایران دارند

هم اکنون بیش از  400 میلیون نفر در اطراف ایران زندگی می کنند که پتانسیل بالایی در پذیرش مبل های خانگی و اداری ایران دارند. نزديكي به كشـورهاي حـوزه خليج فارس، آسياي ميانه ، دسترسی به آب های آزاد، قیمت رقابتی و کیفیت مبلمان ایرانی از مزیت های رقابتی صنعت مبلمان کشور در بازارهای صادراتی است.

صادرات مبلمان از ایران

در حال حاضر مبل های سلطنتی و استیل از مبلمان های مشهور تولید ایرانی است که بازار خوبی در کشورهای هدف دارند

بازار اصلی مبلمان ایران در بازارهای صادراتی، کشورهای منطقه خلیج فارس، عراق، کشورهای آسیای میانه ، قفقاز و همچنین روسیه است. بازار عراق، آذربایجان و روسیه برای تولید کنندگان ایرانی جذابیت بیشتری دارد.

کد HS  دو رقمی  مبل ۹۴ است اما عمده مبلمان ایران در سه کد چهار رقمی ۹۴۰۱ ۹۴۰۳ ۹۴۰۴ است! کل وادرات این گروه در جهان در سال ۲۰۲۰ عدد باورنکردنی ۱۷۶ میلیارد دلار بوده است!

آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلستان، ژاپن، کانادا، هلند، استرالیا، سوئیس و اسپانیا بزرگترین واردکنندگان این گروه بوده اند! مهمترین صادرکنندگان این گروه طی سال های ۲۰۱۶-۲۰۲۰ هم کشورهای چین، لهستان، آلمان، ویتنام و ایتالیا بوده است و کشورهای بلغارستان، مجارستان، لتونی، هلند، لهستان، رومانی، اسلوونی در این گروه بیش از سایر کشورها رشد داشته اند.

کیفیت مبل ایرانی قابلیت صادرات حتی به اروپا را هم دارد

در HS کد ۹۴۰۱ در بین شرکای تجاری ایران بازارهایی که بیشترین رشد واردات طی این سال ها داشته اند به ترتیب کشورهای یمن، ازبکستان، سوریه، ارمنستان، عراق، عمان و قزاقستان بوده اند!
در HS کد ۹۴۰۳ در بین شرکای تجاری ایران بازارهایی که بیشترین رشد واردات را طی این سال ها داشته اند به ترتیب کشورهای ازبکستان، یمن، ارمنستان، عراق، سوریه و آلمان بوده اند!
در HS کد ۹۴۰۴ در بین شرکای تجاری ایران بازارهایی که بیشترین رشد را طی این سال ها داشته اند به ترتیب کشورهای قزاقستان، ازبکستان، یمن، ارمنستان، عمان، پاکستان، آذربایجان بوده اند!
عراق سالانه بیش از۱٫۳ میلیون دلار واردات مبلمان دارد که سهم ایران از این بین، فقط حدود ۷۰ میلیون دلار است.

عراق بخش زیادی از مبلمان خود را از چین، ترکیه و ایتالیا وارد می کند! با توجه به افزایش هزینه های حمل و نقل و کاهش حضور چینی ها در بازار عراق و از طرفی نزدیکی به بازار عراق فرصت حضور تولیدکننده های ایرانی بیش از پیش فراهم است. عراق بیش از ۵۵ درصد میز، صندلی و مبل خود را از چین تامین می کند!

⚡ مبلمان استیل برای بخشی از عراقی ها که وضعیت اقتصادی بهتری دارند و تعداد آنها روزبه روز در حال افزایش است و مبلمان راحتی مناسب قشر متوسط جامعه عراق است که که تعداد انها هم به دلیل افزایش فروش نفت در حال افزایش است، مناسب است!

فرهنگ استفاده از مبل در کشورهای عربی کاملا با کشورهای اروپایی متفاوت است
سبک مبلمان استیل بیشتر مورد توجه کشورهای عربی مثل امارات، قطر، عربستان و عراق است

فرهنگ استفاده از رستوران و مبلمان فضای باز مثل رستوران های کنار خیابان در حال افزایش است و تولیدکنندگان ایرانی می توانند نیاز به میز، صندلی و مبل های مرتبط را در این بخش پر کنند!

کشورهای سوریه هم در کدهای ۹۴۰۱ و ۹۴۰۳ رشد قابل ملاحظه ای داشته است اما در کد ۹۴۰۲ رشد منفی داشته است! در مجموع بازار سوریه به دلیل بازسازی و شتاب ساخت و ساز در بین کشورهای خاورمیانه از رشد بسیار خوبی برخورد دار است.

⚡ کشورهای عراق، بحرین، عربستان و عمان از کشورهایی هستند که در خاورمیانه رشد تقاضای بالایی را تجربه کرده اند و به این رشد تقاضا ادامه خواهند داد.

اما در بین قاره ها رشد قاره آفریقا هم بیش از سایر قاره بوده است و نشان می دهد بازار آفریقا بازار بسیار جذابی برای صادرات انواع مبل خواهد بود. کیفیت کالای ایرانی در کنار قیمت مناسب می تواند برای بازار آفریقا بسیار جذاب باشد!

دورنمای صارات مبل در جهان:

پیش بینی ها از افزایش ترند مصرف و تقاضای مبل در جهان خبر می دهند

بزرگترین صادرکننده مبلمان جهان کشور چین است. در سال ۲۰۱۹، چین با ارزش صادراتی حدود ۶۳٫ میلیارد دلار ، صادرکننده اصلی مبلمان به سایر نقاط جهان بود. لهستان با صادرات حدود ۱۳٫۱۷ میلیارد دلار در آن سال در رتبه دوم قرار گرفت.

یکی از کشورهای مطرح صنعت مبلمان ویتنام است. این کشور دومین صادرکننده مبلمان منطقه آسیا و اقیانوسیه و پنجمین صادرکننده جهان پس از چین، آلمان، ایتالیا و لهستان است.

مزیت اصلی ویتنام انعطاف پذیری بالای محصولات آنهاست. این کشور با تمرکز روی مبلمان فضای باز، با ایجاد خطوط جدید و سرمایه گذاری روی تکنیک‌های تولید پیشرفته توانست از صادرکنندگان موفق این صنعت باشد.

⚡ اندازه بازار مبلمان در سال ۲۰۲۰ از ۵۴۵٫۷۸ میلیارد دلار فراتر رفت و پیش بینی نرخ رشد مرکب (CAGR) آن از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ به ۵٫۴ درصد برسد!

بازار صادرات مبل آینده روشنی دارد زیرا مصرف در جهان به شدت رو به افزایش است
با افزایش ساخت و ساز و تناسب سازی در معماری داخلی مصرف مبلملن در سال های آینده رو به افزایش است

توسعه شهرهای هوشمند همراه با رشد صنعت ساخت و ساز تقاضای مبلمان دز همه جای دنیا را افزایش داده است. توسعه فضای پارک ها و ویلاها طی سال های آینده هم در کشورهای مختلف باعث افزایش تقاضای مبلمان در بازارهای صادراتی خواهد شد!
اهمیت به سلیقه و نیاز مصرف کنندگان در بازارهای صادراتی:

مبلمان از الزامات زندگی مدرن است و همه کشورها چه در ادارات و چه بخش خانگی و رفاهی مثل رستوران ها و هتل ها از مبلمان و کاناپه استفاده می کنند. مبلمان استیل، کاناپه ، راحتی، میز و صندلی های اداری، رستورانی و فضای باز انواع مبلمانی است که کشورهای مختلف به آن نیاز دارند! تفاوت آنها عمدتا جنس، شکل، اندازه، ارتفاع و نوع کاربری آنهاست.

اهمیت سلیقه به مشتری از رموز صادرات موفق مبلمان است

تولید محصولات متناسب نیاز روز و توجه به ترند بازار هدف از الزامات حضور موفق در بازارهای صادراتی است. اینکه چه طرح هایی بیشترین تقاضا را دارند، چه ساخت و سازهایی در کشور هدف انجام می شود و متناسب آن چه نوع مبلمانی بیشتر نیاز است در موفقیت صادرات نقش زیادی دارد.

در بعضی کشورها مبلمان خیلی ساده است. مثلاً در بیشتر کشورهای اروپایی به جای اینکه مبلمان استیل را بپسندند اکثراً به کاناپه های ساده توجه دارند و یا در کشورهای عربی به مبلمان های استیل بیشتر توجه دارند، در بعضی کشورهای آفریقایی هم به مبلمان استیل خیلی توجه دارند و طرح و مدل ایرانی را می پسندند.

⚡ بازار مبل اروپا فرصت‌های خوبی به تولیدکنندگان می‌دهد، واردات مبل در اروپا روبه‌رشد است و نزدیک به ۵۰ درصد این واردات از کشورهای درحال‌توسعه انجام می‌شود و اروپا را به بازاری جذاب برای تولیدکنندگان تبدیل کرده است.

در این بین نقش کشورهای آلمان و اسپانیا پررنگ تر است. آلمان بزرگترین واردکنده مبلمان در اتحادیه اروپاست و کشور اسپانیا بیش از ۶۳ درصد واردات مبلش را از کشورهای در حال توسعه وارد می کند! هر چند کشورهای هلند و سایر بخش های اروپا هم بازارهای بسیار جذابی برای صادرات مبل اند!

بازار مبل اروپا بسیار جذاب است
بازار مبل در اروپا به شدت در حال رشد است

در اروپا تقاضای مبلمان سبک به دلیل انعطاف پذیری که دارد افزایش داشته است زیرا این نوع مبلمان به مصرف کنندگان این امکان را می دهد که آنها را به راحتی جابجا کنند و از فضای خود حداکثر استفاده را بکنند. در این بازار استفاده از طرح های فانتزی یک مزیت است!

در اروپا تقاضای مبلمان سبک به دلیل انعطاف پذیری که دارد افزایش داشته است.

چگونه صادرکنندگان و تولیدکنندگان مبلمان از فرصت‌های پیش رو استفاده کنند؟

سال‌هاست که ماهیت تجارت خارجی ایران بر پایه واردات بوده است و شاید تجار ایرانی مهارت‌های خوبی در واردات داشته و دارند! اما ما هرگز یک کشور صادرات محور نبوده‌ایم و علی‌رغم پتانسیل‌های زیادی که داریم آن‌طور که بایدوشاید از فرصت‌های صادراتی استفاده نکرده‌ایم و در جاهایی علی‌رغم مزیت‌ها و برتری‌ها بازار را به رقبا واگذار کرده‌ایم!

تجارت بین‌الملل و بازرگانی خارجی نسبت به قبل تغییرات زیادی داشته است و صادرکنندگان موفق در تمام دنیا خود را متناسب این تغییرات وفق و به‌روز کرده‌اند!

صادرات موفق در دنیای امروز مستلزم انواع مهارت‌های صادراتی است.

ورود بی‌برنامه و حساب نشده به بازارهای صادراتی ممکن است نتایج مقطعی، سود پایین و حتی در مواردی ضرر و زیان‌های بزرگی به صادرکنندگان وارد شده است!

مهارت‌های صادراتی در دو دسته اصلی قرار می‌گیرند!

تقویت مهارت های صادراتی عامل افزایش صادرات
مهارت‌های فنی و مهارت‌های ارتباطی دو دسته اصلی مهارت‌های موردنیاز صادرکنندگان

اینکه یک صادرکننده چگونه مشتریان دست‌اول را شناسایی کنیم، چگونه با آنها ارتباط برقرار کند و اولین تأثیرگذاری را داشته باشد! چگونه اعتماد آنها را جلب کنیم؟ چگونه کالا و خدمات خود را به آنها معرفی کنیم؟ ویژگی‌ها و مزیت‌های کالایمان را چگونه تشریح کمی کنیم؟ چگونه کالای خود را قیمت‌گذاری کنیم و در مقابل درخواست‌های تخفیف چگونه رفتار کنیم؟ و مهم‌تر از همه چگونه مشتری را به خرید از خود ترغیب کنیم در دسته مهارت‌های ارتباطی قرار می‌گیرد!

دسته دوم مهارت‌های فنی هستند. هر تاجر باید شناخت کافی نسبت به این مهارت‌ها داشته باشد! بارها شده است که صادرکنندگان به دلیل اینکه فاقد چنین مهارت‌هایی بوده‌اند نتوانسته‌اند به پرسش‌ها و سؤالات خریدار بین‌المللی کالا پاسخ دهند و در بعضی موارد به دلیل همین ناآگاهی‌ها صدمه دیده‌اند و به‌ناچار ضرر زیان‌هایی متحمل شده‌اند!

حمل‌ونقل و اینکوترمز، بیمه، روش‌های پرداخت و تشریفات گمرکی نمونه بارز مهارت‌های فنی‌اند!

در کنار تقویت مهارتها، موفقیت صادرکننده در گروی یک عامل دیگر هم قرار می‌گیرد! هرچند که اصول بازرگانی بین‌الملل تقریباً در همه جای دنیا مشابهت‌هایی دارد اما رفتار تجاری، قوانین و مقررات کشورها، تعرفه‌ها و شیوه‌های پرداخت و انتقال پول ممکن است از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد!

استفاده از مشاورین اختصاصی کمک زیادی به صادرکنندگان می‌کند تا بهترین تصمیمات در آن بازار را بگیرند!

دیدگاه‌ها (4)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

    آرتان مهمان 10 اردیبهشت 1402 پاسخ

    با سلام و درود
    من تولید کننده مبلمان هستم اما برای صادرات نیاز به مشاوره هستم

      میثم رسولی راد مدیر کل 11 اردیبهشت 1402 پاسخ

      درود به شما آقای آرتان. ظرفیت های خالی بسیار زیای برای تولید انواع مبلمان در کشور وجود دارد و استادکاران بسیار خوبی داریم که باید قدر این همه ظرفیت را بدانیم. چیزی که در این صنعت بیش از پیش نیاز است اشخاص و شرکت هایی است که دانش فنی لازم در این زمینه را داشته باشند و وارد عرصه فروش صادراتی شوند. زیرا بازار داخل توان خریدش به شدت کم شده و باید از این ظرفیت برای صادرات مبلمان به سایر کشورها بخصوص کشورهای عربی و حتی اروپایی استفاده کرد... برای مشاوره با شماره تلفن 09120865285 تماس بگیرید.

    ناهید عابدینی مهمان 5 فروردین 1402 پاسخ

    سلام. آیا می تونیم مبلمانمان را در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس مثلا عمان یا امارات تولید کنیم و از امکانات اونجا برای صادرات به کشورهای دیگر استفاده کنیم؟ اقلیم کردستان عراق چطور؟

      میثم رسولی راد مدیر کل 8 فروردین 1402 پاسخ

      سلام دوست عزیز. اگر بتوانید بخشی از فرآیند تکمیل کالا را در کشور عمان انجام دهید می توانید کالای خود را با " گواهی مبدا کشور عمان" به خیلی از کشورها صادر کنید. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید. اقلیم کردستان هم برای صادرات مجدد موقعیت خوبی دارد و البته خود بازار عراق به اندازه کافی بزرگ هست که نیازی به صادرات نخواهید داشت! البته تولید، ثبت شرکت و مشارکت در عراق الزااماتی دارد که باید رعایت کنید . . . اگر سوال یا مشکل دیگری داشتید، می توانید تماس بگیرید از کمک مضایقه نخواهیم کرد.

error: Content is protected !!