جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات به ازبکستان، فرصت ها و ظرفیت های خالی

ازبکستان از کشوررهای حوزه آسیای مرکزی است که می توان برای صادرات به ازبکستان برنامه ریزی های خوبی کرد و البته باید با نهایت دقت و آشنایی با بازار هدف این کشور را مورد توجه قرار داد

✍ اگر با پتانسیلی که در ایران وجود دارد صادرکننده و تولید کننده ایرانی بتواند ۵ درصد صادرات به ازبکستان آن هم فقط در کالا و نه خدمات را از آن خود کند، بیش از یک میلیارد دلار نصیب تاجر ایرانی خواهد شد. برای درک این موضوع مقاله اختصاصی فرصت های صادرات به ازبکستان را تا انتها ببینید.

معرفی کشور ازبکستان

جمهوری ازبکستان کشوری در آسیای میانه با مساحت ۴۴۷۴۰۰ کیلومترمربع و پنجاه و هفتمین کشور بزرگ دنیاست که در سال ۱۹۹۱ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی استقلال خود را به دست آورد. ازبکستان از غرب و شمال با قزاقستان، از جنوب با ترکمنستان و افغانستان و از شرق با قرقیزستان و تاجیکستان همسایه است.

صادرات به ازبکستان از این جهت که مهم ترین عضو سازمان همکاری های شانگهای است برای صادرکنندگان ایرانی و دولت ایران اهمیت دارد

تاشکند پایتخت و پرجمعیت ترین شهر ازبکستان است و از شهرهای مشهور دنیا است. این کشور بزرگ‌ترین جمعیت آسیای میانه را دارد که بیش از ۳۳ میلیون نفر در این کشور زندگی می کنند و حدود ۸۰ درصد مردم از قوم ازبک‌ ۵/۵٪ روس، ۵ تا ۵/۵٪ تاجیک و بقیه سایر اقوام هستند.

دین اصلی ازبکستان اسلام است. ، ۸۸٪ ازبک ها مسلمان و ۹٪ مسیحی ارتدکس اند.
ازبکی زبان رسمی دولتی است( حدود ۷۴ درصد مردم به این زبان صحبت می کنند) ، اما زبان روسی هم به طور گسترده ای صحبت می شود و برای بسیاری در کشور زبان دوم است. زبان تاجیکی بیشتر در سمرقند و بخارا متمرکز است.
هر چند زبان رسمی زبان ازبکی است بااین‌حال، تعداد کمی از افراد در تاشکند و بزرگ‌ترین شهرها (و حتی ازبک ها) از روسی به‌عنوان زبان اصلی استفاده می‌کنند. علاوه بر این، سازمان‌های دولتی و مشاغل هر دو زبان ازبکی و روسی را به‌عنوان زبان مکاتبات تجاری می پذیرند.
مانند بسیاری از کشورهای استقلال یافته شوری سابق، زبان انگلیسی در ازبکستان طرف‌دارانی دارد. بااین‌حال، جمعیت انگلیسی ‌زبان بیشتر در تاشکند مستقر اند.
آمار رسمی فارسی زبانان ۳۰ تا ۴۰ درصد برآورد می شود و شیعیان، ۵ درصد مسلمانان ازبکستان را تشکیل می‌دهند.

بیشتر شیعیان در بخارا و سمرقند زندگی می‌کنند و اکثرا به زبان فارسی تاجیکی صحبت می‌کنند. تركيب كلي مذهبي ازبکستان، اهل تسنن حنفی مذهب ، شیعه، کاتولیک و سایر ادیان و مذاهب است.

تاشکند پایتخت و از شهرهای مهم ازبکستان است که می تواند برای کالاهای ایرانی بازار هدف خوبی باشد. یکی از اصلی ترین دلایل تجار و بازرگانان ایرانی برای صادرات به ازبکستان، ارتباط فرهنگی و جغرافیایی دو کشور است
.


⚡ در حال حاضر جمعیت ازبکستان با سرعت در حال رشد است. جمعیت کنونی ۳۳٫۴۷ میلیون نفر است که انتظار می رود طی چند دهه آینده این تعداد تا سال ۲۰۷۰ به حداکثر ۴۴٫۴ میلیون نفر برسد.

اقتصاد ازبکستان:

صنعت پنبه ازبکستان و منابع طبیعی غنی طلا و گاز طبیعی فرصت‌ سرمایه‌گذاری جذابی در این کشور فراهم می‌کند.

اقتصاد ازبکستان به شدت در حال رشد است و می تواند بازار هدف خوبی برای کالاهای ایرانی باشد

⚡ سیاست اقتصادی اعلام شده دولت از طریق بهبود فضای کسب‌وکار، خصوصی‌سازی و آزادسازی تجارت خارجی از اولویت های جذب سرمایه‌گذاری‌های خصوصی این کشور است.

صنعت و ساخت‌وساز از سایر عوامل اقتصادی در این کشور بوده است و همین اصلاحات نیز تورم زیادی به کشور تحمیل کرده است.

طبق انتظار مدل‌های کلان جهانی تجارت و اقتصاد، انتظار می‌رود نرخ تورم ازبکستان تا پایان سال ۲۰۲۲ به ۹ درصد برسد!

اقتصاد ازبکستان به شدت در حال احیا و بازسازی است

⚡ درحالی‌که در سال‌های اخیر در وضعیت اقتصادی ازبکستان بهبودهایی حاصل شده است، اقتصاد این کشور همچنان برخی ویژگی‌های بازارهای نوظهور را نشان می‌دهد. فضای کلی تجارت پایدار به نظر می‌رسد، اما با رشد سریع در صورت اصلاحات اساسی‌تر در اقتصاد و کاهش مقررات، امکان رشد سریع را دارد.

مهم‌ترین شاخصه‌ها و فرصت‌های بازار ازبکستان:

مهمترین شاخص های اقتصادی کشور ارمنستان که در انتخاب کشور هدف صادراتی کالا ایرانی مهم است
مهمترین شاخص های اقتصادی کشور ازبکستان

فرصت‌های صادرات و سرمایه گذاری در ازبکستان

پروژه های نفت و گاز ازبکستان:

پروژه‌های صنعت نفت و گاز آمادگی جذب حدود ۳۶٫۵ میلیارد دلار سرمایه از منابع مختلف تا سال ۲۰۳۰ دارند. این پروژه‌ها می‌توانند فرصت‌های خوبی برای تأمین‌کنندگان نفت و گاز، حمل‌ونقل، فن آوری و فرآوری خدمات نفتی ایران ایجاد کند.

پس از امضای برجام در ۲۰۱۵ میلادی، تاشکند و تهران به توافق رسیدند سالیانه یک میلیون تن نفت ایران جهت تصفیه در پالایشگاه های ازبکستان پالایش شود. این توافق می توانست باعث افزایش گردش مالی تا سقف یک میلیارد دلار شود اما متاسفانه این پروژه به حالت تعلیق درآمد.

اما سایر فرصت های همکاری در صنعت نفت و گاز مثل شرکت های تولید کننده مخازن، شیرآلات، پمپ ها و سایر تولید کنندگان نوآور و دانش بنیان در این صنعت جهت عرضه کالای ایرانی در صنایع این کشور وجود دارد.

صنایع غذایی ازبکستان:

افزایش تقاضای خارجی محصولات غذایی تولید ازبکستان فرصت‌های صادراتی برای تأمین‌کنندگان فناوری‌های نگهداری، فرآوری و بسته‌بندی مواد غذایی و حمل‌ونقل ایجاد می‌کند.

صادرات ماشین‌آلات صنایع غذایی که در ایران با خط تولید ایرانی تولید می‌شوند، به‌اندازه‌ای باکیفیت‌اند که مناسب صادرات هستند
در حال حاضر ماشین سازهای بسیار خوبی بخصوص در صنایع غذایی چه در بسته‌بندی و چه فرآوری در ایران دریم

⚡ با توجه به اینکه ایران در ساخت ماشین‌آلات صنایع غذایی (صنایع بسته‌بندی مواد غذایی و صنایع فرآیندی صنایع غذایی) پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته است و از طرفی تأمین این تجهیزات از شرکت‌های صاحب‌نام دنیا نیاز به سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی دارد.

شرکت‌های تأمین‌کننده دستگاه‌ها و ماشین‌آلات می‌توانند با یک بازاریابی هوشمندانه در کشور ازبکستان بخشی از نیاز صنایع این کشور به ماشین‌آلات فرآوری و بسته‌بندی صنایع غذایی و کشاورزی را تأمین کنند.

صنعت ساختمان ازبکستان:

با توجه به رشد صنعت ساختمان. صادرکنندگان مصالح ساختمانی می توانند این کشور را هدف بگیرند. صنعت ساختمان ازبکستان به شدت در حال رشد است

⚡ توسعه گردشگری از اولویت‌های مهم دولت ازبکستان است و تعداد گردشگران خارجی به‌سرعت در حال افزایش است. دولت برنامه ساخت هتل‌های بین‌المللی و سایر زیرساخت‌ها در شهرهای بزرگ سمرقند، بخارا و خیوه که در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته اند و اتصال آنها به تاشکند را میسر می کنند، را در دست اقدام دارد.

ساخت‌وساز از امیدوارکننده‌ترین صنایع در حال رشد ازبکستان است که نرخ رشد ۱۵-۲۰ درصد در سال را نشان می‌دهد. در سال ۲۰۱۹ ، این صنعت در حدود ۷٫۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دولتی و خصوصی داشته است.

کشور ازبکستان با توجه به سیاست‌های اصلاحی رئیس‌جمهور این کشور در توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و راه‌سازی، هتل، گردشگری، نوسازی شهری و ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت برای اقشار ضعیف جامعه، از کشورهای روبه‌رشد در تغییر نمای شهری و اجرای پروژه‌های متعدد عمرانی در شهرهاست!

تاشکند بارها اعلام کرده است از حضور سرمایه‌گذاران و شرکت‌های مهندسی ایرانی در پروژه‌های اقتصادی و توسعه این کشور استقبال می‌کند. همچنین علاقه‌مند به گسترش روابط در زمینه‌های علمی و فناوری است.

ایران ظرفیت های زیادی برای صادراتکالاهای متنوع به کشور ازبکستان دارد اما باید از این توافق نامه ها استفاده کند تا بهترین نتایج حاصل شود

ایران و ازبکستان توافقات همکاری در زمینه‌های کشاورزی، حمل‌ونقل، تولید نفت و گاز، ساخت‌وساز، داروسازی و بانکداری داشته اند. ازبکستان کالاهای زیادی از جمله پنبه، فلزات آهنی و غیر آهنی، کودها و الیاف شیمیایی را به ایران صادر می‌کند.ایران مصالح ساختمانی، شوینده‌ها، غذا، چای و میوه‌ها را به ازبکستان صادر می‌کند.

صادرات مصالح ساختمانی به ازبکستان

⚡ تجارت سیمان، فروش آهن‌آلات، صنعت کاشی و سرامیک، سنگ های ساختمانی، شیرآلات و هرآنچه صنعت ساختمان برای آن تقاضا ایجاد می‌کند، می‌تواند تجارت جذابی در ازبکستان برای ایرانیان باشد و صادرکنندگان می توانند در صادرات به ازبکستان برای چنین اقلامی موفق عمل کنند!

ایران قطب آینده تجارت ازبکستان و آسیای میانه با جهان

ازبکستان قطب تجارت و آینده خیلی از محصولات صادراتی ایران است
ایران مسیری امن و اقتصادی برای انتقال کالاهای تولید ازبکستان به دریاهای آزاد است

⚡ ازبکستان محصور در خشکی است و به طور فزاینده‌ای به استفاده از تنها بندر اقیانوسی ایران، چابهار ابراز علاقه نشان داده است و به چابهار، به‌عنوان دروازه تجاری که می‌تواند به گسترش بازارهای جدید ازبکستان کمک کند، نگاه می کند.

چابهار ازاین‌جهت مهم است که آمریکا با توجه به نقش مهمی که این بندر می‌تواند در توسعه اقتصادی افغانستان جنگ‌زده داشته باشد، از اعمال برخی تحریم‌ها ضد این بندر خودداری کرده است.

سال ۲۰۱۸ ، ایران و هند توافق‌نامه‌ای به ارزش ۸۵ میلیون دلار برای توسعه بندر چابهار امضا کردند. این بندر در دریای عمان واقع شده است و مسیرهای مستقیم اقیانوس هند را ارائه می‌دهد.

بندر چابهار، در جنوب ایران، در قلب طرح جدید زیرساختی اوراسیا قرار دارد. راه‌آهن و حمل‌ونقل از بندر به بندر برای اتصال بهتر آسیای میانه و به‌ویژه ازبکستان و افغانستان به حمل ‌و نقل بین‌المللی در نظر گرفته شده است. مسیرهای جدید به طور قابل ‌توجهی زمان حمل‌ و نقل و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و می‌تواند به رشد اقتصادی در جمهوری‌های آسیای مرکزی کمک کند.

ازبکستان بهترین راه برای رسیدن به آبهای بین المللی را ایران می داند

⚡ تاشکند اتصال ازبکستان به آب های آزاد و بازارهای جهانی از طریق ایران را اقتصادی ترین، سودآورترین و کوتاه‌ترین راه ارتباطی می‌داند و تهران اتصال از طریق ازبکستان را از نظر استراتژیک مهم‌ترین و کوتاه‌ترین مسیر ترانزیت به چین و آسیای شرقی از مسیر زمین می داند!

ازبکستان با ذخایر فراوان اورانیوم، طلا، زغال‌سنگ و نفت و کالاها با ارزش افزوده از جمله پنبه و پلاستیک می‌توانند از چابهار صادر شوند. بااین‌حال، حجم تجارت دو کشور در وضعیت مطلوبی قرار ندارد!

ازبکستان؛ بازار مواد شوینده ایران

یکی از این بازارهای مهم ازبکستان برای کالاهای ایرانی که فضای مناسب صادرات و سرمایه گذاری تجار ایرانی در این کشور فراهم است صنعت مواد شوینده است.

تاشکند و در مجموع بازار ازبکستان برای مواد شوینده ایرانی بازار بسیار خوبی است

⚡ بخش عمده نیاز ازبکستان به مواد شوینده از واردات تامین می شود که مهم ترین برندهای وارداتی آمریکایی، آلمانی، انگلیسی و روسی اند اما تولیدات ایرانی در کنار قیمت مناسب از اعتبار خوبی به لحاظ تاریخی در ازبکستان برخوردار است که بخش عمده این اعتبار به دلیل صادرات مواد شوینده ایرانی در سال های دور بوده است. به طوری که خانواده‌های ازبک، خاطرات خوبی از پودر لباسشویی ایرانی برف دارند.

در دوران پس از استقلال این کشور برخی شرکت های ایرانی از جمله شرکت پاکسان اقدام به خرید یکی از کارخانه‌های قدیمی ازبکستان کرد و خط تولید پاکسان را راه اندازی کرد و برندهای ایرانی مانند برف و Best را تولید می کرد.

متاسفانه این برند ایرانی به دلیل به روز نبودن سیستم های مدیریتی و بازاریابی خارجی به تدریج از بازار مواد شوینده ازبکستان خارج و سهام خود را به طرف ازبک فروخت.

صادرات مواد شوینده در ازبکستان جذاب است به‌طوری که صادرکنندگانی از آمریکا، آلمان و روسیه در این بازار حضور دارند اما جای صادرکننده ایرانی در صادرات مواد شوینده کم‌رنگ است
ایران در حال حاضر  یکی از بزرگ ترین و مهم ترین کشورهای تولید کننده مواد شوینده منطقه و جهان است

⚡ شاید در گذشته بازار مصرف ازبکستان ساده و برپایه قیمت ارزان و کیفیت متوسط یا پایین ارزیابی می‌شد اما در شرایط کنونی با توجه به رشد نسبی توان اقتصادی مردم و رقابت ایجاد شده در بازار، موضوع کیفیت در کنار قیمت رقابتی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

در کنار صنعت نفت و گاز، شوینده ها، محصولات شیمیایی ، مواد غذایی و ماشین آلات هم پتانسیل های خوب صادرات به ازبکستان را دارند!

فرهنگ تجارت ازبک ها

صادرات به ازبکستان و آشنایی با فرهنگ تحاری مردم ازبکستان شانس موفقیت و تجارت با ازبکستان را می تواند بسیار بیشتر کند
شناخت فرهنگ تجاری مردم ازبکستان شانس موفقیت در مذاکرات تجاری را افزایش می دهد

⚡ سه چهارم مردم این کشور به زبان ازبکی صحبت می کنند و حدود یک پنجم جمعیت تبار روس داشته و به زبان روسی صحبت میکنند و عده ای کمی به زبان تاجیکی و فارسی صحبت می کنند. معمولا تاجرها تا حدودی به زبان انگلیسی نیز مهارت دارند که می توانید در ارتباط تجاری با زبان انگلیسی با آنها صحبت کنید.

ازبک ها به دلیل فرهنگ شرقی، از مفاهیم غیر مستقیم و غیر کلامی زیاد استفاده می کنند. سلام و احوالپرسی آنها تا حدودی شبیه مردم ایران و معمولاً به رسم ادب ، بدون اینکه منتظر پاسخ خاصی باشند چند سوال در مورد خانواده ، سلامتی ، فرزندان و غیره می پرسند. ازبک ها معمولا موقع صحبت به طرف مقابل نزدیک می شوند مگر اینکه صحبت با جنس مخاف باشد که معمولا حریم را نگه می دارند.

ارتباط مستقیم چشمی در هنگام تعامل با جنسیت مشابه معمول است و در هنگام صحبت با جنس مخاف تماس چشمی کمتر می شود. ازبک ها خیلی وقت شناس نیستند. بنابراین وقتی جلسه کاری یا تلفنی با آنها تنظیم کردید انتظار وقت شناسی نداشته باشید.

ازبک ها زمانی که طرفین از یک جنسیت باشند در طول مکالمه احتمال دارد به دفعات یکدیگر را لمس کنند، زنان دست یکدیگر را لمس میکنند در حالی که مردان ممکن است حالتی شبیه دست دادن به مکالمه بپردازند

مردان ازبک غالبا ظاهر محافظه کارانه و از کت و شلوارهای مرسوم استفاده میکنند ،در حالی که زنان را میتوان با ظاهری محافظه کارانه و رسمی و هم مطابق مد و امروزی دید.

جین و تیشرت و سایر لباس های غیر رسمی برای جلسات و ملاقات های کاری مناسب نیست.

زمانی که آقایان با هم ملاقات میکنند به طور معمول دست داده و همزمان با دست دیگر ساعد یا بازوی یکدیگر را میگیرند. زمان دست دادن سوال در خصوص خانواده ،سلامتی،ازدواج “احوال همسر”و غیره… بسیار مهم است. زنان نیز غالبا همین رفتار را دارند ، اما برخی مواقع روبوسی هم می کنند.

در تبادل کارت ویزیت، اصول خاصی وجود ندارد و می توان از قواعد معمول بین الملل استفاده کرد.

با شناخت ظرفیت های صادراتی و شناخت روحیات ازبک ها در تجارت و دادوستد می توان در تجارت با ازبک ها موفق عمل کرد
ازبک ها تجار خوبی هستند. چانه می زنند اما در نهایت قرارداد را می بندند . در تعامل با آنها صبور باشید

⚡ چانه‌زنی در فرهنگ ازبک‌ها وجود دارد و ممکن است در چانه زدن احساسات را هم دخیل کنند. بهتر است با احترام و پاسخ‌های منطقی، مقابل چانه‌زنی‌های بیش از حد آنها مقاومت کنید. آنها بالاخره از شما خرید خواهند کرد.


صادرات ازبکستان

صادرات ازبکستان به جهان

چرا دانستن صادرات ازبکستان برای یک صادرکننده ایرانی مهم است؟

اول اینکه دید و شناخت کافی از کشور هدف به دست بیاوریم و دوم اینکه وقتی کشوری کالایی با حجم بالا به کشور ثالث صادر می‌کند به مزیت ، استادی تجارت و تولید آن دست‌یافته است که می‌تواند الگوی صادراتی تاجر و صنعتگر ما باشد!

سوم اینکه بررسی کالای صادراتی کشور هدف ما را به یاد مواد اولیه یا کالای واسطه‌ای یا حتی محصول نهایی می‌اندازد که احیاناً می‌تواند پتانسیل خوب صادرات باشد!

صادرات ازبکستان به جهان به عبارت بهتر ازبکستان چه کالاهایی صادر می کند
صادرات اربکستان به جهان

⚡ مجموع صادرات ازبکستان در سال ۲۰۱۹، ۱۴٫۱ میلیارد دلار بوده است. این کشور در سال ۲۰۱۹ از نظر تولید ناخالص داخلی ۸۰ اقتصاد جهان و ۸۱ مین صادرکننده بزرگ جهان و مقام ۷۵ مین واردکننده جهان را به خود اختصاص داده است. از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی  147مین اقتصاد است و ۹۱ مین اقتصاد پیچیده جهان را مطابق شاخص پیچیدگی اقتصادی (ECI) به خود اختصاص داده است.

در سال ۲۰۱۹،عمده صادرات ازبکستان شامل طلا (۵٫۲۵ میلیارد دلار) ، گاز نفت (۲٫۳ میلیارد دلار) ، نخ پنبه خالص غیر خرده فروشی (۹۲۳ میلیون دلار) ، مس تصفیه شده (۵۹۵ میلیون دلار) و پلیمرهای اتیلن (۳۸۹ میلیون دلار) است که بیشتر به کشورهای سوئیس (۲٫۶۱ میلیارد دلار) ، انگلستان (۲٫۳۹ میلیارد دلار) ، روسیه (۲٫۰۴ میلیارد دلار) ، چین (۱٫۹۱ میلیارد دلار) و قزاقستان (۱٫۲۱ میلیارد دلار) صادر شده است.

فهرست مهمترین مقاصد صادراتی ازبکستان

رتبهکشوردرصد
۱سوئیس۱۹%
۲انگلستان۱۷%
۳روسیه۱۴%
۴چین۱۴%
۵قزاقستان۹%
۶ترکیه۸%
۷قرقیزستان۵%
۸افغانستان۳%
۹امارات متحده عربی۳%
۱۰ایران۱%

⚡ در سال ۲۰۱۹، ایران ۱۰ مین مقصد صادراتی ازبکستان بوده است و مهم‌ترین گروهای کالایی صادر شده از ازبکستان به ایران شامل منسوجات – محصولات شیمیایی – محصولات گیاهی – محصولات معدنی – بوده است.

ازبکستان چه کالاهایی وارد می‌کند (واردات ازبکستان چیست)؟

ازبکستان در سال ۲۰۱۹، ۲۱٫۵ میلیارد دلار واردات داشته است که نسبت به اندازه و جمعیت این کشور عدد بسیار قابل توجهی است!

واردات ازبکستان و فرصت های صادراتی ایران به ازبکستان بطوری که شهرهای سمرقند و بخارا و اندیجان از عمده‌ترین شهرهایی ازبکستان هستند که کالای ایرانی به آنجا صادر می‌شود
ازبکستان چه کالاهایی و از چه کشورهایی وارد می کند

⚡ طی پنج سال گذشته، واردات ازبکستان با از ۱۳٫۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ به ۲۱٫۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ تغییر کرده است و تا سال ۲۰۲۱ به ۲۳ میلیارد دلار رسیده است!

واردات ازبکستان قطعات خودرو (۹۵۲ میلیون دلار) ، داروهای بسته‌بندی‌شده (۷۴۰ میلیون دلار) ، نفت تصفیه شده (۵۴۸ میلیون دلار) ، اتومبیل (۵۴۴ میلیون دلار) و هواپیماها، هلیکوپترها و / یا فضاپیما (۴۹۳ میلیون دلار) انجام می‌شود

مهم‌ترین شرکای وارداتی ازبکستان چین (۵٫۰۱ میلیارد دلار) ، روسیه (۳٫۸۴ میلیارد دلار) ، کره جنوبی (۲٫۴۴ میلیارد دلار) ، قزاقستان (۱٫۹۸ میلیارد دلار) و ترکیه (۱٫۲۴ میلیارد دلار) بوده است.

مهم‌ترین اقلام وارداتی ازبکستان در سال ۲۰۱۹:

رتبهشرح کالا ارزش تجاری(میلیون دلار)HS4 ID
1قطعات خودرو۹۵۲۱۷۸۷۰۸
۲داروهای بسته بندی شده۷۴۰۶۳۰۰۴
۳نفت تصفیه شده۵۴۸۵۲۷۱۰
۴ماشین ها۵۴۴۱۷۸۷۰۳
۵هواپیماها ، هلیکوپترها و / یا فضاپیماها۴۹۳۱۷۸۸۰۲
۶وسایل نقلیه بزرگ ساختمانی۳۹۴۱۶۸۴۲۹
۷آهن نورد تخت اندود شده۳۸۹۱۵۷۲۱۰
۸گندم۳۷۱۲۱۰۰۱
۹ساختمانهای پیش ساخته۳۴۶۲۰۹۴۰۶
۱۰ماشین آلات پردازش سنگ۳۳۹۱۶۸۴۷۴
۱۱ماشین آلات الیاف نساجی۳۰۲۱۶۸۴۴۵
۱۲چوب اره۲۶۷۹۴۴۰۷
۱۳پمپ های هوا۲۶۵۱۶۸۴۱۴
۱۴کامیون های تحویل۲۵۳۱۷۸۷۰۴
۱۵آهن گرم۲۳۴۱۵۷۲۰۸
۱۶ماشین آلات دارای عملکردهای فردی۲۲۵۱۶۸۴۷۹
۱۷سایر ماشین آلات گرمایش۲۰۱۱۶۸۴۱۹
۱۸آهن نیمه تمام۱۹۹۱۵۷۲۰۷
۱۹تراکتور۱۹۷۱۷۸۷۰۱
۲۰لاستیک لاستیک۱۹۵۷۴۰۱۱
۲۱وسایل نقلیه تخصصی۱۹۱۱۷۸۷۰۵
۲۲سازه های آهنی۱۸۶۱۵۷۳۰۸
۲۳سانتریفیوژها۱۸۴۱۶۸۴۲۱
۲۴شکر خام۱۸۴۴۱۷۰۱
۲۵تجهیزات پخش۱۷۹۱۶۸۵۲۵

ظرفیت‌های خالی که در بازار ازبکستان وجود دارد

ازبکستان از کشورهای مهم و تأثیرگذار شانگهای و از کشورهای هدف صادراتی ایران که حجم صادرات کالاهای غیرنفتی به این کشور روند افزایشی داشته است
محصولات شیمیایی، ماشین‌آلات و سیمان بخش عمده‌ای از صادرات ایران به این ازبکستان را شامل می‌شود

⚡ کل پتانسیل وارداتی استفاده نشده بازار ازبکستان ۱۴٫۵ میلیارد دلار است. دریابید کدام محصولات و صادر کنندگان بیشترین پتانسیل استفاده نشده را دارند.

پتانسیل صادرات جهان به ازبکستان در این چارت دیده می شود اما جایگاه بیستمین شریک تجاری ازبکستان برای ایران شایسته نیست
مهمترین گروهای کالایی که قابلیت صادرات به ازبکستان را دارند و برای آن ظرفیت خالی وجود دارد( پتانسیل صادرات جهان به ازبکستان )

مهم‌ترین ظرفیت خالی صادرت به ازبکستان

وسایل نقلیه موتوری و قطعات – ماشین آلات ، برق – اجزای دارویی – میوه ها – چوب – پلاستیک و لاستیک – تجهیزات الکترونیکی – گندم – محصولات تولیدی متفرقه – روغن و چربی های گیاهی – محصولات فلزی – محصولات معدنی – غلات (فرآوری شده) – قند – حیوانات زنده (به جز مرغ) – فلزات (به جز آهن و گرانبها) – بقایای گیاهی و خوراک دام – دانه های روغنی – محصولات کاغذی – محصولات و عطرهای زیبایی.

مهمترین محصولات که قابلیت صادرات به ازبکستان را دارند و برای آن ظرفیت خالی وجود دارد در این جدول آمده است
مهمترین محصولاتی که قابلیت صادرات به ازبکستان را دارند و برای آن ظرفیت خالی وجود دارد

⚡ فکر می‌کنید کشور ما در کدام یک از گروهای زیر پتانسیل صادراتی خوبی دارد؟ ما طبق آمار و تجربه به هر یک از گروهای کالایی، پتانسیل صادراتی ایران به ازبکستان را از خیلی زیاد تا خیلی کم درجه‌بندی کرده‌ایم. اگر فکر می‌کنید در گروهایی بازهم ظرفیت صادراتی کشور بیش از مقداری است که در نظر گرفته‌ایم برایمان بنویسید.

به‌هرحال جدول زیر مهم‌ترین گروهای کالایی ازبکستان که ظرفیت خالی واردات را دارند فهرست شده است که این ظرفیت خالی می‌تواند توسط کشورها پر شود.

چیزی حدود ۱۴٫۵ میلیارد دلار پتانسیل واردات ترکمنستان که منتظر صادرکننده جهانی است. به نظر شما نقش بازاریابی صحیح و هوشمند چه مقدار از این بازار بالقوه و جذاب را نصیب ما خواهد کرد؟

کالاهای صادراتی ایران به ازبکستان

ایران سال هاست با ازبکستان روابط حسنه دارد و این کشور هدف صادراتی خوبی برای کالاهای ایرانی است
مرزهای زمینی که کالای ایرانی می توانند از طریق ترکمنستان به مقصد ازبکستان حمل شوند

⚡ ایران در سال ۲۰۱۹، ۱۹۲ میلیون دلار به ازبکستان صادرات داشته است.

صادرات ایران به ازبکستان
مهمترین گروهای کالایی صادراتی ایران به ازبکستان

فهرست مهم‌ترین کالاهای صادراتی ایران به ترکمنستان در سال ۲۰۱۹:

رتبهHS4 ( گروهای کالایی)ارزش تجاری(میلیون دلار)درصد
۱ماشین آلات پردازش سنگ۳۹٫۰۲۰%
۲پلیمرهای اتیلن۲۵٫۰۸%
۳سیمان۱۵٫۰۸%
۴پلیمرهای پروپیلن۹٫۷۵%
۵آلکیل بنزن ها و آلکیلنفتالین ها۷٫۷۵%
۶میله های آهنی خام۶٫۷۴%
۷ساختمانهای پیش ساخته۶٫۶۳%
۸داروهای بسته بندی شده۸٫۳۳%
۹پلیمرهای استایرن۷٫۹۳%
۱۰شیشه شناور۴٫۶۲%
۱۱سرامیک بدون لعاب۳٫۷۲%
۱۲میله های آهنی نورد گرم۴٫۸۲%
۱۳پلی استیل ها۲٫۹۲%
۱۴سایر محصولات آهن۲٫۵۲%
۱۵سایر وسایل نقلیه ساختمانی۲٫۴۲%
۱۶پراکسیدهای سدیم یا پتاسیم۱٫۷۱%
۱۷ماشین آلات بالابر۱٫۸۱%
۱۸چای۱٫۶۱%
۱۹سرامیک حمام۱٫۵۱%
۲۰ظروف بزرگ آهنی۱٫۳۱%
۲۱رنگدانه های آماده شده۱٫۳۱%
۲۲بلوک های آهنی۱٫۶۱%
۲۳سایر لوله های آهنی کوچک۱٫۵۱%
۲۴نخ جوت۱٫۷۱%
۲۵ظروف تزئینی داخلی۱٫۵۱%
۲۶لوله های پلاستیکی۱٫۱۱%
۲۷میوه های دیگر۱٫۰۱%
۲۸پلیمرهای وینیل کلراید۱٫۸۱%
۲۹محصولات پاک کننده۱٫۰۱%
۳۰دیگر حیوانات۰٫۸۱%
مهم‌ترین کالاهای صادراتی ایران به ازبکستان

فهرست کامل صادرات ایران به ازبکستان به همراه کد بین‌المللی هماهنگ (HS code) را از اینجا دانلود کنید.

مهمترین محصولات کشاورزی صادراتی ایران به ازبکستان را می بینید

⚡ مهمترین کالاهای صادراتی ایران به ازبکستان شامل : گیاهان دارویی – فرآورده های گوشتی – ماکارونی- آبزیان – گل محمدی – میوه خشک – سنگ های ساختمانی – کاشی و سرامیک – انواع شیرینی و شکلات- روغن موتور – مبلمان و صادرات فرش ماشینی بوده است.

توصیه می شود مقاله اختصاصی “فرصت های صادرات کاشی و سرامیک به ازبکستان” را مطالعه کنید.

بیش‌ترین پتانسیل صادرات کالای ایرانی به ازبکستان

پلاستیک و لاستیک – فلزات آهنی-فولاد – مواد شیمیایی – سبزیجات – ماشین آلات ، برق – محصولات معدنی – حیوانات زنده (به جز مرغ) – آجیل – محصولات شیشه ای – محصولات غذایی (پردازش شده یا حفظ شده) – محصولات سرامیکی – میوه ها – فلزات (به جز آهن و گرانبها) – چوب – محصولات فلزی – اجزای دارویی – قند – محصولات تولیدی متفرقه – غلات (فرآوری شده)

پتانسیل صادرات ایران به ازبکستان
پتانسیل صادراتی ایران به ازبکستان

⚡ برای اینکه ببینید کالای شما ظرفیت صادرات به ازبکستان را دارد و آیا این کشور بازار مناسبی برای کالای شماست با ما تماس بگیرید!

مهم‌ترین گروهای کالایی ایرانی که می‌توانند ظرفیت خالی  بازار ازبکستان را بلافاصله پر کنند

مهمترین گروهای کالایی ایرانی که میتوانند ظرفیت خالی  بازار ازبکستان را بلافاصله پر کنند:
مهم‌ترین محصولات که می‌توانند ظرفیت خالی بازار کشور ازبکستان را بلافاصله با محصولات ایرانی پر کرد

البته ظرفیتی‌های صادراتی ایران به ازبکستان بسیار فراتر از اینهاست اما در این مقاله تنها به همین نوزده گروه بسنده می‌شود

راه های ارتباطی زیادی بین تجار ایرانی و ازبکستان وجود دارد که باید از طرفیت های موجود دو کشور در تقویت صادرات به ازبکستان حمایت شود

⚡ اگر با پتانسیلی که در ایران وجود دارد ایران بتواند ۵ درصد واردات ازبکستان آن هم فقط در کالا و نه خدمات را از آن خود کند، بیش از یک میلیارد دلار نصیب تاجر ایرانی خواهد شد (در جدول، ظرفیت خالی به معنی این است که این ظرفیت توسط سایر کشورها پر نشده است و بلافاصله می‌تواند به‌وسیله تاجر ایرانی پر شود زیرا ایران در این گروها، مزیت رقابتی دارد)

به دلیل درآمدهای نفتی که در کشور وجود داشته است اکثر تجار ایرانی شاید مهارت خوبی در واردات کالا داشته باشند اما ما هرگز یک کشور صادراتی خوبی نبوده‌ایم و حتی شکست‌ها و ناکامی‌های زیادی را هم تجربه کرده ایم!

استفاده از مشاوران مستقر در کشور ازبکستان که با عادات خرید و روش های بازاریابی در این کشور آشنا هستند می تواند باعث تقویت صادرات به کشور هدف شوند

⚡ از دلایل موفقیت‌های محدود صادرکنندگان در بازارهایی که اتفاقاً صادرکنندگان ایرانی در آن بازارها هم در کیفیت و هم هزینه‌های تمام شده مزیت رقابتی داریم و داشته‌ایم، نبود مهارت‌های صادراتی و عدم استفاده از مشاوران صادراتی است.

استفاده از مشاوران و تقویت مهارت‌های صادراتی موضوعی است که درکشورهای موفق به یک فرهنگ تبدیل شده است در صورتی که در ایران بیشتر صادرکنندگان آن را نادیده می‌گیرند. ورود به بازارهای صادراتی با چشم باز و رفتار حرفه‌ای، موفقیت صادرکنندگان را تا حد زیادی تضمین می‌کند!

دیدگاه‌ها (4)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

    امیر حسین مهمان 19 مهر 1402 پاسخ

    سلام چگونه میشود ابریشم از ازبکستان وارد کرد .۳۰ سال در این کار مشغولم کسی هست دستگیر باشد و راه نشان بدهد

    Hamid مهمان 3 تیر 1402 پاسخ

    سلام در مورد برنج ایرانی چه پیشنهادی دارید

    میثم رسولی راد مدیر کل 12 اسفند 1401 پاسخ

    خوشحالیم مطالب مورد توجه شما قرار گرفت. میوه خشک ایران در خیلی زمینه ها، هم در قیمت و هم کیفیت برتری دارد. البته برای صادرات میوه خشک بازارها و فرصت های بهتری غیر میوه از ازبسکتان وجود دارد . لطفا اون موارد رو هم لحاظ کنید. ضمن اینکه مقاله " صادرات میوه خشک در جتصا " رو حتما ملاحظه کنید. و باز اگر سوالی داشتید می تونید با ما تماس بگیرید..

    میثم رسولی راد مدیر کل 12 اسفند 1401 پاسخ

    آقا سهراب عزیز امکان صادرات مقاطع فولادی یا کالاهایی شبیه این به کشور ازبکستان وجود دارد. باید از طریق حضور میدانی یا استفاده از ابزارهای نوین مشتری هدف خودتون رو شناسایی کنید تا بتونید تاثیرگذاری کنید و کالای خودتون رو خریداری کنید.

error: Content is protected !!