جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات استان البرز، فرصت ها و کشورهای هدف

استان البرز از استان هایی است که ظرفیت بسیار بالایی برای صادرات انواع محصولات به سایر کشورها دارد

✍ در این بخش قصد داریم شما را با ظرفیت‌ها، فرصت‌های بی‌نظیر صادراتی، کشورهای هدف و افزایش صادرات استان البرز آشنا کنیم!

معرفی استان البرز

استان البرز سی و یکمین استان ایران است که در سال ۱۳۸۹ با نام رسمی البرز شناخته شد. نام این استان از رشته‌کوه‌های سرافراز البرز گرفته شده است و بخش مهمی از این رشته‌کوه از شمال استان عبور می‌کند و نام استان را از آن خود کرده است.

این استان از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان مرکزی، از غرب به استان قزوین و از شرق و جنوب شرقی به استان تهران محدود است. کوه‌های البرز استان‌های مازندران و البرز را از هم جدا کرده است.

کرج مرکز استان البرز در ۲۰ کیلومتری شمال غربی تهران قرار دارد که فاصله ۲ مرکز استان بسیار کم و در بین مراکز استان کشور بسیار نادر است. در طی سالیان این شهرستان با جهشی سریع از دوره روستایی و شهری گذشت و منطقه بسیار وسیعی را در بر گرفت.

استان البرز با 3500 واحد تولیدی و صنعتی  از قطب های مهم صنعتی کشور است
موقعیت استان البرز در کشور

اشتهارد، شهریار، طالقان، ساوجبلاغ، کوهپایه و بخش حومه تابع استان تهران، همه قلمرو کرج به حساب می‌آید. این شهر پس از تهران، مشهد، اصفهان و تبریز پنجمین شهر پرجمعیت ایران است.

استان البرز سه منطقه آب و هوایی دارد. جنوب استان نیمه صحرایی – شمال استان سرد کوهستانی و مرکز استان معتدل است. بارش کم و دمای زیاد در بخش‌های جنوبی استان سبب آب‌وهوای نیمه بیابانی در این منطقه است.

دامداری صنعتی، زنبورداری، پرورش ماهی، طیور و واحدهای گلخانه‌ای و تولید قارچ به‌عنوان فعالیت‌های مهم مرتبط با کشاورزی سهم عمدهای در تولید و پیشرفت اقتصادی استان داشته است.

زمستان‌های سرد و مرطوب و تابستان‌های معتدل از ویژگی آب‌وهوای معتدل کوهستانی است که در مناطق شمالی استان مشاهده می‌شود و موجب تنوع زیستی این مناطق است.

صنعت استان البرز

استقرار بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی استان البرز، این استان را به بازوی اقتصادی کشور تبدیل کرده است طوری که این استان در صنایع دارو، ماکارونی و قطعات خودرو قطب صنعتی کشور است.

شهرک صنعتی اشتهارد به علت دسترسی به راه‌های ارتباطی و زمین‌های بایر و وسیع در مسیر جادهٔ اشتهارد بوبین زهرا با داشتن بیش از پانصد واحد صنعتی فعال (فلزی غذایی، شیمیایی و غیره) از اصلی‌ترین مناطق صنعتی کشور است.

سهولت دسترسی و نیروی انسانی و معافیت مالیاتی شهرک صنعتی اشتهارد را به مکان مناسب سرمایه‌گذاری تبدیل کرده است
استان البرز مهد صنایع آرایشی- بهداشتی و دارویی کشور

استان البرز به شایستگی مهد صنایع غذایی، دارویی و آرایشی – بهداشتی کشور است.

صنایع غذایی استان البرز عمدتا انواع کارخانه‌های تولید ماکارونی، سس، رب گوجه‌فرنگی، شکلات و شیرینی است که با توجه به نزدیکی پایتخت ظرفیتی ویژه برای استان البرز محسوب می‌شود.

رتبه نهم تولید شیر خام و رتبه پنجم شیر صنعتی کشور از ظرفیت‌های دیگر استان است. مضاف بر اینکه بزرگ‌ترین کارخانه تولید شیر کشور در نظرآباد استان البرز قرار دارد.

در منطقه کردان استان عمده برندهای مطرح صنایع غذایی و اشتهارد که صنایع آرایشی و تعدادی از واحدهای شوینده بنام در آن مشغول تولید هستند.

قطعه‌سازی هم در استان البرز بسیار پررونق است و از کارخانه‌های کوچک تا بزرگ از ظرفیت‌های بخش صنعتی استان است.

 صادرات استان البرز:

در رشد صادرات کالاهای غیرنفتی استان البرز  جزو استانهای برتر کشور است
صنعت و کشاورزی دو بازوی صادراتی استان البرز

استان البرز ۱۰ درصد واحدهای ملی صادراتی را در خود جای داده و در صادرات حرف‌های جدی برای گفتن دارد. مواد غذایی، دارو، تجهیزات پزشکی، پارافین و قیر، میوه‌وتره‌بار، چای، آرد گندم، مارگارین، فرآورده‌های آنتی‌اکسیدان، فرآورده‌های غلات و فرآورده‌های تانسیو اکتیو و لوازم‌خانگی به کشورهای عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، پاکستان، آلمان، روسیه و سایر کشورها صادر می‌شود.

فرآورده‌های غلات و فرآورده‌های تانسیو اکتیو و لوازم‌خانگی به کشورهای عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، پاکستان، آلمان، روسیه و سایر کشورها صادر می‌شود.

دارو و تجهیزات پزشکی، مواد شوینده و آرایشی و بهداشتی و قطعات خودرو جزء کالاهای مزیت دار صادراتی هستند که می‌توانند ارزش افزوده بالایی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان داشته باشند.

جلگه پهناور کرج با ارتفاع متوسط ۱۳۲۰ متر از سطح دریا در مسیر راه ارتباطی وسایط نقلیه حامل کالاهای وارداتی و صادراتی از مرز ترکیه و آذربایجان و به مقصد تهران و بالعکس است.

به سرزمین  که دو قاره اروپا و آسیا را  بهم متصل می کند اوراسیا گفته می شود و ایران در حال بستن قراداد تجارات آزاد با این اتحادیه است
کشورهای بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان در این اتحادیه اند

همچنین به دلیل نزدیکی این استان به استان‌های شمالی کشور ظرفیت مناسب صادراتی به کشورهای اوراسیا وجود دارد و می‌تواند از ظرفیت توافق‌نامه‌های ایران و اتحادیه اوراسیا در صادرات به روسیه، ازبکستان و دیگر کشورهای این اتحادیه استفاده کرد.

کشاورزی استان البرز:

با داشتن شصت و هشت هزار هکتار زمین قابل کشت سالانه حدود 2.2 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود
وسعت کم استان اما آب فراوان از ظرفیت های استان البرز است

 استان البرز با وسعت بسیار کم اما آب و هوای متعادل، خاک مناسب و مکانیزاسیون در کشاورزی توانسته است موفقیت‌های خوبی به دست آورد. این استان علی‌رغم اینکه به استان صنعتی معروف است اما کشاورزی توسعه‌یافته‌ای دارد. استان البرز در تولید هلو، شلیل، آلو، گوجه سبز، گل‌های زینتی و توت‌فرنگی رتبه‌های بالای کشوری دارد! نیم درصد اراضی کشاورزی کشور در استان البرز است اما در تولید و عملکرد ۲ درصد تولیدات کشاورزی کشور از استان البرز است.

قالیت مانده گاری بالای صیفی جات استان البرز این محصولاترا مناسب صادرات می کند

بالا بودن متوسط تولید در واحد سطح نسبت به متوسط کشوری از شاخص‌های مهم کشاورزی استان البرز است. محصولات کشاورزی استان البرز علاوه بر اینکه از لحاظ کمی در سطح کشور قابل‌قبول است از لحاظ کیفی بهترین کیفیت و ماندگاری را دارند.

البرز از نادرترین استان‌های کشور است که سبزی و صیفی‌جات را در تمام فصول دارد در حالی است که بعضی استان‌ها مثل خوزستان که تولید خوبی در سبزی و صیفی دارند تنها در ۵-۴ ماه سال این محصولات تولید می‌شود.

همیشه بخشی از کاهو و کلم استان البرز آماده بارگیری و حمل به بندرعباس می شوند تا از آنجا صادر شوند

⚡ درصدی از سبزی و صیفی‌جات استان به گمرک بندرعباس یا سایر گمرکات جنوب حمل می‌شود و از آنجا با کشتی به کشورهای امارات متحده، بحرین و قطر ارسال می‌شود. کاهو، کلم، کرفس، فلفل، دلمه، لوبیا سبز، خیار، گوجه‌فرنگی، خربزه، ملون، انگور و خرمالو مهم‌ترین سبزی و صیفی‌جات استان البرز در صادرات هستند.

 کرج از مناطقی است که گل‌کلم با کیفیت صادراتی تولید می‌کند. گل‌کلم صادراتی کرج از بهترین گل‌کلم‌های بازار محصولات کشاورزی و صیفی‌جات صادراتی ایران است.

استان البرز در حوزه کشاورزی دانش‌بنیان و فناور ظرفیت‌های زیادی دارد همچنین توسعه محصولات ارگانیک و کشت گیاهان داروئی و گلخانه‌ای از ظرفیت‌های خوب صادراتی استان در صادرات به کشورهای تراز اول و کسب درآمدهای خوب ارزی برای استان و کشور است.

گلخانه های مدرن استان البرز و بخصوص کرج بسیار تجهیز شده اند و بخشی زیادی از محصولات آنها قابلیت صادرات دارند

این استان با داشتن گلخانه‌های مدرن و شرایط آب و هوایی مناسب توانسته است انواع گل‌های شاخه بریده از انواع گل رز، لیلیوم، گلایل و عروس را پرورش دهد، طوری که سالانه میلیون‌ها گل شاخه بریده در استان تولید می‌شود.

در استان البرز علاوه بر ظرفیت‌های صادراتی گل‌های زینتی، امکان صادرات قارچ خوراکی، محصولات گلخانه‌ای و حتی صادرات نهال هم وجود دارد.

⚡ محصولات کشاورزی استان البرز علاوه بر اینکه از لحاظ کمی در سطح کشور قابل قبول است از لحاظ کیفی هم بهترین کیفیت را دارد و دارای ماندگاری بیشتری است.

صادرات گل استان البرز

بسیاری از ظرفیت های بزرگ گل و گیاه در استان البرز وجود دارد و این امر ضرورت توسعه صادرات را بیشتر می کند
استان البرز از استان های مطرح تولید و صادرات گل و گیاه کشور

⚡ استان البرز در حوزه‌های مختلف کشاورزی قابلیت و ظرفیت خوبی دارد اما در برخی حوزه‌ها آن‌طور که باید از ظرفیت‌های موجود استفاده نشده و هنوز جای کار دارد. تولید گل و گیاهان زینتی یکی از این ظرفیت‌هاست که پتانسیل صادراتی بسیار بالایی دارد و می‌تواند درآمدهای ارزی خوبی برای کشاورز و صادرکننده داشته باشد.

ایران از کشورهای غنی گل و گیاهان بومی و وحشی است و منابع ژنتیکی ارزشمندی به‌خصوص در گل و گیاهان پیازی مثل لاله، سیکلمن، لاله واژگون و انواع آلیوم‌ها دارد که بومی کشورند.

تعداد زیادی از ارقام گلی که در دنیا تجاری شده‌اند بومی ایران بوده‌اند و اما کشور ما خود نتوانسته کار مؤثری در تولید ارقام جدید با بهره‌گیری از گونه‌های بومی انجام دهد و این گل‌ها همچنان به صورت وحشی و خودرو در کشور رشد می‌کنند که نمونه آن‌ها لاله واژگون است.

 بیش از ۳۰۰ هکتار اراضی استان البرز زیر کشت گل‌وگیاه زینتی است که بخش زیادی در فضای باز و حدود ۳۰ درصد در مکان‌های مسقف است.

گل های ایرانی برای صادرات آماده می شوند برای صادرات به عراق از مبدا استان البرز که پتانسیل بالایی برای ارزآوری دارد

⚡ عمده گل و گیاهان زینتی کشور و استان البرز به عراق، کشورهای حوزه خلیج‌فارس، ارمنستان، قرقیزستان و ازبکستان صادر می‌شود. بازار روسیه هم بازار بسیار پررونق و پرمصرف گل‌های زینتی است که نیاز به بازاریابی تولیدکننده و تاجر ایرانی دارد و علی‌رغم پتانسیل‌های بالا به دلیل بازاریابی ضعیف، مشکلات بسته‌بندی و غیره نتوانسته‌ایم به بازار صادراتی خوبی دست پیدا کنیم!

برخی کشورها با آماده سازی صحیح و بسته بندی درست و حرفه ای گل های زینی را صادر می کنند و به ارزش افزوده چندبرابری در صادرات دست پیدا می کنند اما متاسفانه ما در بسته بندی ضعف داریم
بسته بندی و آماده سازی گل برای صادرات دراروپا

متأسفانه به دلیل بازاریابی و بسته‌بندی ضعیف و البته برخی مشکلات دیگر بعضی از کشورها گل ایران را وارد می‌کنند و با بسته‌بندی مجدد به کشورهای دیگر صادر می‌کنند که علاوه بر برندسازی برای خود از جانب زحمات تولیدکننده و صادرکننده ایرانی به سودهای زیادی می‌رسند.

 در صورتی که اگر تولیدکننده و صادر کننده ایرانی به‌خوبی بازاریابی کنند و همیشه به دنبال خریدار نهایی باشند به خریدارهای عمده دست‌اول دست پیدا کند و سودجویی دلالان کشورهای واسط حذف می‌شود و سود نهایی نصیب تولیدکننده ایرانی می‌شود.

گل لاله مظهر شادابی و زیبایی است و ارزش تجاری بالایی هم دارد و اکنون خیلی از کشورها به تولیدکنندگان و فروشندگان این گل تبدیل شده‌اند و ایران هم با پی بردن به اهمیت تجاری این گل زیبا، اقدام به تولید و تکثیر آن در بازارهای مختلف داخلی و جهانی نموده است و می‌تواند فروش خوبی در منطقه و سایر بازارهای بین‌المللی داشته باشد.

⚡ گل ارکیده هم از گل‌های پرطرف‌دار زینتی بازارهای صادراتی است. در ایران ۹۰ درصد گل ارکیده مخصوص بازار صادراتی است. ارکیده که به نام تجاری‌ترین و از گران‌ترین گل‌های زینتی ایرانی است می‌تواند ارزآوری خوبی برای استان و کشور داشته باشد.

مشتریان خارجی ثابت و جدیدی برای این گل خارق‌العاده در بازارهای جهانی وجود دارد و مصرف این گل زیبا و ماندگار هم در جهان رو به افزایش است و روسیه می‌تواند بازار خوبی برای صادرات این گل باشد.

این موضوع برای تولیدکننده و صادرکننده ایرانی فرصت مغتنمی است تا بتوان از پتانسیل پرورش این گل پرطرف‌دار استان استفاده کرد و اگر برنامه‌ریزی درستی انجام شود صادرات این گل باارزش درآمدهای ارزی خواهد داشت.

 هلند حدود ۵۲ درصد صادرات گل جهان را دارد و این سرزمین کوچک توانسته است از پتانسیل‌های آب‌وهوایی خود استفاده کند و سالانه میلیاردها دلار برای تولیدکننده و صادرکننده این کشور ارزآوری داشته باشد.

صادرات از استان البرز
کوه پایه های بی نظیر استان البرز اقلیم بسیار خاص در جهان برای پروش انواع گل و گیاهان زینتی با هدف فروش صادراتی

اما اگر نگاهی به طبیعت بکر و کوه پایه‌های استان البرز و این رشته‌کوه کم‌نظیر دنیا بیندازیم متوجه می‌شویم از این نعمت خدادادی به‌اندازه کافی بخصوص در صنعت گل‌های زینتی استفاده کافی نشده است و جای آن دارد با کمی تلاش بخصوص تولید با هدف بازارهای صادراتی، استان را در صادرات گل‌های زینتی به جایگاه واقعی خود برسانیم.

البته از دلایل ضعف گل‌های زینتی ایران و استان ضایعات بالای گل است که باعث می‌شود هزینه تمام شده بالا در بیاید و توان رقابتی ما در بازارهای جهانی کاهش دهد. کاهش قیمت تمام شده و هزینه تولید از ضروریات تولید گل استان است و در محصولات فسادپذیر، تولید باید بر اساس تقاضا، برآورد و تحقیقات بازاریابی دقیق باشد و نه تازه پس از تولید بازاریابی صورت گیرد.

 مراکز تحقیقاتی بزرگ و ملی مختلف طی سال ها در البرز شرایط توسعه و صادرات گل های زینتی را تقویت کرده است

⚡ بازاریابی، تحقیقات بازارهای صادراتی و تقویت مهارت های صادراتی مهم‌ترین ارکان صادرات موفق در دنیای امروز است کاری که سایر کشورها مدت‌ها قبل شروع کرده‌اند و در صادرات موفق شده‌اند اما تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی هنوز در ابتدای راه هستند و باید هر چه زودتر این مسیر را شروع کنند!

تحقیقات بازار و بازاریابی دیجیتال فرامرزی مؤثرترین ابزارهای معرفی و قرارگرفتن در معرض دید خریداران بین‌المللی را در اختیار صادرکننده قرار می‌دهد تا امکان دسترسی شرکت‌ها به بازارهای جهانی را میسر ساخته است، اما بسیاری شرکت‌ها نسبت به استفاده از آن در بازارهای صادراتی سردرگم هستند.

اینترنت و ابزارهای دیجیتال بازاریابی فرامرزی یک دستاورد ساده تکنولوژی اطلاعاتی مدرن نیست، بلکه نقش برجسته‌ای در عملکرد تجاری شرکت‌ها به خصوص شرکت‌های کوچک و متوسط که با محدودیت منابع مواجه هستند، است. فضای اینترنت شرکت‌های کوچک و متوسط را در کنار شرکت‌های بزرگ قرار می‌دهد تا به معرفی خود و محصولاتشان در فضای بین‌المللی بپردازند.

البته شرکت‌ها و صادرکنندگان در کنار تبلیغات باید به کیفیت، تأمین به‌موقع و سایر تعهدات صادراتی پایبند باشند زیرا تبلیغات بین‌المللی تنها مشتری را به سمت صادرکننده خواهد آورد.

⚡ البته در اعتمادسازی هم بسیار مؤثر خواهد بود اما خریدار بین‌المللی زمانی به مشتری دائمی و پایدار تبدیل می‌شود تا صادرکننده را در مقام عمل ببیند!

استفاده از بذور اصلاح شده و روش‌های نوین، افزایش بهره وری

⚡ ورود به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و تولیدکننده گل های زینتی و بخصوص با منابع خوبی که در استان البرز وجود دارد، مهیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات گل و گیاه را رعایت کند.

صادرات ماکارونی استان البرز

 کد تعرفه (HS Code) ماکارونی ۱۹۰۲ است ماکارونی یک نوع پاستای خشک است که در اشکال و اندازه های مختلف تولید می‌شود
۸۵ درصد ماکارونی کشور در استان البرز تولید می شود!

استان البرز علی‌رغم وسعت کم توانمندی بالایی در صنعت، کشاورزی و گردشگری دارد. این استان ۸۵ درصد ماکارونی و ۹۰درصد قارچ کشور را تولید می‌کند و در حوزه‌هایی نساجی، قطعه‌سازی، صنایع غذایی و دارویی حرف اول را می‌زند.

 استان البرز جایگاه دوم تولید گندم را دارد و حدود ۸۰ درصد ماکارونی کشور در این استان تولید می‌شود. مرغوبیت آب‌وخاک استان البرز از عوامل موفقیت کشاورزان در تولید گندم مرغوب است و بیشتر گندم تولید شده استان در تهیه ماکارونی در سیلوها انبار می‌شود. بااین‌حال از استان‌های دیگر کشور هم میزان زیادی گندم به سیلوهای البرز آورده و ذخیره می‌شود.

بزرگ ترین پالایشگاه غلات ایران در استان البرز قرار دارد

بزرگ‌ترین پالایشگاه غلات کشور در استان البرز مستقر شده است که به دانش روز و فناوری‌های نو مجهز است و واحدهای صنعتی تولید ماکارونی استان هم از دستگاه‌های مدرن، پیشرفته و روز دنیا استفاده می‌کنند و تولیدات باکیفیت، خروجی این واحدهای صنعتی فعال استان البرز است.

در صنعت ماکارونی سرمایه‌گذاری انجام شده، ماشین‌آلات و تجهیزات فراتر از سرانه مصرف ماکارونی داخل کشور است و از این ظرفیت خالی می‌توان در صادرات استفاده کرد و حتی این صنعت می‌تواند از صنایع پیشران صادرات استان و کشور باشد.

ظرفیت تولید محصولات غذایی بخصوص ماکارونی در ایران به حد کافی انجام شده است و سرمایه‌گذاری‌های قابل ملاحظه داشته ایم!

⚡ هم اکنون ماکارونی استان البرز یک برند در غرب آسیا به حساب می‌آید اما با پتانسیل بالای صنایع استان نه‌تنها در غرب آسیا بلکه می‌تواند یک برند جهانی در سراسر دنیا شناخته شود.

بسیاری از مصرف‌کنندگان و خریداران عمده کیفیت ماکارونی را از روی رنگ تشخیص می‌دهند و اکثراً ماکارونی‌های با رنگ زرد و درخشان‌تر را ترجیح می‌دهند، هر چند سلیقه مردم در برخی مناطق در انتخاب ماکارونی برعکس است.

اینجاست که نقش تحقیقات بازار که تولیدکننده ایرانی برای ورود یا توسعه صادراتش در آن ضعف دارد اهمیت پیدا می‌کند. تحقیقات بازار یعنی شناخت سلیقه مشتری، عادت و فرهنگ مصرفی، قیمت مورد پذیرش، نوع بسته‌بندی و حتی طرح و رنگ روی بسته‌بندی که در جذب و فروش بیشتر کالا مؤثر است.

با تحقیقات بازار موفقیت بیشتری در صادرات داریم و جالب است بدانیم اکثر شرکت‌ها به این موضوع توجه نمی‌کنند و صرفاً رسیدن به سود سریع مد نظرشان است.

در صورتی که با شناخت بهتر بازار و سفارشی کردن کالا برای هر بازار از نظر تنوع شکل، وزن بسته، طرح، فرمولاسیون و تنوع بسته‌بندی می‌توانیم به موفقیت‌های بیشتری دست پیدا کنیم و کار را برای رقبا سخت کنیم. با بررسی و انتخاب درست بازارهای هدف صادراتی و افق صادراتی بلندتر و حذف واسطه‌ها به لذت واقعی صادرات برسیم!

سهم کشور ما متاسفانه از تجارت ۸میلیارد دلاری ماکارونی در دنیا کمتر از یک درصد است و سهم صادرات این محصول برای ایران به کمتر از ۵۷ میلیون دلار می رسد

بعضی مصرف کنندگان کیفیت ماکارونی را از روی رنگ قضاوت می‌کنند و اکثراً ماکارونی‌هایی با رنگ زردتر و درخشان را ترجیح می‌دهند، اما برخی مناطق، سلیقه مردم در انتخاب ماکارونی برعکس است.

در حال حاضر ایران ظرفیت بالایی برای صادرات انواع ماکارونی به کشورهای مختلف دارد

⚡ صادرات انواع ماکارونی ایرانی به کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان، پاکستان، ارمنستان، گرجستان، ترکمنستان، امارات، قطر و بازارهای سطح بالاتر مثل سوئد، انگلیس، نیوزیلند، استرالیا و کانادا انجام می‌شود. همچنین بخشی از صادرات ماکارونی از ایران به کشورهای آفریقایی نظیر سومالی، نیجریه، کنیا، آنگولا و غیره و کشورهای حوزه CIS و حتی کشورهای آمریکای جنوبی مانند ونزوئلا است.

هم‌اکنون ایران در تولید و صادرات این محصول از کشورهای مطرح است و برندهای شناخته شده و خوش‌نام این محصول در سطح بین‌الملل باعث شده اکثر کشورها با ماکارونی ایرانی آشنا شوند و حجم صادرات افزایش یابد.

علاوه بر کیفیت مورد تأیید ماکارونی ایرانی قیمت مطلوب آن باعث شده، توان رقابت با برندهای مطرح جهان ایجاد شود! اما جای خالی تبلیغات گسترده اینترنتی در سطح جهانی خالی است و می‌توان بازارهای صادراتی فعلی را گسترش و بازهای جدید صادراتی را برای این محصول باکیفیت استان البرز پیدا کرد.

قصور از بازاریابی و تبلیغات دیجیتال در فضای بین‌الملل می‌تواند باعث شود تولید کننده و صادرکننده ایرانی به تدریج جای خود را به کشورهای رقیب بدهد و خدای‌نکرده یک مرگ خاموش اتفاق بیافتد بلایی که گگریبان‌گیر خیلی از کسب‌وکارها در بازار داخلی شد.

بسته بندی و اهمیت به سلیقه و نیاز مصرف کنندگان تاثیر زیادی در افزایش و بهبود صادرات ماکارونی استان البرز دارد

⚡ ورود به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و تولیدکننده ماکارونی و بخصوص با منابع خوبی که در استان البرز وجود دارد به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات ماکارونی را رعایت کند.

صادرات دارو استان البرز

ایران به کشورهای لبنان ازبکستان افغانستان عراق یمن دارو صادر می‌کند
استان البرز هاب صنایع دارویی کشور است

⚡ صنعت داروسازی از افتخارات استان البرز است و ظرفیت‌های بزرگ و ارزشمندی در آن وجود دارد. بیش از ۵۰ شرکت دارویی در استان که ۵۰ تا ۶۰ درصد داروی مورد نیاز کشور را تولید می‌کنند در این استان تولید و به بازارهای داخلی و خارجی صادر می‌شود و بسیاری از آنها درحال‌توسعه بوده و صادرکننده نمونه ملی کشور شده‌اند.

تعداد زیادی از واکسن سازی های موفق کشور در استان البرز وجود دارند

همچنین استان البرز رتبه ممتاز کشوری در تعداد کارخانجات دارویی، واکسن، مکمل، سموم و مواد ضدعفونی‌کننده دامپزشکی را دارد و تنوع هفتاد درصدی تولید محصولات، دارویی و مواد بیولوژیک به این استان اختصاص دارد.

شهرک صنعتی تخصصی دارویی استان البرز با تمرکز مراکز تحقیق و توسعه و کارخانه‌های دارویی پیشرفته باعث می‌شود سینرژی خوبی اتفاق بیفتد و سبد دارویی پرباری ایجاد کنند. همچنین شرکت‌های دارویی می‌توانند با صنایعی که صنعت داروسازی را حمایت می‌کنند تعامل نزدیک‌تری داشته باشند.

حدود ۶۰ درصد ارزش داروی صادراتی کشور داروهای زیستی است

شرکت‌های تأمین تجهیزات، تأمین مواد اولیه و شرکت‌های مدیریت صادرات به بازار متمرکزی دست خواهند یافت و در عوض صنایع داروئی هم از خدمات این شرکت‌ها استفاده بهتری خواهند برد.

سبد متنوع کالاهای دارویی با استانداردهای ملی و جهانی علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، زمینه ورود صنایع دارویی استان را به بازارهای جدید و توسعه بازارهای فعلی صادراتی فراهم می‌کند.

شرکت های دانش بنیان تولید دارو در استان البرز می توانند با توسعه فرمول های جدید ارزش آفرینی چند صد برابری ایجاد کنند

⚡ صنایع داروئی استان به دلیل دانش‌بنیان و تجاری بودن می‌توانند ارزآوری بالایی داشته باشند. بیشتر واحدهای تولید داروی البرز، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و دانش‌بنیان بودن یعنی پتانسیل ایجاد ارزش افزوده چند برابری تا صدها و حتی هزار برابری!

اما مشکلات صنعت دارو بیش از اندازه است. از مقررات دست‌وپاگیر داخلی تا دستوری بودن قیمت‌گذاری داروها در وزارت بهداشت و تحریم‌ها، صنایع دارویی کشور را به‌شدت تحت فشار قرار داده است.

سرم ها از اقلام صادراتی داروهای ایرانی است

با تمام مشکلات و چالش‌ها، صنایع دارویی ایران توان آن را دارد تا نه‌تنها در بازار کشورهای همسایه به برند تبدیل شود (همان‌طور که در کشور لبنان شرکت‌های داروسازی ایران تجارت خوبی دارند) بلکه افق صادراتی‌اش می‌تواند کشورهای حوزه سی ای اس، آفریقا و حتی اروپا باشد که البته صادرات محدودی به این کشورها وجود داشته و دارد اما درخور صنعت نیست!

کیفیت و اعتماد به داروی ایرانی تا حد زیادی وجود دارد اما بدون بازاریابی و تبلیغات بین‌المللی نمی‌توان کار زیادی انجام داد. تحقیقات بازار، کشف بازارهای هدف و بازاریابی بر مبنای اطلاعات صحیح راهی است که کشورها را به مقاصد صحیح صادراتی پرسود می‌رساند.

بدون تحقیقات بازار و استفاده‌های از شیوه‌های نوین بازاریابی و تبلیغات، شرکت‌ها رشد چندانی در صادرات نخواهند و سایر کشورها از امکانات موجود استفاده می‌کنند و علی‌رغم شایستگی صنایع ما بخصوص صنعت بی‌نظیر داروسازی استان البرز، ما را جا خواهند گذاشت و در نهایت صادرات ما به کشورهای همسایه محدود خواهد ماند.

⚡ استان البرز در صنایع آرایشی – بهداشتی، مکمل و تولید تجهیزات مرتبط هم ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد که می‌توان با استفاده از روش‌های نوین بازاریابی، تحقیقات بازار و استفاده از مشاورین می‌توان به صادرات پر رونقی دست پیدا کنند.

صادرات صنایع آرایشی و بهداشتی

صادرات این صنعت بزرگ، در جهان حدود 150میلیارد دلار است
استان البرز قلب تولید صنایع آرایشی-بهداشتی کشور

امروزه صنعت آرایشی و بهداشتی از پرسودترین صنایع جهان است و حجم تجارت این صنعت بزرگ در جهان، حدود ۱۵۰ میلیارد دلار است. اهمیت به ظاهر و زیبایی در جوامع مختلف رو به افزایش است، از سوی دیگر پس از شیوع ویروس کرونا توجه به موضوعات بهداشتی، محصولات شوینده و ضدعفونی‌کننده‌ها با استقبال زیادی مواجه شده‌اند!

در استان البرز هم بیش از ۲۰۰ کارخانه ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی وجود دارد که ۸۰ درصد آنها فعال هستند و می‌توان با فعال کردن ظرفیت خالی همین واحدها با هدف صادرات، محصول باکیفیت و مطابق استانداردهای جهانی تولید و بخشی از این تجارت سنگین و پرسود را نصیب تولیدکننده و صادرکننده استان کرد.

خوشبختانه محققان ایرانی در صنایع آرایشی و بهداشتی به پیشرفت‌های بی‌نظیری دست یافته‌اند تا جایی که اکنون جز ده کشور برتر دنیا در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی هستیم اما در صادرات آن‌طور که بایدوشاید عمل نکرده‌ایم.

 برخی تولیدکنندگان لوازم آرایشی بهداشتی مجبورند محصول خود را با اتیکت جدید و به اسم کشورهای خارجی صادر کنند

انواع مختلف محصولات بهداشتی صادراتی استان بیشتر انواع شامپو، فرآورده‌های بهداشتی و لوازم‌آرایش پوست و صورت، ناخن دست‌وپا، پودرهای به هم فشرده مصارف آرایشی، فرآورده‌های زیبایی و بهداشتی مراقبت پوست و انواع ضدآفتاب، فیکساتور مو، فرآورده‌های پاک‌کننده دندان و خمیردندان، انواع صابون و.. است که با چنین حجم تجارتی در جهان با تنوع و افزایش کیفیت می‌توان بازارهای فعلی را گسترش و بازهای جدید صادراتی را به‌سوی این صنعت پر پتانسیل استان گشود.

مقاصد صادراتی استان البرز در محصولات بهداشتی و شوینده بیشتر افغانستان، لبنان، انگلستان، آلمان، کانادا، اتریش، هنگ‌کنگ، کویت، عمان، امارات متحده عربی، روسیه، عراق، بحرین، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، قزاقستان و… هستند که از این میان مقاصد اصلی ۳ کشور افغانستان، عراق و آذربایجان است.

⚡ در مجموع ممکن است شرکت‌هایی در تولید مزیت داشته باشد ولی در بازاریابی و تحقیقات بازار بسیار ضعیف عمل کرده ایم! نتیجه اینکه یا به بازارهای بین‌المللی دست پیدا نخواهیم کرد یا در بازار کشورهای همسایه و جنگ قیمتی و چانه‌زنی‌های بیش از حد تجار کشورهای همسایه محصول باارزش کشورمان را با سود پایین به این کشورها صادر کنیم.

تولید و صادرات لوازم آرایشی می تواند از صنایع پر سود باشد

⚡ البته که صادرات به کشورهای همسایه بد نیست اما تجار و تولیدکننده صنایع آرایشی و بهداشتی کشور و بخصوص تولیدکننده توانمند استان البرز می‌تواند با تحقیقات بازار و بازاریابی بین‌المللی به‌راحتی درهای جدید صادرات در کشورهای دوردست‌تر را به‌سوی خودشان باز کند!

چطور صادرکنندگان و تولیدکنندگان استان البرز از فرصت‌های پیش رو استفاده کنند؟

مهارت های صادراتی نکته مهمی است که هر بازگان باید به این مهارت ها دست پیدا کند تا موفق شود

باید باور کنیم استانی مثل البرز به‌تنهایی پتانسیل صادراتی کشوری مثل هلند را دارد. اما اگر از ظرفیت‌های بی‌نظیر این استان استفاده نشده چیز دیگری است!

متأسفانه علی‌رغم اینکه استان توانمندی‌های زیادی در صادرات دارد تاکنون به دلیل برخی موضوعات نتوانسته‌ایم از این ظرفیت بی‌نظیر کشور استفاده کنیم!

بخش از این مشکلات به موضوع مهارت‌های صادراتی برمی‌گردد. ایران سال‌ها کشور وارداتی بوده است و شاید ما تخصص خوبی در واردات کالا داشته‌ایم اما هرگز صادرکننده‌های خوبی نبوده‌ایم!

⚡ مهارت‌های صادراتی مجموعه‌ای از مهارت‌های ارتباطی و فنی است که علاوه بر اینکه باید در ارتباطات بسیار خوب عمل کنیم باید در مسائل فنی هم اطلاعات کافی در مورد بازار کشور هدف، نحوه ورود و قوانین کشور داشته باشیم تا بهترین عملکرد و بیشترین سود را از یک بازار ببریم!

⚡ بنابراین با تقویت مهارت‌های صادراتی و از طرفی استفاده از یک مشاور زبده می‌تواند تا حد زیادی سود حاصل از صادرات یک مجموعه را تضمین کند!

دیدگاه‌ها (1)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

    سهیل مهمان 14 مرداد 1402 پاسخ

    کرج،درمدت 40سال اخیر تحولات عظیمی ایجاد شده،تمام روستانشینان‌ ایران به کرج مهاجرت کردند بخاطرشغل،ودرامددرشرکتها مشغول بکارند واز لحاظ ناهنجاری اجتماعی بعداز تهران رتبه دوم داراست ویکی ازمناطق جرم خیز،محسوب میشه،مسولان کشوری باید جهت اشتغال ورفع بیکاری در استان های محروم سرمایه‌گذاری گذاری کنند،مردم برای ایجاد شغل در کرج و تهران آوراه نکنند،مگر ایران فقط در تهران خلاصه میشه ،بعضی از استانهای کشور صدتاشرکت نداره،کرج 3500شرکت داره،استانهای خراسان رضوی و فارس و خوزستان ،اصفهان،و سیستان بلوچستان و کرمان و کرمانشاه
    هم از لحاظ جمعیت وهم ازلحاظ،وسعت 3برابرکرج , ولی تعداد شرکتها،وکارگاها خیلی کمتر ازکرج،این نشان ازبی موالاتی،وبی عدالتی مسؤلان مربوطه است،

error: Content is protected !!