جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات استان بوشهر، فرصت ها و کشورهای هدف

صادرات استان بوشهر، فرصت ها و کشورهای هدف - جتصا

چه فرصت‌هایی برای رشد صادرات استان بوشهر وجود دارد؟

✍ در این بخش قصد داریم شما را با ظرفیت‌ها، فرصت‌های بی‌نظیر صادراتی، کشورهای هدف و افزایش صادرات استان بوشهر آشنا کنیم!

معرفی استان بوشهر

استان بوشهر به مرکزیت بندر بوشهر در حاشیه خلیج فارس قرار دارد و از نظر وسعت هفدهمین استان بزرگ ایران است. این استان از ۱۰ شهرستان، ۳۷ شهر ، ۲۴ بخش و ۴۶ دهستان تشکیل شده است. شهرستان‌های مهم استان، بوشهر، تنگستان، جم، دشتستان، دشتی، دیر، دیلم، عسلویه، کنگان و گناوه هستند.

استان بوشهر از شمال به استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، از شرق به استان فارس، از جنوب شرق به استان هرمزگان و از جنوب و غرب به خلیج‌فارس محدود است.

رطوبت برخاسته از خلیج‌فارس در نواحی ساحلی استان بوشهر مانع از کاهش دما در زمستان و افزایش بیش از حد آن در تابستان می‌شود در نتیجه اختلاف دمای روز و شب و اختلاف دما در فصول مختلف سال در استان کم است. میانگین رطوبت سالیانه استان بوشهر ۷۱ درصد است.

استان بوشهر از استانهای جنوبی و هفدهمین استان بزرگ کشور است که کاملا صادرات محور است

⚡ بوشهر در جوار خلیج‌فارس بیشترین مرز دریایی و ساحلی را دارد که جایگاه ویژه و ممتازی در تجارت خارجی، سرمایه‌گذاری و تولید استان است. بوشهر از استان‌های مهم و راهبردی کشور است که در صادرات هم ویژگی های ممتازی دارد!

توسعه صنعتی استان شامل صنایع دریایی، صنایع سیمان، صنایع مختلف نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع انرژی‌بر و صنایع مختلف تولیدی، صنایع شیلات، خرما و صیفی‌جات است.

⚡ ۸ شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی تجاری و صنعتی بوشهر و رونق تجارت و بازرگانی از طریق گمرکات استان، واحدهای صنعتی و تولیدی متنوع، تولید و صادرات ۶۰ درصد میگو و ۱۴ درصد خرمای کشور، واحدهای بزرگ صنعتی در قالب صنایع دریایی، صنایع معدنی، صنایع کانی غیرفلزی، صنایع کشاورزی و تبدیلی از امتیازات استان است.

  • شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان بوشهر به شکل زیر است:
  •  شهرک صنعتی شماره ۱ بوشهر در ناحیه صنعتی چغادک (بوشهر)
  •  شهرک صنعتی شماره ۲ بوشهر در ناحیه صنعتی گزبلند (دشتستان)
  •  شهرک صنعتی برازجان در ناحیه صنعتی بنه‌گز (تنگستان)
  •  شهرک صنعتی دیلم در ناحیه صنعتی بویرات (دیلم)
  •  شهرک صنعتی بندر ریگ در ناحیه صنعتی عربی (دشتی)
  •  شهرک صنعتی خور موج، دیر، کنگان و گناوه، دلوار در ناحیه صنعتی لمبدان (دیر)

وجود میادین عظیم نفت و گاز استان باعث شده تا صنایع دریایی به عنوان یک امکان بالقوه در صنعت ساخت سکو و سازه‌های دریایی مطرح باشند. سرمایه‌گذاری در این صنعت باعث فعال‌شدن و توسعه قطعه‌سازی (ریخته‌گری و تراشکاری)، تولید فولادهای کشتی‌سازی، رزین و سایر صنایع مرتبط خواهد بود.

جزیره صنعتی صدرا به‌عنوان یک امکان بالفعل استان در ساخت و تعمیر شناور، ساخت سکو و سازه‌های دریایی مطرح است

 ⚡ جزیره صنعتی صدرا به‌عنوان یک امکان بالفعل استان در ساخت و تعمیر شناور، ساخت سکو و سازه‌های دریایی مطرح است و در حال حاضر کارگاه‌ها و کارخانجات مختلف از جمله کارخانه کشتی‌سازی و سکو سازی در جزیره (صدرا) فعال است.

حدود ۸۰ درصد ظرفیت کشتی‌سازی صدرا در استان بوشهر واقع شده که این بخش شامل جزیره صدرا، کارخانه کشتی‌سازی بوشهر و شرکت فناوری آب‌های عمیق است.

این شرکت و شرکت‌های مشابه توانایی عظیمی در اجرای پروژه‌های کشتی‌سازی و نفت و گاز دارند که می‌توانند با دریافت سفارش‌های خارج از کشور، چرخ اقتصاد استان بوشهر را بیش‌ازپیش به حرکت درآورند.

وضعیت صادرات استان بوشهر

بیشتر مشکلات و نقاط ضعف صادرات استان بوشهر زیر ساختی است که با رفع موانع می توان صادرات کشور را چندبرابر کرد

⚡ محصولات پتروشیمی بیشترین صادرات استان بوشهر را به خود اختصاص داده است و کالاهای صنعتی، معدنی و کشاورزی در رده‌های بعدی صادرات استان قرار دارند.

از ظرفیت‌های تولیدی و صادراتی استان بوشهر پرورش میگو است که امکان تولید ۸۴ هزار تن میگوی پرورشی در استان وجود دارد.

پرورش محصولات کشاورزی مثل گوجه‌فرنگی نیز در استان سرآمد است، تولید ۱۲۰ هزار تن خرما در سال در شهرستان‌های دشتستان، تنگستان و دشتی و امکان تولید فرآورده‌های متنوع خرما شامل: شیره خرما، قند مایع، سرکه و… از پتانسیل‌های صادراتی کشاورزی و صنایع تبدیلی استان است.

کشورهای قطر و کویت عمدتاً در تأمین گوشت قرمز و سفید، سبزی و صیفی‌جات، مصالح ساختمانی و مواد معدنی کمبودهایی دارند که با توجه ظرفیت‌های استان، قادر است به سهولت این نیازها را برآورده نماید. علاوه بر آن فاصله استان با این کشورها بسیار کم است و بندر شهر بهترین مسیر صادراتی تولیدات استان و حتی سایر استان‌ها به مقصد بازار این کشورها است.

صادرات مواد معدنی و تقاضای بالای این محصولات در بازار کشورهای حوزه خلیج‌فارس

⚡ صادرات مواد معدنی و تقاضای بالای این محصولات در بازار کشورهای حوزه خلیج‌فارس، نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر و ایجاد واحدهای تولید سیمان، فرآوری آهک، آهک اسفنجی خشته، فرآورده‌های نمک، فرآوری سولفات استرانسیم، کائولن، نمک‌های فلدکروم، آجر و ماسه آهکی، مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی است.

هم اکنون شرکت‌های صادرکننده، موادی مانند سیمان، کلینکر، گچ، سنگ‌آهک، سنگ لاشه و سایر مواد معدنی را به کشورهایی چون کویت، قطر، عمان، امارات، هندوستان، عراق، و گهگاه، به سومالی، چین و سریلانکا صادر می‌کنند.

کشاورزی استان بوشهر

استان بوشهر کشاورزی بسیار پویایی دارد

⚡ بوشهر جایگاه مهمی در تولید محصولات کشاورزی دارد به گونه‌ای که بعد از صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، بیشترین اشتغال استان بوشهر در کشاورزی است.

تنها حدود ۲۵ درصد کل اراضی استان قابل زراعت است و به علت شوری بیش از اندازه خاک، بخش وسیعی از زمین‌های استان غیر قابل‌کشت شده است.

کشاورزی استان از لحاظ نوع محصول و روش تولید به دو قسمت زراعی و درختی تقسیم می‌شود.

مهم‌ترین محصولات زراعی استان گندم و جو آبی و دیم، تنباکو، پیاز، کنجد، سبزی، صیفی‌جات و نباتات علوفه‌ای است.

در استان بوشهر به علت آب‌وهوای گرمسیری، امکان پیش‌رس شدن محصول، زیاد است و از این عامل در برداشت گوجه‌فرنگی و بادمجان به خوبی استفاده می‌شود. شهرستان‌های دشتستان، گناوه، دشتی و تنگستان به ترتیب مراکز مهم زراعی استان بوشهرند.

سالانه بیش از نهصد هزار تن سبزی و صیفی‌جات در استان بوشهر تولید می‌شود که برای صادرات به کشورهای همسایه از جمله قطر بسیار مناسب و میسر است

⚡ بیش از سه هزار هکتار اراضی کشاورزی استان به کشت محصولات جالیزی اختصاص دارد که مهم‌ترین محصولات جالیزی استان خربزه، طالبی و هندوانه است که بخش عمده در کشور مصرف می‌شود و در صورت مساعد بودن شرایط صادرات، حدود ۲۰ درصد محصول صادر می‌شود.

صادرات خرما از استان بوشهر

 استان بوشهر در زمینهاي کشاورزی با بيش از 6 ميليون اصله نخل سالانه بیش از 130 هزار تن خرما تولید می کند

⚡ بیشترین باغ‌های منطقه را نخلستان‌ها تشکیل می‌دهند. در برخی نقاط استان باغ‌های محدود و کوچک مرکبات به‌صورت پراکنده وجود دارد.

 خرما از مهمترین مزیت های استان بوشهر است که به سبب کیفیت نقش مهمی در صادرات این محصولات دارد رقم غالب کبکاب است

⚡ استان بوشهر با بیش از ۲۵ هزار هکتار سطح زیر کشت نخیلات و بیش از ۴ میلیون اصله نخل و باسابقه کاشت چندین هزارساله، از مهم‌ترین مناطق خرماخیز کشور است. استان بوشهر دارای تنوع فوق‌العاده در تولید خرماست اما خرمای کبکاب رقم غالب استان است و بیش از ۸۰% سطح زیر کشت خرما را به خود اختصاص می‌دهد.

در کشور حدود ۱۲ استان کشت خرما دارند که ۴۰۰ رقم مختلف خرما در ایران گزارش شده است. عمده کشورهای واردکننده خرمای ایران عبارت‌اند از: امارات متحده عربی، پاکستان، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، سوئیس، سوئد، انگلستان، ژاپن و کانادا.

عمده خرمای استان بوشهر از گونه کبکاب است که بازار خوبی در کشور و خارج از کشور دارد. دشتستان، تنگستان، جم و دشتی بیشترین مناطق خرماخیز استان بوشهرند.

در حال حاضر حدود ۱۸ درصد خرمای استان بوشهر صادر می‌شود که مشتری‌پسندتر شدن خرما می‌تواند صادرات خرمای استان را افزایش دهد.

ایران در رتبه سوم صادرات خرمای جهان قرار گرفته است و از نظر سطح زیر کشت مقام اول جهان را دارد و سالانه مقادیر زیادی از این محصول به بازار کشورهای دیگر راه پیدا کرده و باعث رونق صادرات خرما شده است.

اولین گام شروع صادرات خرما، اطلاع کامل از بازارهای هدف است که اهمیت زیادی دارد. اطلاع از میزان صادرات و وجود رقبا در بازار و اطلاع از قیمت خرما در بازار هدف کمک بزرگی به برنامه‌ریزی صادرات خرما می‌کند.

⚡ خوشبختانه، تعرفه صادرات خرما صفر است و صادرکنندگان می‌توانند بدون پرداخت تعرفه این کالا را به کشورهای دیگر صادر کنند.

مصرف خرما و قرارگرفتن در سبد غذایی مردم جهان در حال افزایش است و این فرصت بسیار خوبی برای استان فراهم می‌کند تا افق صادراتی خودش را از کشورهای محدود به کشورهای بیشتری گسترش دهد و به بازارهای بیشتری برسد. بازارهایی که حاضرند پول بیشتری برای خرید خرمای باکیفیت استان بوشهر بپردازند!

خرما قابلیت‌های زیادی در فرآوری و تبدیل دارد و در استان بوشهر بخش زیادی از خرما به‌صورت خام به فروش می‌رسد. صنایع تبدیلی و فرآوری خرما نقش مهمی در ایجاد ارزش افزوده این محصول غنی خواهند داشت و باید تلاش شود از ظرفیت خرمای استان به بهترین شکل استفاده شود.

از خرما محصولات جانبی و صنعتی مهمی از جمله قند مایع، شیره، عسل، سرکه، عصاره نوشابه، حلوا، شکلات، لواشک و دیگر محصولات تولید می‌شود که هر فرآورده می‌تواند ارزی آوری و سودآوری چند برابری را نصیب کشاورز و تاجر خرمای استان بوشهر نماید.

اروپا از بازارهای جذاب فروش صادراتی خرما است

کشورهای اروپایی از مهم ترین بازار های صادرات خرمای ایران هستند و خرمای مضافتی، خرمای پیارم، خرمای کبکاب و خرمای زاهدی از مهم ترین نوع خرما های صادراتی به این کشورهاست!

کشورهای اروپایی نسبت به واردات مواد غذایی قوانین سخت‌گیرانه‌ای دارند خرما که از نوع مواد غذایی به شمار می‌روند از این قاعده مستثنی نیست این کشورها آزمایش‌هایی در تعیین میزان سموم و کیفیت محصول انجام می‌دهند تا از ارگانیک بودن آن مطمئن شوند.

قوانین صادرات مواد غذایی به اروپا سخت‌گیرانه است ولی کاملاً واضح، شفاف و ثابت‌اند بنابراین شرکت‌ها، کشاورزان و تاجران به راحتی با شناخت قوانین می‌توانند صادرات پایدار و خوبی به اتحادیه اروپا داشته باشند. خوشبختانه قیمت خرما در این کشورها بالا است و صادرات آن اگر با موفقیت انجام شود سودآوری زیادی دارد.

بسته‌بندی مناسب صادرات خرما اهرم بسیار قدرتمند بازاریابی آن به‌حساب می‌آید که می‌تواند سبب تمایز با دیگر محصولات مشابه در رقابت بین‌الملل شود. بسته‌بندی مناسب علاوه بر اینکه وجه حضور شما را در بازارهای بین‌المللی بالا می‌برد به‌عنوان حفاظی برای نگهداری بهتر محصول به کار می‌رود.

از  6 میلیون نخل در  سی و چهار هزار هکتار از نخلستان‌های استان بوشهر  سالیانه بیش از 165 هزار تن خرمای مرغوب  خارک، رطب تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود.

⚡ ورود به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و باغدار تولید خرما و بخصوص با منابع خوبی که در استان بوشهر وجود دارد محیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات خرما را رعایت کنند.

صادرات گوجه‌فرنگی از استان بوشهر

درحالی‌که هوای بیشتر نقاط کشور در فصل زمستان سرد و یخ‌بندان است محصول گوجه‌فرنگی خارج از فصل استان بوشهر در این فصل به بار می‌نشیند.

برداشت گوجه‌فرنگی در بوشهر برخلاف دیگر استان‌ها که به طور معمول در بهار و تابستان انجام می‌شود

⚡ برداشت گوجه‌فرنگی در بوشهر برخلاف دیگر استان‌ها که به طور معمول در بهار و تابستان انجام می‌شود، در این استان در اوایل پائیز آغاز و تا اردیبهشت سال بعد ادامه دارد که به همین دلیل به محصول خارج از فصل معروف شده است.

 با توجه به اینکه گوجه‌فرنگی در فصل زمستان در کشور کمیاب و گران می‌شود، ورود محصول خارج فصل استان بوشهر در تعدیل قیمت‌ها و تنظیم بازار نقش مؤثری ایفا می‌کند. 

گوجه‌فرنگی از جمله محصولات کشاورزی پرمصرف همه جای دنیا است و تقاضای زیادی برای آن وجود دارد. کشورهای عراق، قطر، افغانستان، پاکستان و روسیه جز کشورهای واردکننده این محصول به شمار می‌روند.

در بوشهر چهار کارخانه تولید رب گوجه‌فرنگی فعال است که در زمان بحران و تکمیل ظرفیت نمی‌توانند بخشی از محصول مازاد را از کشاورز دریافت کنند و در نتیجه ضرورت صادرات گوجه‌فرنگی از این استان در فصل‌هایی از سال بسیار ضروری است.

 گوجه فرنگی از محصولات خارج فصل استان بوشهر است که به کشورهای مختلف صادر میشود.

⚡ استان بوشهر به دلیل کشت بالای گوجه‌فرنگی شرایط مساعدی برای صادرات این محصول دارد؛ بنابراین اگر قصد صادرات دارید باید بدانید:

آنچه در افزایش حجم و ارزش صادرات مؤثر است کیفیت محصول صادراتی است. تولید گوجه‌فرنگی باکیفیت و سالم و عدم استفاده از کودهای شیمیایی برای بسیاری از کشورهای واردکننده ضروری است.

برای مثال صادرات گوجه‌فرنگی به کشور روسیه و کشورهای اروپایی قوانین سخت‌تری دارد. گوجه‌های صادراتی باید سالم، یک‌دست و بدون لکه پوستی باشند و ارگانیک بودن آنها هم اهمیت زیادی دارد. اما در ازای صادرات به این کشورها به دلیل قیمت بالای گوجه‌فرنگی حاشیه سود بالایی ایجاد می‌کنند.

اگر به عنوان تولیدکننده یا تأمین‌کننده توانایی تولید و جمع‌آوری گوجه باکیفیت را دارید این بازارها مناسب شماست. در کشورهای کمتر توسعه‌یافته این قوانین به‌سختی اجرا نمی‌شود و البته قیمت فروش صادراتی نیز پایین‌تر است.

باتوجه‌به نوع محصول بازار هدف صادراتی خود را شناسایی و با بررسی قوانین و مقررات صادرات محصول در کشور هدف اقدام به صادرات کنید.

گوجه‌فرنگی به دلیل آسیب‌پذیری زیادی که دارد بسته‌بندی صادراتی آن بسیار حائز اهمیت است تا محصول هنگام حمل دچار آسیب نشود

⚡ گوجه‌فرنگی به دلیل آسیب‌پذیری زیادی که دارد بسته‌بندی صادراتی آن بسیار حائز اهمیت است تا محصول هنگام حمل دچار آسیب نشود. بررسی بهترین روش حمل کالا با توجه به مقصد آن که هم برای شما مقرون‌به‌صرفه باشد وهم محصول به‌سرعت و در کوتاه‌ترین زمان به مقصد برسد، ضروری است.

بازاریابی، تبلیغات، برندینگ و معرفی تولیدکننده و صادرکننده به‌عنوان تأمین‌کننده محصول از دیگر مراحل توسعه صادرات است که اجرای آن در داشتن یک تجارت موفق الزامی است. امروزه شیوه‌های بازاریابی در همه جای دنیا از شیوه‌های سنتی به سمت بازاریابی دیجیتال در حرکت است و افراد پیش‌گام در استفاده از این فناوری موفق‌تر خواهند بود.

اطلاع از نحوه عملکرد رقبا در بازارهای هدف و اطلاع از قیمت محصول و شیوه بسته‌بندی به ما کمک می‌کند با واقعیت‌های بازار جدید آشنا شده و محصولی متناسب با بازار هدف آماده کنیم.

⚡ تقویت مهارت‌های صادراتی و استفاده از مشاورین بازارهای صادراتی کمک زیادی به موفقیت تجار و کشاورزانی که قصد صادرات دارند، خواهد کرد! یادمان نرود بخش زیادی از مشکلات صادرکنندگان به نبود آگاهی و عدم مهارت آنها (مهارت‌های ارتباطی و مهارت‌های فنی صادرات) برمی‌گردد!

تقویت چنین مهارت‌هایی به اضافه استفاده از مشاورین شانس موفقیت در یک بازار را تا چندین برابر افزایش می‌دهد!

صادرات میگو و شیلات استان بوشهر

 با افزایش تقاضای غذا به‌خصوص محصولات دریایی استان بوشهر یکی از مهمترین مراکز تولید آبزیان کشور تبدیل کرده است

⚡ امروزه شهرت استان بوشهر تنها به‌واسطه وجود منابع عظیم نفت و گاز، عسلویه، پارس جنوبی، نیروگاه اتمی، سکوها و پایانه‌های صادرات نفت جزیره خارک نیست بلکه سنگ بنای صنعت پرورش میگو در شوره‌زارهای این استان از سه دهه گذشته تاکنون با تولید ۶۰ درصد میگوی پرورشی کشور به یکی از مهم‌ترین قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این استان گرمسیری تبدیل شده است.

خلیج‌فارس سرشار از ظرفیت‌ها و فرصت‌های ممتازی است که هم‌جواری تنها چند کیلومتر با آن برای بسیاری از کشورها یک آرزو است و استان بوشهر به‌تنهایی ۶۰۰ کیلومتر مرز مشترک با این خلیج بی‌نظیر دارد!

ساحل و بندر بوشهر ظرفیت بی‌نظیری است که باید به‌خوبی از منابع و داشته‌های آن در بخش‌های مختلف بهره برد تا شاهد توسعه اشتغال، کسب درآمدهای ارزی و رونق اقتصادی باشیم.

با توجه به پتانسیل صادراتی فوق‌العاده این صنعت، تاکنون ارزآوری خوبی برای کشور داشته و در صورت تقویت زیرساخت‌ها از جمله آب، برق، راه دسترسی و روان‌سازی کارها می‌تواند مهم‌ترین محور توسعه صادرات غیرنفتی منطقه و استان باشد.

۵۰ هزار هکتار زمین مساعد پرورش میگو در استان بوشهر وجود دارد که از این میزان ۱۲ تا ۱۳ هزار هکتار آماده‌سازی و ۹ هزار هکتار آن بهره‌برداری شده است و سطح زیر کشت میگو از سه هزار و ۳۶۰ هکتار در سال ۹۲ با ۷۰ درصد افزایش به ۶ هزار و ۱۰۰ هکتار رسیده که به‌عنوان سطح مفید در قالب ۱۱ سایت از شمال تا جنوب استان طراحی شده است.

در توليد و پرورش ميگو هم 60% كل ميگوي كشور در اين استان پرورش يافته كه از مرغوبترين انواع ميگو در جهان بشمار می رود و به اكثر كشورهاي جهان صادر مي شود

⚡ فعالیت ۳۴ مرکز فرآوری و عمل‌آوری آبزیان که اغلب آنها امکان صادرات محصول به کشورهای اروپایی را هم دارند، زمینه ارزآوری ۱۱۰ میلیون دلار در صنعت پرورش میگوی استان بوشهر را ایجاد کرده اند.

ماهی و میگو از قدیم به‌عنوان منبع عالی تأمین پروتئین استفاده می‌شده است و به دلیل فواید آن در همه‌جا دنیا طرف‌داران خاص خودش را دارد.

انواع ماهی‌ها تازه، منجمد، ماهی دودی، ماهی خشک و ماهی‌هایی است که هم از آبزی‌پروری (مزارع پرورش ماهی) و هم ماهی‌های وحشی از آب‌های شیرین و اقیانوسی تهیه می‌شوند.

تجارت و صادرات ماهی و آبزیان، از پررونق‌ترین صنایع ایران بوده که خوشبختانه گذر زمان چیزی از گستردگی و رونق آن کم نکرده است.

کشور چین علاوه بر صادرات گسترده ماهی از جمله کشورهای واردکننده آبزیان است و ایران پتانسیل خوبی برای صادرات آبزیان استان بوشهر به چین دارد. انواع کنسرو ماهی، ماهی تازه، ماهی خشک، ماهی دودی و ماهی منجمد برای تجارت به چین از ایران آماده و بسته‌بندی می‌شوند.

بندر دیر استان بوشهر از بنادر فعال ارسال و صادرات ماهی یال اسبی به کشورهای چین سریلانکا و ویتنام است

⚡ صادرات ماهی یال اسبی از ایران به کشورهای کره، چین و سایر مناطق جنوب شرقی آسیا انجام می شو. ماهی و میگو جزو منابع درآمد تجارت غیرنفتی به شمار می‌روند و بسیار شناخته شده است. قزل‌آلای ایرانی از پرطرف‌دارترین آبزیانی است که در ایران تولید و صادر می‌شود و کشورهای زیادی از جمله روسیه خواهان قزل‌آلای ایرانی هستند.

بسته‌بندی مناسب و شیک تأثیر زیادی در وجه صادراتی دارد پس در انتخاب و بسته‌بندی اصولی جوانب آن را در نظر بگیرید. بررسی کشورهای رقیب در بسته‌بندی محصولات کمک زیادی به شما خواهد کرد.

با کمک بازاریابی بین‌المللی دیجیتال با شناسایی بهترین بازارهای صادراتی و بررسی سبد غذایی مردم و سلایق آنها در نوع آبزیان مصرفی و شناسایی رقبای صادراتی در موفقیت شما نقش مؤثری خواهد داشت. متخصصان بازاریابی به شما کمک خواهند کرد تا با حضور فعال در سطح بین‌الملل بازارهای صادراتی خود را گسترش دهید.

کشورهای همسایه مانند عراق، پاکستان، ترکیه و کشورهای آسیای میانه از جمله متقاضیان ماهی و میگوی ایران‌اند و به دلیل داشتن مرز مشترک با ایران و کوتاهی مسیرهای مبادلاتی خرید آبزیان از ایران برای آنها بسیار مقرون‌به‌صرفه خواهند بود پس تمرکز روی این کشورهای می‌تواند پرسود باشد به شرط آنکه کالا را به خریداران و تاجران دست‌اول برسانید.

متأسفانه نحوه معرفی محصولات داخلی ما در بازارهای منطقه‌ای و جهانی با نواقص و ضعف‌هایی روبرو است

⚡ متأسفانه نحوه معرفی محصولات داخلی ما در بازارهای منطقه‌ای و جهانی با نواقص و ضعف‌هایی روبرو است و در بسیاری از حوزه‌ها، با وجود رقابت‌پذیری، آن‌چنان که باید به توفیق و شرایط مطلوب نرسیده‌ایم و بسیار از کشورها علی‌رغم کیفیت پایین‌تر کالا و خدمات نسبت به کالای ایرانی حضور موفق‌تری در بازارهای بین‌المللی دارند! و سود ارزی خوبی از این بازارها می‌برند!

بسیاری از تولیدکنندگان و تاجران با سال‌ها سابقه و تجربه، به این موضوع به عنوان اولویت و ضرورت نگاه نمی‌کنند و در نتیجه سال‌هاست که درجا می‌زنند یا سود پایینی از صادرات می‌برند.

توصیه می‌شود اگر محصولتان به اندازه کافی برای حضور در کشورهای همسایه یا سایر کشورها مناسب است صادرات را شروع کنید یا اگر در حال صادرات هستید برای رسیدن به بهره وری بیشتر از مشاورانی که تجربیات خوبی در زمینه های مختلف صادرات دارند استفاده کنید!

کشورهای همسایه مانند عراق، پاکستان، ترکیه و کشورهای آسیای میانه از متقاضیان ماهی و میگوی ایران‌اند

⚡ ورود به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و مزرعه‌دار آبزی بخصوص با منابع خوبی که در استان بوشهر وجود دارد محیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات آبزیان را رعایت کند.

چطور صادرکنندگان و تولیدکنندگان بوشهر از فرصت‌های پیش رو استفاده کنند؟

ایران همیشه به دلیل درآمدهای نفت و گاز یک کشور واردات محور بوده است و بسیاری از تجار و بازرگانان به دلیل این موضوع، مهارت‌های خوبی در واردات به دست آورده اند!

اما ما هرگز یک کشور صادراتی قوی نبوده‌ایم و علی‌رغم مزیت‌های زیادی که در کشور داریم فرصت‌سوزی‌های زیادی کرده‌ایم!

شرکت های موفق این دو مولفه در صادرات را هرگز فراموش نمی کنند یعنی مهارت های صادراتی و استفاده از مشاورین عالی صادرات
  • متأسفانه بخش زیادی از این مسئله به نبود مهارت‌های صادراتی در بین صادرکنندگان و ورود بی‌برنامه به بازار برمی‌گردد.

فرهنگ استفاده از مشاورین و تقویت مهارت‌های صادراتی موضوعاتی هستند که کمتر مورد توجه تجار قرار می‌گیرند و اتفاقاً برگ برنده بسیاری از تجار موفق هم استفاده از این دو مؤلفه است!

بارها اتفاق افتاده که شرکت‌ها و تجار بدون برنامه و شناخت یک بازار اقدام به صادرات می‌کنند که یا صادرات آنها دائمی و پایدار نیست و یا سود مناسبی نصیب آنها نمی‌شود و دلیل عمده آن هم واسطه‌های متعدد در یک فروش صادراتی است!

واسطه‌های متعدد زمانی وارد کار می‌شوند که تجار و تولیدکنندگان شناخت خوبی نسبت به بازار ندارند یا مهارت‌های کافی در اجرا یا ایجاد ارتباط با خریداران عمده دست اول را ندارند!

⚡ بنابراین تقویت مهارت‌های صادراتی و استفاده از مشاورین مانند دو بال، موفقیت در بازارهای صادراتی را تا حد زیادی تضمین می‌کنند!

دیدگاه‌ها (1)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

    مرادی مهمان 18 خرداد 1402 پاسخ

    سلام مرادی هستم از کردستان راجب به صادر کردن یک محصول با ارزش به کشور های حاشیه خلیج به صرفه برای هر تاجری

error: Content is protected !!