جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات استان خوزستان، فرصت ها و کشورهای هدف

صادرات استان خوزستان، فرصت ها و کشورهای هدف - جتصا

چه فرصت‌هایی برای رشد صادرات استان خوزستان وجود دارد؟

✍ در این بخش قصد داریم شما را با ظرفیت‌ها، فرصت‌های بی‌نظیر صادراتی، کشورهای هدف و افزایش صادرات استان خوزستان آشنا کنیم!

معرفی استان خوزستان

استان خوزستان با مساحتی حدود شصت و چهارهزار و دویست و سی و شش کیلومترمربع، در جنوب غربی ایران واقع شده است. مرکز استان خوزستان شهر اهواز است.

خوزستان از شمال به استان لرستان، از شمال شرقی و شرق به استان‌های اصفهان و چهارمحال‌وبختیاری، از شمال غربی به استان ایلام، از شرق و جنوب شرقی به استان کهگیلویه و بویراحمد، از جنوب به استان بوشهر و خلیج‌فارس و از غرب به عراق محدود می‌شود.

استان خوزستان دارای آب‌وهوایی متنوع است. آب‌وهوای نیمه‌بیابانی که شهرهای آبادان، خرمشهر، ماهشهر، هندیجان، دشت آزادگان و نواحی دزفول، بهبهان، رامهرمز، شوشتر و نواحی شمال اهواز را در بر می‌گیرد و آب‌وهوای استپ (نیمه‌خشک)، نواحی شمال دزفول، بهبهان، رامهرمز، شوشتر و شمال اهواز را در برمی‌گیرد.

یکی از جلوه‌های زیبای فرهنگ اقوام ایرانی لباس محلی آنان است که نشان از دیرینگی تاریخی، غنای فرهنگی و هویت جمعی دارد. خوزستان جایگاه ایل‌های مختلف ایرانی است که در نتیجه تنوع پوشش محلی متنوعی هم دارند.

استان خوزستان از قدیمی ترین سرزمین‌های تمدن بشری است و به دلیل مرز مشترک با  عراق، موقعیت جغرافیایی حساسی دارد

⚡ خرما، کلوچه، حلواشکری و مرکبات دزفول از مهم‌ترین سوغاتی‌های خوزستان به شمار می‌رود. کپوبافی، گلیم افشار خوزستان، عبابافی و قلم‌نی از صنایع‌دستی ویژه این استان است.

خوزستان، غنی‌ترین استان کشور در زمینه منابع نفت و گاز و مرکز تولید نفت و گاز ایران است. اهواز، مرکز صنایع پخش نفت و گاز در خوزستان و تمامی مناطق نفت‌خیز در جنوب، غرب و شرق ایران است.

در مسجدسلیمان خوزستان نخستین چاه نفت جهان حفر شده است. پالایشگاه آبادان که بزرگ‌ترین پالایشگاه کشور است، قبل از اینکه در جریان جنگ تحمیلی خسارات ببیند، بزرگ‌ترین پالایشگاه جهان بوده است. پالایشگاه آبادان، پتروشیمی بندر امام و پتروشیمی ماهشهر از جمله صنایع وابسته به نفت این استان هستند.

کارخانه‌های ذوب و فولادسازی و محصولات آهنی و فولادی و لوله‌سازی نقش مهمی در اقتصاد منطقه و استان ایفا می‌کنند. استان رتبه دوم صنایع فولاد و آهن کشور را دارد که سرمایه‌گذاری در احداث کارگاه‌های مدرن و سایر صنایع مصرف‌کننده تولیدات صنایع مذکور باعث ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و حفظ وضع موجود می‌گردد.

بنادر  حلقه‌ زنجیره لجستیكی كه باعث ارزش افزوده وهر چه‌ بندر دارای سرعت بالا، ایمنی بیشتر و هزینه كمتر باشد یك مزیت رقابتی مهم برای تولید كنندگان و صادركنندگان است.

⚡ دسترسی به آب‌های آزاد و بین‌المللی، ارتباط این استان با جهان خارج از این طریق حاصل گردیده است و نتیجه آن بنادر بزرگی همچون بندر خرمشهر، بندر آبادان، بندر ماهشهر و بندر امام خمینی بوده است که مزیت‌های خوبی برای استان و کشور ایجاد کرده است.

نزدیکی بنادر استان خوزستان به عراق و مرزهای عمده تـرانـزیت کشور و وجود  راه آهن داخلی و اتصال بنادر به راه آهن سراسری کشور اهمیت آن را بیشتر کرده است

⚡ استان خوزستان از نظر پتانسیل و قابلیت‌های کشاورزی کشور بی‌نظیر و در دنیا از نقاط ممتاز است. این استان از حیث زمین و مرغوبیت خاک و حاصلخیزی، از بهترین جلگه‌های ایران است که گاهی به دلیل ویژگی‌های آب‌وهوایی می‌توان در آن سالیانه دو بار به کشت محصول پرداخت.

وسعت و باروری خاک و تنوع طبیعی، این دیار را به جلگه‌ای زرخیز و پربرکت تبدیل نموده طوری که سالانه بیش از ۱۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود. استان خوزستان مقام اول تولید گندم کشور را دارد و ۳۸ درصد ذرت دانه‌ای و ۴۰ درصد شکر کشور در این استان تولید می‌شود.

استان خوزستان بزرگ‌ترین تولیدکننده خرما در سطح کشور و سرمایه‌گذاری روی این محصول و صنایع تبدیلی آن از اهمیت بالایی برخوردار است

⚡ استان خوزستان بزرگ‌ترین تولیدکننده خرما در سطح کشور و سرمایه‌گذاری روی این محصول و صنایع تبدیلی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. حدود ۳۳ درصد کل صادرات خرما در کشور از خوزستان انجام می‌شود.

این استان توانسته رتبه نخست کشور در تولید گل مریم را از آن خود کند. خوزستان در تولید گل نرگس و گل رز هم رتبه دوم کشور را دارد.

امکانات پرورش و تنوع آبزیان شامل ماهی‌های سردابی، گرم آبی و میگوهای پرورشی در آب‌های شیرین و امکانات سرمایه‌گذاری در طرح‌های جانبی این فعالیت‌ها استعداد خاصی به این استان بخشیده است و زمینه اشتغال تعداد زیادی را فراهم کرده است.

سهم استان خوزستان در تولید شیر ۶ درصد شیر تولیدی کشور و هشتمین استان کشور در تولید شیر است.

استان خوزستان از لحاظ تعداد جمعیت دامی رتبه پنجم کشور را دارد. اگر چه چرای بی‌رویه دام در مراتع باعث کاهش ظرفیت آنها در استان شده است ولی استان با داشتن زمین‌های کشاورزی مرغوب، پتانسیل خوبی در کشت انواع علوفه دارد.

خوزستان به دلیل برخورداری از پاییز معتدل و زمستانی نه‌چندان سرد، از مناطق قشلاقی برای زنبورداران محسوب می‌شود. عسل تولیدی استان با توجه به بارندگی سالیانه از ۱ کیلو تا ۱۵ کیلو برای هر کندو متفاوت است. اهواز، دزفول، شوشتر، مسجدسلیمان، ایذه، باغ ملک، اندیمشک، شوش و رامهرمز از مناطقی هستند که در آن پرورش زنبورعسل رواج دارد.

وضعیت صادرات استان خوزستان

استان خوزستان ظرفیت‌های بالقوه ای دارد که در هیچ استانی از کشور این حجم از ظرفیت دیده نمی‌شود  که توانسته است رتبه سوم صادرات کشور را داشته باشد

استان خوزستان ظرفیت بالایی در صادرات محصولات کشاورزی، صنایع ساختمانی و خدمات فنی مهندسی دارد که با توجه به نزدیکی به کشورهای عراق، عمان، امارات متحده عربی و قطر می‌تواند نقش مهمی در صادرات غیرنفتی داشته باشد.

این استان با دارابودن ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل صنایع پتروشیمی، فولاد و ذوب‌آهن، کشاورزی، دامداری و شیلات و برخورداری از ۵ رودخانه جاری، ۹۲ شهرک صنعتی، ۱۲ واحد پتروشیمی، زمین‌های حاصلخیز، آب‌وهوای مساعد، بنادر و شاهراه‌ها، خطوط ریلی و هوایی و امکانات حمل‌ونقل ترکیبی، نیروگاه‌های حرارتی و گازی و صنایع سبک و سنگین مستعد صادرات غیرنفتی است.

همچنین این استان دارای ۱۱ پایانه مرزی شامل ۷ مرز دریایی، ۲ مرز زمینی و ۲ مرز هوایی با کشورهای همسایه از جمله عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس، دسترسی به آب‌های آزاد و بین‌المللی و مناطق آزاد و ویژه تجاری و صنعتی است که می‌تواند استان را به یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور در اقتصاد و تجارت داخلی و خارجی تبدیل کند.

سهم صادرات کالای غیرنفتی استان به عراق از مجموع صادرات کشور ۲۶ درصد بوده که این آمار نشان می‌دهد کالاهای صادراتی خوزستان به عراق از ارزش افزوده بالایی برخوردار است.

عمده کالای صادراتی استان محصولات کشاورزی، محصولات پتروشیمی، فلزات و آهن‌آلات، مواد معدنی، مصالح ساختمانی، لبنیات و میوه‌وتره‌بار هستند

⚡ عمده کالای صادراتی استان محصولات کشاورزی، محصولات پتروشیمی، فلزات و آهن‌آلات، مواد معدنی، مصالح ساختمانی، لبنیات و میوه‌وتره‌بار هستند که به کشورهای عراق، چین، امارات، روسیه، ترکیه و سنگاپور صادر می‌شوند. صادرات به قطر و عمان هم از کشورهای هدف صادراتی جدید استان‌اند که ظرفیت بالایی در پذیرش کالای باکیفیت استان دارند.

 صیفی‌جات و سبزی‌های استان هم عمدتاً به روسیه صادر می‌شود اما چون این کار از طریق استان‌های شمالی انجام می‌شود جزو آمار صادراتی استان به شمار نمی‌رود.

عمده محصولات کشاورزی صادراتی استان شامل، انواع میوه‌ها مانند آلبالو، آلو، انجیر، بادام، انگور، بادمجان، پرتقال، بامیه، پسته، آلوچه و سایر محصولات است که از شهرهای خرمشهر، دشت آزادگان، آبادان و اهواز صادر می‌شوند. در برخی سال‌ها بیشترین کالای صادراتی استان هندوانه بوده است که از دشت آزادگان و خرمشهر به کشورهای عراق و کویت صادر شده است.

تولید و صادرات خرمای استان خوزستان

آب وهوایی استان خوزستان سبب شده تا خرما از تولیدات با اهمیت استان باشد که از تنوع زیادی برخوردار است .خرما خوزستان با میانگین صادرات سالانه ۸۰ هزار تن از استان های برتر صادرات این محصول باارزش است

⚡ خرما جایگاه مهمی در تولیدات کشاورزی استان خوزستان دارد و در حال حاضر ۳۴ درصد از کل صادرات خرمای کشور مربوط به استان خوزستان است. مناطق آبادان، شادگان، اهواز، خرمشهر، ماهشهر و بهبهان از بزرگ‌ترین مراکز تولید این محصول‌اند.

رتبه دوم سطح نخیلات و تولید و رتبه اول صادرات خرمای کشور در اختیار خوزستان است که به صورت خارک، رطب و خرما از سطح ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتاری نخیلات بارور استان برداشت می‌شود.

 ۷۵ رقم خرما در استان کشت می‌شود که از ۱۹۰ هزار تن خرمایی که در استان کشت می‌شود ۴۰ هزار تن به‌صورت رطب مورداستفاده قرار می‌گیرد که بخشی از این رطب در داخل استان و بخش دیگر آن به سایر استان‌ها و خارج از کشور صادر می‌شود.

 خرما سایر یا استعمران، خرما خضیراوی، گنطار، برحی و دیری از مهم‌ترین ارقام خرمای خوزستان‌اند.

خرمای استعمران خوزستان از نوع پر طرفدار خرما در بازارهای بین‌الملل است و تقریباً می‌توان گفت بیشتر این محصول به سایر کشورهای جهان صادر می‌گردد.

⚡ خرمای استعمران خوزستان از نوع پر طرفدار خرما در بازارهای بین‌الملل است و تقریباً می‌توان گفت بیشتر این محصول به سایر کشورهای جهان صادر می‌گردد. این خرما دارای کیفیت‌های متفاوتی است و در اندازه‌های متفاوتی تولید می‌شود. بهترین نوع این خرما سوپر سلکت می‌باشد. در این نمونه، خرما از لحاظ سایز و اندازه بسیار درشت‌تر است.

خرما به‌عنوان یکی از غنی‌ترین میوه‌ها از نظر دارابودن میزان زیادی آنتی‌اکسیدان و فیبر، مقدار قابل‌توجه ای از انواع ویتامین‌ها و انواع مواد معدنی شناخته می‌شود و به همین دلیل نه تنها در ایران بلکه در اغلب کشورهای دنیا جایگاه مهمی در رژیم غذایی دارد.

به دلیل ارزش غذایی بالای خرما تقاضای زیادی برای آن در دنیا وجود دارد که می توان با شناسایی بازارهای مناسب صادراتی سود بالایی کسب کرد

خرما از محصولات کشاورزی صادراتی ارزآور و درآمدزای ایران است به‌طوری‌که صادرات خرما جزء ۵ محصول صادراتی کشاورزی کشور محسوب می‌شود.

خرمای صادراتی ایران، از محبوب‌ترین محصولات باغی به شمار می‌رود که در سراسر دنیا طرف‌داران زیادی دارد و از مناسب‌ترین مواد غذایی برای صادرات است، چرا که به‌سرعت فاسد نمی‌شود و این امر حمل‌ونقل محصول و صادرات خرمای سالم را برای صادرکننده راحت‌تر می‌کند.

بهترین مقصدهای صادرات خرما از ایران با توجه به پتانسیل صادراتی و آسان بودن روابط تجاری دو کشور کشورهای هند، امارات و عراق هستند. ایران ارتباط صادراتی خوبی با ارمنستان دارد و این کشور می‌تواند از مقاصد خوب صادرات خرما باشد.

صادرات خرما مانند سایر اقلام خوراکی دارای قوانین خاص خود در کشورهای مقصد صادراتی است. یکی از بازارهای خوبی برای صادرات خرما کشورهای اروپایی است که اگر محصولی باکیفیت و بسته‌بندی مناسب ارائه شود طرف‌داران زیادی دارد

 قوانین اروپا نسبت به واردات مواد غذایی سخت‌گیرانه است و باید آزمایش‌هایی در تعیین سموم و کیفیت محصول انجام شود؛ بنابراین لازم است نسبت به قوانین صادراتی در کشورهای هدف آگاهی لازم را داشته باشیم.

صادرات به اروپا سختگیرانه است اما این سختگیرانه بودن از الزامات صادراتی می‌آید

⚡ صادرات به اروپا سختگیرانه است اما این سختگیرانه بودن از الزامات صادراتی می‌آید اما نکته مثبت این است که در اروپا تا حد زیادی قوانین ثابت‌اند و اگر بتوانیم یک بار به این الزامات برسیم راه خودمان را در صادرات به بازار بزرگ اروپا پیدا کرده‌ایم و به سود صادراتی حتی چندبرابر دست خواهیم یافت.

شناخت الزامات، تولید و بسته‌بندی محصول مطابق الزامات و بازاریابی هوشمندانه و حرفه‌ای راه صادرات به قاره سبز را برای تولیدکنندگان و تجار ایرانی هموار می‌کند.

شیوه بسته‌بندی خرما بسیار حائز اهمیت است اما متأسفانه این موضوع در ایران جدی گرفته نمی‌شود و افراد از خلاقیت زیادی دربسته بندی محصولات صادراتی استفاده نمی‌کنند. در حالی که بسته‌بندی مناسب در صادرات خرما یک اهرم قدرتمند بازاریابی به‌حساب می‌آید و می‌تواند تمایز بسیار مشخصی با دیگر محصولات مشابه در رقابت بین‌المللی به وجود آورد.

بازاریابی برای خرما در کشورهایی که حجم وارداتی خوبی دارند و یا به قیمت‌های خوبی این محصول را می‌خرند از گام‌های اساسی صادرات است.

بسته بندی مناسب، رنگ ، طعم و مزه خرما از از موارد تاثیر گذار روی قیمت آن است

⚡ ورود به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و باغدار تولید خرما و بخصوص با منابع خوبی که در استان خوزستان وجود دارد، امکان‌پذیر است به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات خرما را رعایت کنند.

صیفی‌جات و سبزیجات استان خوزستان

استان خوزستان  به دلیل شرایط آب وهوایی قادر است در تمام فصول سال صیفی جات مختلف را تولید و آنها را روانه بازارهای داخلی و خارجی کند.

⚡ محصولات کشاورزی خوزستان با جدیدترین روش‌های کشت تولید و به خارج از کشور ارسال می‌شوند. باتوجه‌به اقلیم و منابع آبی تقریباً مناسب، استان خوزستان از نقاط مستعد پرورش و تولید انواع سبزی، صیفی و محصولات جالیزی است که بیش از ۳۲ نوع محصول در این استان کشت می‌شود.

سطح زیر کشت سبزی و صیفی استان سالانه ۹۰ هزار هکتار بوده که از این میزان سطح زیر کشت حدود ۳ میلیون تن انواع محصولات سبزی و صیفی استحصال می‌شود.

از مزایای مهم تولید سبزی و صیفی استان می‌توان به عرضه آن در تمام طول سال به دلیل عدم وجود فصل یخ‌بندان، وجود نور خورشید، شرایط مناسب آب‌وهوایی در اغلب اوقات سال اشاره کرد.

عمده شهرستان‌های تولیدکننده سبزی و صیفی استان شهرستان‌های شوش، دزفول، شوشتر، اهواز، اندیمشک، حمیدیه، باوی و گتوند اند.

شهرستان حمیدیه استان به دلیل خاک حاصلخیز و تنوع کشت محصولات، سبزی با کیفیت بسیار بالا تولید می‌شود که از نظر تازه‌خوری و هم از نظر تولید و صادرات، جایگاه بسیار خوبی در استان دارد.

در استان خوزستان کاشت هندوانه در دو مرحله پاییزه و تابستانه صورت می‌گیرد و در مجموع سالانه حدود یازده هزار هکتار از مزارع خوزستان به کشت این محصول اختصاص دارد. تقریباً نیمی از صادرات این محصول به کشور عراق و نیمی به کشورهای حوزه خلیج‌فارس انجام می‌شوند.

صادرات محصولات کشاورزی، دارای نکات حساسی است که حتماً باید به آن توجه شود زیرا محصولات کشاورزی تازه ممکن است در حمل‌ونقل یا بی‌دقتی خراب شده و قابل مصرف نباشد.

بسته‌بندی مناسب و درست از اصول مهم صادرات صیفی‌جات است و باید از بهترین و جدیدترین مواد در ساخت محفظه‌های استفاده شود

⚡ از تأثیرگذارترین نکات صادرات محصولات به کشورهای همسایه بخصوص کشورهای عربی بسته‌بندی به‌روز است. بسته‌بندی که برای نگهداری محصول مقاومت کافی داشته باشد.

بسته‌بندی مناسب و درست از اصول مهم صادرات صیفی‌جات است و باید از بهترین و جدیدترین مواد در ساخت محفظه‌های استفاده شود تا از صیفی‌جات در برابر ضرب‌دیدگی و آلودگی محافظت کند و مانع خراب‌شدن یا آسیب به آنها شود.

لازم است تا اطلاعات کافی در بسته‌بندی صیفی‌جات صادراتی کسب کنید و با جدیدترین روش‌های بسته‌بندی آشنا باشید زیرا عدم توجه به این موضوع باعث ضررهای مالی و اقتصادی بسیاری خواهد شد.

نباید از تبلیغات و بازاریابی غافل شوید. همیشه در تمام حوزه‌ها تبلیغات از تأثیرگذارترین نکات فروش و بازاریابی است که باید در این زمینه بسیار هوشمندانه و حرفه‌ای عمل کنید تا به نتایج بی‌نظیری دست پیدا کنید.

شناسایی بهترین بازارها از دیگر اقدامات لازم است. کشور روسیه و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مقاصد خوب صادرات محصولات کشاورزی استان‌اند و به دلیل مرز دریایی با ایران می‌توانند پرسود باشند.

با بازاریابی مناسب در این کشورها و ارائه محصولات باکیفیت دربسته بندی مناسب و اعتمادسازی در این بازارها حضور پیدا کنیم.

⚡ فقط کافی است با بازاریابی مناسب در این کشورها و ارائه محصولات باکیفیت دربسته بندی مناسب و اعتمادسازی در این بازارها حضور پیدا کنیم. کشور عراق هم به دلیل هم مرز بودن با استان گزینه خوبی برای صادرات است اما قیمتی که تاجر عراقی مد نظر دارد سود قابل‌توجهی نصیب تاجر ایرانی نخواهد کرد.

گل‌های زینتی استان خوزستان

خوزستان از استان های مطرح پرورش گل های زینتی است و 9 شهر این استان بیشترین کشت گل های زینتی را دارند.

⚡ استان خوزستان با اقلیم منحصربه‌فرد و متنوع، از مهم‌ترین مناطق تولید گیاهان زینتی کشور است این استان با داشتن ذخایر ژنتیکی برخی از گیاهان زینتی مهم، داشتن پتانسیل و امکانات بسیار بالا در این صنعت مانند شرایط آب‌وهوایی مناسب، نیروی کار مستعد، تحقیقات و اجرایی گسترده، دسترسی مطلوب به بازارهای مصرف داخلی و خارجی دارد.

استان خوزستان از قطب‌های مهم کشور در صنعت تولید گل و گیاهان زینتی به‌ویژه گل رز، گل مریم، گل نرگس و انواع گل‌های شاخه بریده دیگر نظیر داودی، لیسیانتوس، گلایول، لیلیوم، زنبق و گیاهان زینتی آپارتمانی نظیر آزالیا، شمعدانی، حنا، بگونیا، لاله، بنت قنسول و انواع گیاهان برگساره ای و درختچه‌ای، برگ زینتی، فصلی، نشایی و درختی و درختچه‌ای با تنوع بسیار بالا است.

سطح زیر کشت گل‌وگیاه خوزستان ۷۵۴ هزار هکتار بوده که حدود ۳۵۰ هکتار آن گلخانه است و حدود ۴۰۵ هکتار فضای آزاد است. گل مریم ۱۳۲ هکتار سطح زیر کشت دارد و ۲۷ میلیون شاخه گل رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است و گل رز با سطح زیر کشت حدود ۴۲۷ هکتار، رتبه اول در استان و با تولید ۹۲ میلیون گل رز بعد از استان مرکزی رتبه دوم کشوری را کسب کرده است.

استان خوزستان در گل نرگس با ۱۳۴ هکتار سطح زیر کشت و تولید ۳۴ میلیون گل شاخه بریده بعد از استان فارس رتبه دوم کشوری را دارد.

گل و گیاهان زینتی در ۹ شهر استان کشت می‌شود که بیشترین سطح و تولید در شهرستان‌های دزفول، بهبهان، شوش و باغ ملک است.

با توجه به عدم وجود پایانه صادراتی گل و گیاهان زینتی استان، محصول تولیدی جهت صادرات به استان تهران منتقل شده و به سایر نقاط کشور و مقاصد صادراتی توزیع می‌شود!

مصرف جهانی گل و گیاهان زینتی بالغ بر ۱۵۰ میلیارد یورو در سال برآورد می‌شود، اهمیت گیاهان زینتی در دهه‌های اخیر به صورت چشمگیری افزایش‌یافته

⚡ مصرف جهانی گل و گیاهان زینتی بالغ بر ۱۵۰ میلیارد یورو در سال برآورد می‌شود، اهمیت گیاهان زینتی در دهه‌های اخیر به صورت چشمگیری افزایش‌یافته و در نتیجه کشش خوبی در منطقه و جهان برای گل‌های زینتی استان خوزستان ایجاد شده است.

شناسایی و کسب اطلاعات از نوع سلیقه مشتریان خارجی در استفاده از گل های زینتی می تواند تولیداتی هدفمند در جهت ارتقا صادرات فراهم کند.

⚡ عراق، ویتنام، آذربایجان، ترکمنستان، روسیه، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از بازارهای خوب صادرات گل‌وگیاه ایران و استان‌اند. کشورهای گرجستان، بلاروس و روسیه هم محل ترانزیت گل‌های صادراتی ایران به کشورهای دیگر هستند و گل‌های ایرانی بعد از ورود به این کشورها مجدداً در بسته‌بندی‌های جدید و با نام‌های نو، از این کشورها به نام گل خودشان صادر می‌شوند.

در ایران بازاریابی بین‌الملل خوبی برای صادرات گل‌وگیاه صورت نمی‌گیرد و تا زمانی که مشتری شما را شناسایی نکند و اطلاعات کافی درباره شما و محصولات شما نداشته باشد قطعاً فروشی صورت نخواهد گرفت. بازاریابی و فروش قلب کسب‌وکار شماست.

اغلب شرکت‌ها فکر می‌کنند درک خوبی از مشتریان خود دارند در حالی که سلیقه مشتریان مختلف، متفاوت است! تحقیقات بازار اطلاعات بسیار مفیدی در مورد کشف نیاز و سلایق مشتری در کشور یا کشورهای هدف به شما می‌دهد و بعد از به دست آوردن این اطلاعات است که دید صادرکننده نسب به بازار هدف تغییر می‌کند.

به کمک اطلاعات تحقیقات بازار و بازاریابی هوشمندانه دیجیتال بازرگان متوجه می‌شود با تغییرات کوچک چگونه از فرصت‌های پیش رو استفاده کند و تفاوت فاحشی در فروش چه در حجم و چه قیمت ایجاد کند.

تنوع گل های زینتی استان خوزستان زیاد است به گونه ای که 754 هزار هکتار در استان به پرورش گل های زینتی اختصاص دارد

⚡ ورود به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و کشاورز و بخصوص با منابع خوبی که در استان خوزستان وجود دارد، محیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات گل و گیاه را رعایت کند.

عسل استان خوزستان

بهترین عسل کشور در خوزستان تولید می‌شود و گیاهان و گلها در مناطق گرمسیری شهد بهتری دارند

⚡ با توجه به وضعیت آب‌وهوایی و شرایط اقلیمی استان خوزستان از جمله نقاط مستعد پرورش زنبورعسل باعث شده است تا همه‌ساله تعداد کثیری از زنبورداران استان‌های لرستان، چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی و کرمانشاه جهت زمستان‌گذرانی کلنی‌های خود به این استان کوچ کنند.

شرایط مناسب زنبورداری از یک سو و برگزاری کلاس‌های آموزشی جهاد کشاورزی شهرستان‌ها از سویی دیگر موجب افزایش روزافزون تعداد زنبورداران استان شده است.

برداشت عسل در خوزستان در سه فصل بهار (برداشت عسل اکالیپتوس)، تابستان (برداشت عسل کوهستان) و پاییز صورت می‌گیرد و بیشترین برداشت این محصول در تابستان و بهترین آن عسل کوهستان است که زنبورداران پس از کوچ به ارتفاعات زاگرس برداشت می‌کنند.

میانگین هر کلنی زنبورعسل در خوزستان حدود ۸ کیلوگرم بوده و شهرستان ایذه، دزفول و مسجدسلیمان از شهرهای مهم تولید کننده عسل استان خوزستان‌اند.

عسل شناسنامه‌دار با درصد مرغوبیت بالا، می‌تواند تمامی ترکیبات و مواد موردنیاز بدن انسان مانند انواع مواد معدنی، ویتامین‌ها، کربوهیدرات‌ها و مواد قندی ساده را دارا باشد و سبب درمان بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها گردد. با توجه به شرایط مساعد آب‌وهوای استان خوزستان، صنعت زنبورداری از رونق خوبی برخوردار است.

 از گونه‌های مشهور عسل طبیعی استان خوزستان، عسل مرکبات و عسل کنار یا عسل سدر است که در مرغوب‌ترین نوع خود توسط تولیدکنندگان معتبر تولید می‌شوند.

⚡ از گونه‌های مشهور عسل طبیعی استان خوزستان، عسل مرکبات و عسل کنار یا عسل سدر است که در مرغوب‌ترین نوع خود توسط تولیدکنندگان معتبر تولید می‌شوند.

⚡ در برخی شهرهای استان خوزستان همچون ایذه و مسجدسلیمان، عسل گون باکیفیت منحصربه‌فردی تولید می‌شود و این عسل مشتریان فراوانی در کشورهای حوزهٔ خلیج‌فارس مانند امارات متحدهٔ عربی و قطر دارد و فعالان صادراتی می‌توانند با بازاریابی اصولی و تحقیقات بازار و فروش تحت برند، سود سرشاری نصیب پرورش دهندگان و کشور کنند.

مشهورترین عسل استان خوزستان کنار است  که خواص درمانی و غذایی بسیار دارد و شهر‌های شوشتر، دزفول، گتوند و بهبهان شاهد بیشترین درختان کنار را دارد

⚡ ورود موفق به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و تولیدکننده عسل یا فرآورده های عسل بخصوص با منابع خوبی که در استان خوزستان وجود دارد محیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات عسل و فرآورده های آن را رعایت کند.

چطور صادرکنندگان و تولیدکنندگان خوزستان از فرصت‌های پیش رو استفاده کنند؟

ایرانی‌ها سال‌ها به دلایل داشتن دلارهای نفتی یک کشور واردات محور بوده‌ایم! اما در این سال‌ها صنایع و تولیدی‌های مختلف به دلایل مختلف باید به صادرات فکر کنند و یاد بگیرند تا کالای خودشان را به خارج از کشور صادر کنند!

اما به دلیل اینکه بیشتر تجار و فعالان اقتصادی سال‌ها در واردات بوده‌اند شاید مهارت‌های خوبی در واردات کالا داشته باشیم اما هرگز صادرکننده‌های خوبی نبوده‌ایم!

فروش صادراتی نیاز به مهارت‌های صادراتی دارند این مهارت‌ها یا مهارت‌های ارتباطی (مثل مکاتبات، گفتار، معرفی محصول، نحوه تعامل با خریداران بین‌المللی) و یا مهارت‌های فنی (مثل مهارت‌های حمل‌ونقل، بیمه، دریافت وجه صادرات، قراردادنویسی) اند که متأسفانه تقریباً در هیچ‌کدام از این دو مهارت حرفه‌ای نیستیم و حرفه‌ای عمل نمی‌کنیم!

⚡ ورود بی‌برنامه و حساب نشده به بازارهای صادراتی نه‌تنها ممکن است سود چندانی نداشته باشد و بیشتر فروش‌های مقطعی و یکباره‌اند بلکه در مواردی به علت ناآگاهی و ضعف مهارت‌ها ممکن است متحمل خسارت و ضرر و زیان‌هایی هم شویم! بنابراین تقویت مهارت‌های صادراتی کمک زیادی به صادرات موفق خواهد کرد ضمن اینکه استفاده از مشاوران بازارهای صادراتی هم می‌تواند به موفقیت و ارزآوری در صادرات کمک زیادی کند!

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

error: Content is protected !!