جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات استان اصفهان، فرصت ها و کشورهای هدف

صادرات استان اصفهان و ظرفیت های آن برای صادرات

چه فرصت هایی برای رشد صادرات استان اصفهان وجود دارد؟

✍ در این بخش قصد داریم شما را با ظرفیت‌ها، فرصت‌های بی‌نظیر صادراتی، کشورهای هدف و افزایش صادرات استان اصفهان آشنا کنیم!

معرفی استان اصفهان

اصفهان از استان‌های مرکزی ایران و ششمین استان پهناور و سومین استان پرجمعیت کشور است. مهم‌ترین شهرهای استان اصفهان، کاشان، لنجان، شهرضا و خوانسار است.

این استان ازشرق به استان‌های یزد و خراسان جنوبی، از شمال به استان‌های سمنان ، قم و مرکزی، از غرب به استان‌های لرستان و چهارمحال و بختیاری و از جنوب به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و فارس محدود است.

استان اصفهان در مرکز ایران قرار گرفته است و ظرفیت های صادرات استان اصفهان بسیار بالاست
موقعیت استان اصفهان در کشور

استان اصفهان از نظر جغرافیایی در منطقه‌ای است که قسمت غربی مشرف به رشته‌کوه زاگرس و بخش شرقی استان در کویرهای ایران قرار دارد. آب و هوای نیمه مرطوب سرد که قلمرو غرب و جنوب غربی اصفهان را در بر می‌گیرد به نسبت افزایش ارتفاع، میزان بارندگی افزایش می‌یابد و از درجه گرمای هوا کاسته می‌شود.

استان اصفهان با بیشترین تعداد روستا در بین استان های کشور ظرفیت های صادراتی زیادی بخصوص در کشاورزی صنایع دستی دارد

رشته‌کوه‌های زاگرس در غرب استان مانع نفوذ رطوبت به نواحی مرکزی و شرق استان می‌شود و باعث می‌شود از طرفی نواحی پست و کویری شرق استان بخش وسیعی از آب و هوای استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

مردم اصفهان عمدتاً پیرو دین اسلام و مذهب تشیع‌اند؛ اما ارامنه، یهودیان، مسیحیان، زرتشتیان و سایر اقلیت‌های مذهبی هم در این استان ساکن‌اند.

در استان اصفهان ۱۷۸ رشته صنایع‌دستی ثبت شده است و در تقریباً در همه این رشته‌ها هنرمند شناخته شده دارد و بیش از ۶۰ رشته مختلف در حال تولید و ارائه محصولات خود به بازارند. (مقام اول کشور). صنایع‌دستی استان اصفهان شامل خاتم‌سازی – میناکاری – مینیاتورسازی – منبت‌کاری – قلاب‌دوزی نقاشی و تذهیب – سکمه‌دوزی – ملیله‌سازی – خراطی – نمدمالی – پوست دوزی – نقره‌سازی – قلم‌زنی – قلمکاری – کاشی و سرامیک – قالی‌بافی – زری‌دوزی و … می‌باشد.

صنایع دستی استان اصفهان جزء بی نظیرتربن صنایع دستی کشور و حتی جهان است و قابلیت های صادرات آن بسیار بالاست
صنایع دستی پرداز روی مس

استان اصفهان از لحاظ طبیعی، جمعیتی، رفاهی، اقتصادی، فرهنگی و تاریخی پتانسیل گردشگری بالایی دارد و بعد از تهران، بیشترین ورود گردشگر خارجی را دارد،

استان اصفهان دارای معادن و صنایع بزرگی مثل فولاد، ذوب‌آهن، پتروشیمی و پالایشگاه است که می‌تواند یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور در جلب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی باشد.

⚡ این استان ۷۰ شهرک صنعتی بزرگ را در خود جای داده است و حدود ۹ هزار واحد تولیدی صنعتی مجوزدار در این استان مشغول فعالیت هستند. باتوجه‌به اینکه این استان در مرکز کشور قرار دارد و فاصله آن با بنادر کشور ریل‌گذاری شده است، مزیت بالاتر سرمایه‌گذاری نسبت به استان‌های هم‌جوار دارد.

ذوب آهن استان اصفهان

استان اصفهان در تولید مصالح ساختمانی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سیمان کشور است و در صادرات آجرهای سفالی از فعال‌ترین استان‌های کشور به‌حساب می‌آید. همچنین بزرگ‌ترین کارخانجات سنگ و معادن این ماده معدنی در استان اصفهان وجود دارد.

 نزدیک به ۳ هزار واحد سنگ‌بری در این استان وجود دارد و عمده صادرات سنگ کشور از این استان صورت می‌گیرد. حدود ۶۰۰ معدن در این استان وجود دارد که تولید آنها به ۱۶ هزار تن در سال می‌رسد. همچنین استان اصفهان از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان زیورآلات کشور است که نقش بسزایی در صادرات طلای ساخته شده دارد.

استان اصفهان از ظرفیت‌های خوبی در کشاورزی برخوردار است. این استان دارای شرایط متنوع آب‌وهوایی است و ازاین‌رو استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد به‌گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانی استان بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار کشت می‌شود.

 معروف‌ترین سیب دنیا در منطقه سمیرم استان اصفهان تولید می‌شود که تقریباً ۱۰۰ درصد آن صادر می‌شود. استان در زمینه خشکبار و تولیدات گلخانه‌ای مثل خیار، فلفل و گوجه‌فرنگی صادرات خوبی دارد.

مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و به طور عمده شامل انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد می‌شود.

⚡ گل‌های تزیینی هم جزو اقلام صادراتی استان محسوب می‌شود که با تقویت سردخانه‌های بالای صفر و زیر صفر فرودگاه اصفهان در صادرات روزانه این محصولات کمک شایانی خواهد کرد. سالانه ۱۳۰ میلیون شاخه و اصله انواع گل گلدان و گیاه تزیینی در ۱۸۰ هکتار گلخانه این منطقه تولید می‌شود که شامل شاخه بریده، گیاهان آپارتمانی، درخت و درختچه، گل‌های فصلی و نشایی است.

استان اصفهان از استان های مطرح تولید گل های زینتی در جهان است و می تواند از فرصت های بالایی در صادرات استفاده کند
اصفهان از استان هایی است که در پروش گل و گیاه اصالت و قدمت دارد

استان اصفهان در تولید گوشت مرغ رتبه دوم، ماهیان زینتی رتبه نخست، گوشت قرمز رتبه پنجم، گل رنگ رتبه دوم، سیب‌زمینی رتبه سوم، پیاز رتبه چهارم و گل شب‌بو رتبه نخست کشور را دارد.

گلخانه‌های استان اصفهان سالانه ۳۰۰ هزار تُن انواع محصولات سبزی و صیفی مانند خیار، گوجه، فلفل‌دلمه‌ای رنگی، بادمجان، توت‌فرنگی، سبزی برگی و غده‌ای تولید می‌کنند. سالانه ۵۰ هزار تن انواع محصولات گلخانه‌ای از این استان به خارج کشور صادر می‌شود.

وضعیت صادرات استان اصفهان

صادرات استان اصفهان، بیش از یک میلیارد دلار است که به ۸۵ کشور جهان صادر می‌شود. عراق، چین، افغانستان، امارات متحده عربی، اندونزی، پاکستان، عمان، تایلند، هند و ترکیه به‌عنوان کشورهای هدف صادرات استان اصفهان‌اند و محصولات صادراتی استان اصفهان عمدتاً چدن، آهن و فولاد، فرآورده‌های نفتی، شیمی آلی، فرش، کف‌پوش و محصولات لبنی و کشاورزی است.

کشاورزی استان اصفهان

استان اصفهان در تولید غده‌های کوچک سیب‌زمینی (مینی توبر به‌عنوان بذر)، تولید پیاز و کشت نشایی پیاز و گلرنگ رتبه اول، تولید محصولات جالیزی رتبه دوم، تولید سیب‌زمینی و خربزه رتبه سوم، تولید سبزی رتبه چهارم و تولید ذرت علوفه‌ای و یونجه رتبه هفتم، در تولید گیاهان دارویی رتبه دوم و تولید سیب‌درختی رتبه سوم کشور را داراست.

همچنین استان اصفهان در تولیدات گلخانه‌ای موفق به کسب رتبه دوم کشور شده است و اخیراً تولید محصولات گلخانه‌ای استان ۴۰ درصد رشد داشته است.

⚡ استان اصفهان اقلیم‌های متنوعی دارد که این تنوع آب‌وهوا باعث شده است که در استان امکان تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی به وجود آید. در بین میوه‌ها سیب‌درختی، انار و انگور بیشترین سهم تولیدات باغی استان را به خود اختصاص داده‌اند و شهرستان‌های سمیرم، اردستان، تیران و کرون بالاترین درصد تولید را داشته باشند. استان اصفهان از نظر تولید میوه‌های دانه‌دار و هسته‌دار در کشور به ترتیب رتبه پنجم و چهاردهم را داراست.

سیب درختی از جمله محصولات باغی می‌باشد که به لحاظ قرارگرفتن در گروه میوه‌های انباری، از قابلیت صادرات خوبی برخوردار است، لذا در برنامه‌های افزایش تولید، همواره بایستی پایش کیفیت این محصول مدنظر قرار گیرد تا افزایش تولید به بهای کاهش کیفیت تمام نشود.

تولید سیب درختی در استان اصفهان بالغ بر ۲۳۰ هزار تن بوده که این آمار در کل کشور به ۴ و نیم‌میلیون تن می‌رسد و این مقدار می‌تواند احتیاج خاورمیانه به سیب درختی را تأمین کند.

⚡  بازار هدف صادرات محصولات کشاورزی کشورهای همسایه ایران است و متناسب با نیاز آنها صادرات محصولات کشاورزی انجام می‌شود؛ برای نمونه سیب درختی در کشورهای عربی مورد استقبال قرار می‌گیرد و محصولاتی نظیر بادمجان و فلفل‌دلمه‌ای هم محبوب مردم روسیه است و این دو محصول کشاورزی ایران در روسیه برند شده است و موجب افزایش اشتغال به‌ویژه برای گلخانه داران شده است.

کشاورزی استان اصفهان هر چند از کم آبی رنج می برد اما می تواند با روش های نوین آب را در کشاورزی مدیریت کند
روش های نوین آبیاری جایگزین روش های سنتی

بررسی دقیق قوانین صادراتی کشور مبدأ و مقصد، بررسی نیاز روز مشتریان کشورهای هدف، شناسایی رقبا و تحلیل عملکردشان، بازاریابی اصولی و ارزشمند در معرفی خود، ایجاد فضای اعتماد برای مشتری و برقراری ارتباط مؤثر از جمله الزامات ضروری یک صادرات موفق است.

⚡ اگر بتوانید محصولی باکیفیت دربسته بندی‌های مناسب و شکیل ارائه دهید و بازاریابی خوبی داشته باشید کشورهای همسایه ایران کشورهایی با درآمد سرانه بالا مثل قطر، کویت، امارات و کشورهای حوزه CIS می‌توانند مقاصد صادراتی خوبی برای محصولات باکیفیت ایرانی بخصوص محصولات بی‌نظیر استان اصفهان باشند.

پرورش ماهیان زینتی و فرصت های صادراتی

تولید ماهیان زینتی و آکواریومی در اصفهان طی هفت سال اخیر ۲۵ درصد رشد داشته و بر اساس آمار موجود اکنون به بیش از ۶۷ میلیون قطعه رسیده است و با اتخاذ تدابیر علمی علاوه بر اشتغال‌زایی، درآمدزایی و ارزآوری برای استان به توسعه بیش‌ازپیش این صنعت می‌انجامد.

استان اصفهان قطب اصلی و پرچمدار تولید ماهیان زینتی و آکواریومی در ایران است اما این مهم به‌آسانی و به‌صورت تصادفی رخ نداد، در سال‌های گذشته تولید ماهیان تزیینی در کشور به‌عنوان یکی از بخش‌های اصلی و زیرمجموعه شیلات مطرح نبود اما با پیگیری‌هایی که اصفهان به عمل آورد توانست این مهم به‌عنوان صنعتی پول‌ساز در صنعت شیلات ایران معرفی کرده و در جنبه‌های مختلف سبب رشد و پیشرفت آن شود.

استان اصفهان از استان های بنام صادرات ماهیان زینتی است
استان اصفهان از استان های مطرح و قدیمی پروش ماهیان زینتی است

تولید ماهیان زینتی در جهان به‌عنوان یکی از صنایع پردرآمد مطرح است و برای مثال کشور سنگاپور توانسته سالانه میلیون‌ها دلار از این زمینه درآمدزایی کند که این خود می‌تواند تلنگری باشد تا ما نیز از این فرصت به‌خوبی بهره‌مند شویم و با راهکارهای مناسب تولید ماهیان زینتی را گسترش دهیم.

بیش از ۸۰۰ واحد تولیدی ماهیان زینتی در استان اصفهان مشغول بکارند و در بخش‌های مشاغل خانگی، مجموعه‌های تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ فعالیت می‌کنند، افزون بر ۲ هزار و ۲۰۰ نفر اشتغال‌زایی مستقیم توسط این صنعت در استان و رقم خورده و حدود ۱۲۰ تا ١٧٠ گونه ماهی زینتی در این خطه تولید می‌شود.

در استان ۱۱ شهرستان پرورش ماهی زینتی را در دست دارند که کاشان، نجف‌آباد، اصفهان، آران و بیدگل و نطنز اصلی‌ترین شهرستان‌ها پرورش ماهی‌های زینتی به شمار می‌روند.

⚡ از نکات مثبتی که طی این هفت سال در استان اصفهان رقم خورد ایجاد بستر صادراتی به کشورهایی مانند عراق و ترکیه بود البته در این زمینه تنگناهای زیادی وجود دارد که باید با رفع آنها صدور محصولات به دیگر بازارها را گسترش داد.

تمایل فزاینده مردم در اقصی‌نقاط جهان به داشتن آکواریوم در خانه باعث شده است که در ۱۲۵ کشور جهان، اقتصاد شکوفایی حول این کسب‌وکار و صنعت شکل بگیرد.

عمده ماهیان زینتی از نواحی گرمسیری و استوایی کشورهای درحال‌توسعه به کشورهای توسعه‌یافته صادر می‌شود. پرورش ماهیان زینتی به یکی از منابع پایدار اشتغال‌آفرینی برای کشورهای صادرکننده تبدیل شده است.

در صنعت پرورش ماهیان زینتی بیش از ۲۵ هزار نوع ماهی پرورش داده می‌شود. تقاضای جهانی برای گونه‌هایی مثل تترای نئون، زیرا، آنجل، دیسکاس و ماهی طلایی رو به افزایش است. دو گونه تترا و گوپی به لحاظ مقدار، ۲۵ درصد و از نظر ارزش تجاری، ۱۴ درصد بازار را به خود اختصاص می‌دهند.

 حجم گردش مالی مربوط به صادرات ماهیان زینتی در سال ۲۰۱۸ به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است. ژاپن، جمهوری چک، تایلند، مالزی، اندونزی، برزیل، سریلانکا و کلمبیا مهم‌ترین پرورش‌دهندگان و صادرکنندگان ماهیان زینتی هستند.

درآمد صادراتی ماهیان زینتی ۲۸ برابر درآمد بازار داخلی است، بنابراین می‌توان با برنامه‌ریزی صادراتی درآمد هنگفتی را نصیب کشور و پرورش دهندگان این محصول کرد.

بازارهای خارجی مناسبی در غرب، آسیایی میانه، کشورهای عربی و اروپا برای صادرات ماهیان زینتی تولید ایران وجود دارد که می‌توانیم تولیدات خود را به این کشور صادر کنیم.

⚡ بازاریابی قوی در صادرات ماهیان زینتی اهمیت بسیار بالای دارد. اینکه شما بتوانید در میان رقبا به‌خوبی خودتان را معرفی و از ظرفیت‌های تولیدی خود رونمایی کنید تا شما را به‌عنوان یک تأمین‌کننده اصلی بشناسند از گام مهم صادرات این محصول است. شما باید بتوانید بازارهای جدید صادراتی که ظرفیت‌های خوبی برای ماهیان زینتی دارند را شناسایی کنید و بازارهای هدف خود را گسترش دهید.

استان اصفهان با ظرفیت فوق‌العاده و تجربه پرورش دهندگان ماهی‌های زینتی خود اکنون به نقطه‌ای رسیده است که می‌تواند بازار صادراتی خودش را گسترش دهد و از فرصت‌هایی که در آن طرف مرزهاست استفاده کند. منتها پرورش دهندگان استان برای رسیدن به خریداران عمده دست‌اول در بازارهای مناسب باید به نحو مناسبی از تحقیقات بازار و دریافت مشاور نهایت استفاده را ببرد تا بتواند دروازه‌های موفقیت در صادرات این محصول ارزشمند و بی‌نظیر استان را به کشورهای مستعد معرفی کنند.

و البته ماهیت محصولات زینتی و بخصوص ماهی‌های زینتی به شکلی است که فضای تبلیغات بین‌الملل بیش از هر محصول صادراتی دیگری، بازدهی و اثربخشی بیشتری برای آن خواهد داشت و قطعاً با استفاده از تکنیک‌های حرفه‌ای تحقیقات و تبلیغات بین‌المللی می‌توان به خوبی نتیجه گرفت.

پرورش و صادرات گل‌های زینتی استان اصفهان

پروش گل های زینتی اصفهان-  متاسفانه صادرات بسیار محدود بیشتر از انواع کاکتوس ها انجام می شود
تنوع گل و گیاه بخصوص گیاهان زینتی و آپارتمانی در اصفهان بی نظیر است

 اصفهان استان پیشرو پرورش گل‌های زینتی کشور است و با داشتن ۲۵۰ هکتار سطح زیر کشت گل زینتی تاکنون برای بیش از هزار و ۲۷۵ نفر اشتغال‌زایی ایجاد کرده است.

 از ۲۵۰ هکتار سطح اراضی پرورش گل زینتی استان ۱۹۱ هکتار از این مزارع به‌صورت گلخانه‌ای و ۵۷ هکتار به‌صورت فضای باز انجام می‌گیرد.

تولیدات گلخانه‌ای گل شاخه بریده استان اصفهان که شامل گل رز، انتوریوم، لیلیوم، ژربرا و لیسیانتوس هستند در سطح ۶۵ هکتار با تولید سالیانه ۷۴ میلیون شاخه گل است.

در زمینه تولید انواع گیاهان آپارتمانی هم استان اصفهان تولیدکننده انواع گل آپارتمانی مانند فیکوس، نخل زینتی و پتوس در سطح ۱۴ هکتار است.

شهرستان‌هایی همچون اصفهان، دهاقان، فلاورجان، شهرضا، مبارکه و خمینی‌شهر از جمله مناطق پرورش انواع گل‌های زینتی  استان اصفهان هستند.

استان اصفهان رتبه نخست پرورش گل شبو کشور را دارد و میزان تولید گل شبو استان اصفهان در سال معادل ۱۱ میلیون گلدان گل شبو است.

کشور ما به لحاظ داشتن آب‌وهوای چهارفصل و خاک مناسب یکی از مستعدترین نقاط در جهان برای تولید گل شناخته‌شده و این در حالی است که تنها ۳ درصد از سهم جهانی تولید گل را به خود اختصاص داده است.

بسیاری از کشورهای دنیا که همچون ایران مستعد تولید و پرورش گل هستند، سالیانه درآمد خوبی را از صادرات گل به دیگر کشورها برای خود رقم می‌زنند، اما متأسفانه کشور ما با داشتن پتانسیل قوی تولید انواع گل نتوانسته است، صادرات خوبی داشته باشد.

عمده صادرات گل‌وگیاه بازار جهانی در دست هلند است و بعد از آن کشورهای آلمان، ایتالیا، بلژیک و اسپانیا قرار دارند.

⚡ برخی از این کشورهای واردکننده عمده گل‌های زینتی می‌باشند آنها گل گیاه را وارد کرده؛ پس انجام تغییرات (چه دربسته بندی و نام برند، چه در اصلاحات نژادی) یا بدون تغییرات آن را به دیگر کشورها صادر می‌کنند.

در جهان صادرات گل و گیاه از حرفه های ارز آور است نمونه آن کشور هلند که درآمد زیادی از این بخش دارد

⚡ کشورهای روسیه، آلمان، ایتالیا، چین و ترکیه بیشترین پتانسیل واردات گل‌وگیاه از ایران را دارند. اما از نظر آسان بودن صادرات کشورهای عراق، ترکمنستان و آذربایجان در اولویت قرار دارند.

در صادرات گل‌وگیاه باید در بخش بسته‌بندی دقت زیادی شود و باتوجه‌به اینکه کشورهای دنیا به چه گلی نیاز دارند و بسته‌بندی مورد قبول آنها چیست صادرات انجام شود. بسته‌بندی نقش بسزایی در فروش خارجی محصول دارد لذا در بازارهای امروزی رقابت بین تولیدکنندگان زیاد شده است در چنین بازاری کالاهایی موردتوجه قرار می‌گیرند که از نظر کیفیت خوب و از دید خریدار بسته‌بندی زیبا و مناسب برخوردار باشند.

می‌توان گفت نقش بسته‌بندی محافظت از کالا، ایجاد ارزش بیشتر محصول در مقابل کالاهای تولید شده توسط رقبا و ارائه اطلاعات به مشتری و جذاب کردن کالا در نظر مشتری است.

عدم توجه به بازاریابی بین‌الملل در صادرات و تأثیر آن، از مشکلات عمده پیشروی تولیدکنندگان است. در حقیقت تا زمانی که مشتری به‌خوبی شما را نشناسد و فرایند اعتمادسازی صورت نگیرد فروشی رخ نخواهد داد.

صادرات ایران به علت عدم استفاده از سیستم بازاریابی و بازرگانی مناسب و کارا نتوانسته است به‌خوبی توسعه یابد به‌طوری که در اغلب موارد کالا و خدمات صادراتی ما با وجود برتری‌های کیفی و در برخی کالاها حتی فراتر از استانداردهای جهانی به دلیل عدم به‌کارگیری سیستم مناسب تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی در بخش مبادلات خارجی جایگاه شایسته‌ای در بازارهای جهانی به دست نیاورده‌ایم و متأسفانه خیلی از صادرکنندگان ما خود را به بازار کشورهای همسایه سطح پایین محدود کرده‌اند.

در درجه اول تقویت مهارت های صادراتی و در درجه دوم استفاده از مشاوران بازارهای صادراتی رمز موفقیت صادرکننده ایرانی در بازارهای بین‌المللی است.

باید سعی کنیم از لاک کشورهای همسایه بیرون بیاییم و اگر تاجر کشور همسایه خواست روی محصول ما چانه بزند بااقتدار بگوییم که کالا را نمی‌خواهی مشتریان جایگزین زیادی برای کالای خودم دارم و این ابزاری است که به تولیدکننده و تاجر ایرانی کمک خواهد کرد تا کالای خود را باارزش واقعی به خریدارانی با کلاس جهانی بالاتر و قیمت بهتر به فروش برساند.

عمده گلخانه های فعال را در شهرستانهای اصفهان، خمینی شهر، دهاقان و شهرضا

⚡ ورود موفق برای هر بازرگان و تولیدکننده گل و گیاه استان اصفهان محیاست به شرطی که اصول بازاریابی و موفقیت در صادرات گل و گیاه را رعایت کند!

تولید و صادرات عسل استان اصفهان

استان اصفهان با تولید ۷/۱۴ هزار تن عسل و فراورده‌های آن رتبه سوم تولید عسل کشور را دارد. در استان اصفهان ۴ هزار و ۶۲۶ نفر زنبوردار وجود دارد که حدود ۹۱۷ هزار کندو را نگهداری می‌کنند و از هر کندو به طور متوسط حدود ۷ کیلوگرم عسل برداشت می‌شود.

تنها ۵ درصد از عسل استان اصفهان، به کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس صادر می‌شود اما این عسل به‌قدری مرغوب است که امکان صادرات به اروپا را دارد
استان اصفهان با تولید ۷/۱۴ هزار تن عسل و فراورده‌های آن رتبه سوم تولید عسل کشور را دارد.

 سایر فراورده‌های حاصل از زنبورعسل ژل رویال، موم، بره موم، گرده گل و زهر عسل بوده است که تا حدی جمع اوری و صادرات هم از استان اتفاق افتاده است.

شهرستان نجف‌آباد استان اصفهان بیشترین تولیدات عسل و فرآورده‌های آن را در اختیار دارد و پس از این شهرستان‌های اصفهان، شهرضا، خمینی‌شهر و خوانسار بیشترین تولیدات عسل را دارند. شهرستان خوانسار استان اصفهان بیشترین تعداد کارگاه‌های بسته‌بندی فراورده‌های تولید عسل را در اختیار دارد. در استان اصفهان ۱۸ آزمایشگاه کاربردی در صنعت تولید عسل وجود دارد که ۷ عدد از این آزمایشگاه‌ها در شهرستان نجف‌آباد است.

⚡ عسل از مهم‌ترین محصولات صادراتی کشاورزی ایران است و ایران با برخورداری از ۷ میلیون کلنی هشتمین تولیدکننده عسل دنیا محسوب می‌شود و به‌خاطر وجود آب‌وهوای متنوع، پوشش و تنوع گیاهی بسیار مناسب به‌ویژه گیاهان دارویی مستعد برای توسعه پرورش زنبورعسل، بهترین عسل دنیا در کشور ما تولید می‌شود.

عسل ایرانی طرف‌داران زیادی در جهان دارد و توسعه زنبورداری در دهه‌های اخیر جدا از رشد تولید عسل موجب افزایش گرده‌افشانی در طبیعت و افزایش محصولات زنبورعسل از قبیل شهد عسل، موم عسل، گرده گل، زهر، بره موم، ژل رویال و شده است که این تولیدات امروزه از ارزش اقتصادی بسیار بالا و قابل‌توجهی برخوردارند و موجب افزایش تقاضا برای عسل ایرانی و فرآورده‌های آن در جهان شده است.

برخی توصیه های صادرات عسل

افراد قبل از ورود به بازارهای صادراتی باید اطلاعات کافی از قوانین صادراتی این محصول هم در کشور مبدأ وهم کشور مقصد را داشته باشد. اطلاعاتی از قبیل تأییدیه‌های بهداشتی و مجوزهای لازم مرتبط باکیفیت و مرغوب بودن کالا، ثبت سفارش، نحوه بسته‌بندی و…را کسب کنند

 بسته‌بندی، نقش بسزایی در استقبال مشتریان خارجی از این محصول دارد. اولین چیزی که برای معرفی یک کالا لازم و حیاتی است بسته‌بندی آن است. بسته‌بندی پوشش کالای شماست و به‌گونه‌ای تبلیغ بصری محسوب می‌شود و در فروش و بازاریابی نقش بسزایی دارد.

با آنالیز دقیق از بازار هدف می‌توانید در صادرات کالا خود موفق باشید نوع بسته‌بندی صادراتی با توجه به فرهنگ، قدرت خرید و سلیقه مردم آن کشور انتخاب می‌شود. در کنار داشتن طراحی زیبا، نوع و جنس بسته‌بندی نیز مهم است.

امروزه با گسترش ابزارهای ارتباطی، شیوه‌های بازاریابی نیز گسترش‌یافته است. بدون بازاریابی، کسب‌وکار شما ممکن است بهترین محصولات یا خدمات را در صنعت ارائه دهد، اما هیچ‌یک از مشتریان بالقوه شما چیزی در مورد آن محصولات یا خدمات ندانند. بدون بازاریابی، احتمال سقوط فروش شرکت شما، بیشتر می‌شود.

در تحقیقات بازار از نحوه عملکرد رقبا خود از قبیل نوع بسته‌بندی، قیمت‌گذاری، انواع محصولاتی که تولید و عرضه می‌کنند اطلاعات کافی جمع اوری خواهید کرد این به شما کمک خواهد کرد تا رقبا را بهتر بشناسید و در بهبود نقاط ضعف و جذب مشتری اقدامات لازم را انجام دهید.

⚡ برای اطلاعات بیشتر، راهنمای اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات عسل را مطالعه کنید!

تولید و صادرات فرش دستبافت استان اصفهان

اصالت فرش استان اصفهان مثال زدنی است و درصد زیادی از صادرات استان اصفهان با تجارت فرش دستبافت گره خورده است
بازار فرش اصفهان از بازارهای قدیم و بااصالت فرش ایرانی است

از جمله استان‌های پیشرو صنعت فرش از نوع ماشینی و دستی استان اصفهان می‌باشد. استان با قدمت چندصدساله در تولید فرش توانسته است جایگاه ممتازی در بین کشورهای خارجی پیدا کند.

استان اصفهان به‌عنوان ۳ استان پیشرو در صنعت تولید فرش دستباف در کشور شناخته می‌شود و تا کنون تسهیلات بسیاری برای توسعه این صنعت ارائه شده تا در نهایت شاهد ارزآوری ۴۷ میلیون دلاری صادرات خارجی فرش دستباف تولید استان اصفهان به کشورهای خارجی از جمله قطر، کویت، عراق، آلمان، چین و امارات باشیم.

بیش از ۵ هزار نفر در استان اصفهان در حوزه صنعت تولید فرش دستباف مشغول فعالیت هستند و همین سبب شده تا گام‌های خوبی در حوزه گسترش اشتغال‌زایی این حوزه برداشته شود. این صنعت در بسیاری از شهرستان‌های استان همچون کاشان، فریدون‌شهر، اصفهان، تیران، کرون و نطنز رونق دارد.

براساس آخرین سرشماری حدود ۲ میلیون در فرش دستباف کشور و حدود ۲۸۰ هزار بافنده فعالیت فقط در استان اصفهان اند.

فرش ماشینی اصفهان به لحاظ استاندارد طرح، رنگ، تنوع و کیفیت در دنیا مشهور است و هرســاله حدود ۱۶۰ هزار مترمربع فرش ماشینی در کشور تولید می‌شود که از این میزان ۷۰ درصد متعلق به تولیدات کارخانه‌های فرش‌بافی استان اصفهان است.

۳۵ درصد صادرات فرش ماشینی کشور مختص استان اصفهان است و صادرات این محصول باارزش به کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، آسیای میانه و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صورت می‌گیرد.

از مواردی که می‌تواند در زمینه قوانین صادرات فرش راهنما باشد، اطلاع از تجارت فرش در جهان و سهم ایران از این محصول است. تجارت فرش دستباف در هرسال، حدود ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زده می‌شود که سهم ایران حدود ۳۰درصد است.

شناسایی کشورهای که ظرفیت خوبی برای صادرات دارند و مطالعه دقیق و کارشناسی بر تقاضا و سلیقه‌های مختلف بازار جهانی و مطالعه فرهنگ کشورها در زمینه نوع فرش وارداتی و دلخواه آنها و انجام بازاریابی و تبلیغات مؤثر و هدفمند از جمله اقدامات اقداماتی است که تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستبافت و ماشینی استان باید به آن توجه کنند.

 این استان با 280 هزار بافنده فرش ۱۶.۳ درصد آمار کشو را به خود اختصاص داده است.

⚡ توصیه می شود راهنمای اصول بازاریابی و موفقیت در صادرات فرش دست بافت و فرش ماشینی را مطالعه کنید.

تولید و صادرات سنگ‌های ساختمانی استان اصفهان

سنگ های ساختمانی استان اصفهان
تنوع سنگ های ساختمانی در اصفهان در کشور و حتی جهان بی نظیر است

اصفهان به دلیل تأمین بیشترین حجم فراوری سنگ ساختمان در کشور به “قطب صنعت سنگ کشور” مشهور است. این استان به یکی از مقاصد اصلی معماران و خریداران مصالح ساختمانی خرید سنگ نما تبدیل شده است.

در اصفهان که یکی از استان‌های دارای معدن سنگ کشور است ۲۳۰ معدن سنگ و بیش از هزار و ۸۰۰ کارخانه فراوری وجود دارد. به‌گونه‌ای که این استان از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سنگ‌های تزئینی کشور به شمار می‌آید و سنگ‌بری‌هایش حدود ۵۰ درصد از سنگ فراوری شده موجود بازار کشور را تأمین می‌کنند.

⚡ کشور ما با برخورداری از معادن انواع سنگ‌های چینی، تراورتن، مرمریت و گرانیت پس از هند، چین و ایتالیا مقام چهارم تولید انواع سنگ‌های ساختمانی در دنیا را داراست. در این میان شهرک صنعتی رضوانشهر به‌واسطه موقعیت جغرافیایی و مردمانش از مراکز اصلی و مهم تولید و فرآوری سنگ ایران‌اند.

اگرچه ایران با هزار و ۹۵۵ معدن سنگ تزئینی  از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سنگ در جهان محسوب می‌شود، ولی جایگاه بیستم را در صادرات جهانی این محصول به خود اختصاص داده است. مطالعات نشان می‌دهد طی سال‌های اخیر کشورهای مالزی، هندوستان و پاکستان با ارتقاء تکنولوژی تولید سنگ در کشورشان توانسته‌اند جایگاه ایران را در بازار تجارت جهانی این محصول از آن خود ساخته که بعضی از این کشورها حتی فاقد یک معدن سنگ ساختمانی اند.

یکی از مشکلات صادرات سنگ در ایران عدم انجام درست و اصولی بازاریابی، بازارسازی و برندسازی محصولات معادن ایران است.

به دلیل رشد ساختمان سازی صنعت تجارت سنگ های ساختمانی می تواند آینده بسیا رخوبی در جهان داشته باشد

⚡ کشورهای زیادی از سنگ‌های ایران استقبال می‌کنند و این صنعت بازار فعالی در کشوهای مختلف مثل کشور چین و امارات متحده عربی دارند. فقط در قاره اروپا سنگ های ایران به کشورهای ایتالیا، آلمان، انگلستان، فرانسه، بلژیک، لهستان، کانادا و حتی کشورهای آمریکای جنوبی، استرالیا و ژاپن صادر می شود.

صنعت سنگ یکی از تواناترین و پرظرفیت‌ترین صنعت‌های اقتصاد ایران است و تقویت این صنعت و حمایت از صادرات تولیدات سنگی می‌تواند در شرایط کنونی اقتصاد ایران بسیار راهگشا باشد.

استان اصفهان از استان های مطرح صادرکننده و مهم صادرکننده سنگ ساختمانی که اعتبار زیادی برای صادرات استان اصفهان است

⚡ توصیه می شود راهنمای اصول بازاریابی و موفقیت در صادرات سنگ های ساختمانی را مطالعه کنید!

در پایان، در این مقاله سعی کردیم تنها به گوشه‌ای از تولیدات استان بپردازیم. استان اصفهان سرزمینی غنی از تولیدات با ارزشی است که باید مورد توجه و حمایت ویژه‌ای قرار گیرد تا هم برای مردمان این سرزمین وهم کشور عزیزمان بیش از پیش ارزش‌آفرینی کند. 

چطور صادرکنندگان و تولیدکنندگان استان اصفهان از فرصت‌های پیش رو استفاده کنند؟

سال‌ها اقتصاد نفتی و واردات محور باعث شد تا تجار زیادی در واردات کشور درگیر شوند و شاید مهارت‌های خوبی در واردات پیدا کردند! اما ما هرگز صادرکنندگان خوبی نبوده‌ایم و گواه آن بازارهایی که سال‌های سال در اختیار کالای ایرانی بوده است اما به‌تدریج صحنه را به رقبا واگذار کرده‌ایم!

بازی تجارت خارجی در دنیای امروز تغییر کرده است و متأسفانه صادرکنندگان و تولیدکنندگان ایرانی خود را همگام با تغییرات به‌روز نکرده‌اند!

تقویت مهارت های صادراتی عامل افزایش صادرات استان لرستان

برای موفقیت در صادرات باید به این مهارت‌ها مجهز شد تا بهترین نتیجه از صادرات را گرفت! مهارت‌های صادراتی عمدتاً در دو دسته کلی قرار می‌گیرند. مهارت‌های ارتباطی و مهارت‌های فنی صادرات.

اینکه چگونه مشتری خارجی را شناسایی کنید؟ با ارتباط برقرار کنید و کالای خود را به او معرفی کنید؟ چگونه در برابر خواسته‌های او مثل درخواست تخفیف بهترین و مناسب‌ترین پاسخ را بدهید و صدها سؤال دیگر در این زمینه در دل مهارت‌های ارتباطی نهفته است!

اما در کنار مهارت‌های ارتباطی هر صادرکننده باید به مهارت‌های فنی هم آگاهی داشته باشد تا بتواند به زبان بازرگانی بین‌الملل با خریدار تعامل کند، به پرسش‌های خریدار به‌درستی پاسخ بدهد و نفع خودش را هم در این تعاملات پیدا کند!

این مهارت‌ها تا حد زیادی موفقیت صادرکننده در بازارهای بین‌المللی را تضمین می‌کند اما برای بااین‌همه طبیعت تجارت و بازرگانی بین‌الملل ممکن است از کشوری به کشور دیگر تفاوت‌هایی هم داشته باشند هرچند اصول تجارت بین‌الملل در همه جای دنیا یکسان است!

تجار هر کشور ممکن است برخی فرهنگ‌ها، عادات و اصول خاصی برای تجارت با خارجی‌ها داشته باشند که شناخت و آگاهی پیدا کردن از این اصول تا حد زیادی به صادرکنندگان در اخذ تصمیمات صحیح و اجتناب از اشتباه و دوباره‌کاری‌ها بسیار مفید و کارگشا خواهد بود!

بنابراین برای اینکه چرخه موفقیت در صادرات تکمیل شود استفاده از مشاوران پشتیبان تا حد زیادی مفید خواهد بود تا بهترین نتایج حاصل شود!

دیدگاه‌ها (2)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

    سعید فولادگر مهمان 6 دی 1402 پاسخ

    سلام من قصد ورود به عرصه تجارت خارجی را دارم لذا مشاوره واطلاعات شما برای من بسیار راه گشا خواهد.

      موسی رسولی راد مدیر کل 6 دی 1402 پاسخ

      با سلام. برای دریافت مشاوره و آموزش ها اقدام کنید.

error: Content is protected !!