جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات به ارمنستان، فرصت ها و ظرفیت های خالی

چرا صادرات به ارمنستان

✍ با پتانسیلی که در صادرکنندگان ایرانی وجود دارد اگر تاجر و صنعتگر ایرانی بتواند ۲۰ درصد واردات ارمنستان را جذب کند، بیش از یک میلیارد دلار در انتظار صادرکننده ایرانی خواهد بود. برای درک این موضوع مقاله اختصاصی فرصت های صادرات به ارمنستان را تا انتها بخوانید!

معرفی کشور ارمنستان

ارمنستان از شمال با گرجستان، از شرق با آذربایجان، ، از جنوب با ایران و از غرب با ترکیه همسایه است. نزدیک ترین شهر ایران به این کشور شهرستان جلفا با ۵۶ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز در شمالی ترین نقطه استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است.

ارمنستان کشور کوچک شمال غربی ایران است و به دلیل قرابت های فرهنگی و تاریخی صادرات به ارمنستان می تواند بسیار سود ده باشد
ارمنستان از همسایگان شمال غربی ایران

فاصه تبریز تا جلفا ۱۳۵ کیلومتر – جلفا تا سیه رود ۶۰ کیلومتر – سیه رود تا مرز نوردوز (ارمنستان) ۲۰ کیلومتر است.

جمهوری ارمنستان سرزمینی کوهستانی که اکنون تنها شامل بخش شمالی فلات بزرگ ارمنستان است. ارمنستان در قفقاز جنوبی در میان دریای سیاه و دریای خزر قرار دارد که مرز میان آسیا و اروپا محسوب می‌شود.

مساحت ارمنستان ۲۹،۷۴۳ کیلومتر مربع (۱۱،۴۸۴ مایل مربع) است. بیشتر مناطق آن کوهستانی است (حدود ۸۵٫۹%) و محاط در خشکی است، رودخانه‌هایی سریع  در آن جریان دارند وپوشش جنگلی در آنجا کم است.

آب و هوا در ارتفاعات، قاره ای است. تابستان گرم، خشک و آفتابی است و از ژوئن تا اواسط سپتامبر ادامه دارد. دما بین ۲۲ تا ۳۶ درجه سانتی گراد (۷۲ و ۹۷ درجه فارنهایت) در نوسان است. با این حال، سطح رطوبت کم، اثر دمای بالا را کاهش می‌دهد. بهار کوتاه وپاییز طولانی‌تر است و زمستان سرد و برفی دارد.

پایتخت ارمنستان ایروان است. شهر ایروان از مراکز مهم اصلی صنعتی، فرهنگی، و علمی منطقه‌ی قفقاز است.

ایروان قطب بازرگانی فرآورده‌های کشاورزی نیز است. علاوه بر این، کارخانه‌های ایروان در زمینه‌ی فرآوری فلزات، ماشین‌آلات، لوازم برقی، شیمیایی، بافندگی و غذایی فعالیت دارند؛ ایروان در اصل شهر کوچکی بود تا آنکه پایتخت ارمنستان شد و اکنون بیش از یک میلیون جمعیت دارد.

ایروان پایتخت ارمنستان مهمترین شهر این کشور و مقصد کالای ایرانی برای مصرف یا صادرات مجدد کالای ایرانی حتی به اروپا
ایروان پایتخت ارمنستان و مهمترین شهر این کشور

واحد پول ارمنستان درام است که با نام اختصاریAMD  در بازارهای جهانی شناخته می ‌شود.

زبان رسمی ارمنستان ارمنی است و در مکاتبات رسمی استفاده می‌شود. اصلی‌ترین زبان‌ خارجی ارامنه روسی و انگلیسی است. با توجه به گذشته اتحاد جماهیر شوروی، اکثر افراد پیر می‌توانند به خوبی روسی صحبت کنند.

جمعیت ارمنستان ۲،۹۱،۷۴۵ نفر است (برآورد ۲۰۱۸) و به دلیل افزایش مهاجرت پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، با مشکل کاهش جمعیت مواجه شد ولی در سال‌های گذشته مهاجرت کاهش یافته و از سال ۲۰۱۲ رشد جمعیت دیده می شود.

جمعیت ارمنستان از سال 2016 تا 2026  به میلیون نفر
جمعیت ارمنستان از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۶ – به میلیون نفر

طبق نظرسنجی سال ۲۰۱۳ ، ۹۵٪ ارامنه زبان روسی را می دانستند و ۴۰٪ انگلیسی بلد بودند (۴٪ پیشرفته، ۱۶٪ متوسط و ۲۰٪ مبتدی) با این حال، بیشتر بزرگسالان فکر می‌کنند انگلیسی باید در مدارس دولتی تدریس شود.

ارمنستان اولین کشوری بود که مسیحیت را به عنوان آیین ایالتی پذیرفت، اتفاقی که به طور سنتی به سال ۳۰۱ میلادی مربوط می‌شود. دین غالب ارمنستان مسیحیت است و کلیسای انجیلی ارمنستان چندین هزار عضو در سراسر کشور دارد.

ارمنی‌های قومی ۹۸٫۱٪ جمعیت را تشکیل می‌دهند. (ایزدی‌ها ۱٫۲٪ و روس‌ها ۰٫۴٪) سایر اقلیت‌ها آشوری‌ها، اوکراینی‌ها، یونانی ها، کردها، گرجی‌ها، بلاروسی‌ها و یهودیان نیز در این کشور حضور دارند.

اقتصاد ارمنستان

اقتصاد پویا و عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا باعث می شود صادرات به ارمنستان بسیار جذاب بخصوص برای کالای ایرانی باشد

⚡ در سال‌های اخیر ارمنستان با سرعت بالایی در حال رشد است. افزایش قیمت‌ مس ، سیاست‌های پولی، استخراج معادن (مولیبدن، روی، مس، طلا) ، حمایت مالی از طرف سازمان‌های بین المللی،ذخایر ارزی قابل توجه،عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و مشارکت با اتحادیه اروپا به توسعه اقتصادی کشور کمک کرده است.

جمهوری ارمنستان با عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به رهبری روسیه در سال ۲۰۱۵، امکان دسترسی مستقیم به بازارهای روسیه،بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان را بدست آورد.

ارمنستان تنها کشور عضو اتحادیه اورآسیا است که با ایران مرز زمینی دارد.

این عامل بسیار مهمی است که باید از این فرصت استفاده کنیم و مسیر ارمنستان -ایران بعنوان یک جاده ترانزیتی برای انتقال کالاهای ایران به اتحادیه اورآسیا که برای ما اهمیت بسیاری دارد، برای همگان معرفی شود.

ارمنستان با عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به بازارهای روسیه،بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان دسترسی پیدا کرد

⚡ اقتصاد ارمنستان در ۲۰۱۹ با رشد ۷٫۶ درصدی،  بیشترین رشد از سال ۲۰۰۷ تاکنون را داشته است و بین سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۸ تولید ناخالص داخلی ۴۰٫۷٪ رشد داشته است.

قبل از همه گیری ویروس کرونا، این کشور بهبود فضای کسب وکار وعملکرد رو به رشد در سیاست‌های کلان اقتصادی را تجربه کرده است . طبق آمار، رشد اقتصادی سال‌های ۱۹-۲۰۱۷ به طور متوسط به ۶٫۸ درصد رسید.

رکود اقتصادی سال ۲۰۲۰  ترکیبی از دلایل مختلف بود. دو عامل اصلی، همه گیر ویروس کرونا و جنگ قره باغ بود. در نیمه اول سال ۲۰۲۰ ، اقتصاد ارمنستان تحت تأثیر محدودیت‌های اقتصادی که برای مقابله با بیماری همه گیر ویروس کرونا اعمال شده بود، تأثیر منفی گذاشت. در همین حال، درگیری این کشور با جمهوری آذربایجان در اواخر سپتامبر سال ۲۰۲۰ به درگیری سنگین نظامی منجر شد.

اگرچه آتش بس در ۱۰ نوامبر جنگ‌ را متوقف کرد، اما ارمنستان از آن زمان وارد دوره بی ثباتی سیاسی داخلی شده است.

اقتصاد ارمنستان مبتنی بر کشاورزی، بهره برداری از مواد معدنی، برق آبی، ارتباط از راه دور، جواهرات و گردشگری است. کشاورزی ۱۲٪ از تولید ناخالص داخلی را نشان می‌دهد و ۲۸٫۹٪ از کل نیروی کار در این بخش مشغول اند (بانک جهانی، ۲۰۱۹).

محصولات اصلی سیب زمینی، گوجه فرنگی، انگور، گندم ، خربزه، پنبه و تنباکو است. بخش دام ارمنستان نیزمهم است و تقریباً ۴۰٪ تولید ناخالص بخش کشاورزی به دامداری اختصاص دارد.

صنعت ۲۴٫۳ درصد از تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد و ۱۷٫۵ درصد از کل نیروی کار را به کار می‌گیرد. ارمنستان دارای ذخایر مس، مولیبدن، بوکسیت، روی، سرب، آهن، طلا و جیوه، که اساس بخش صنایع شیمیایی این کشور و صادرات اصلی آن است.

بخش معدن از بزرگ‌ترین عوامل تولید ناخالص داخلی و صادرات (به ویژه سنگ معدن فلز) است. صنعت برق آبی این کشور بسیار خوب توسعه یافته است، تا جایی که بخش اعظم برقش را صادر می کند.

خدمات ۵۴٫۲٪ تولید ناخالص داخلی را به همراه می آورد و ۵۳٫۶٪ جمعیت فعال در خدمات مشغول به کار هستند( صنعت جواهرات (به ویژه به دلیل اندازه الماس‌های آن) و جهانگردی).

مهمترین شاخص های اقتصادی ارمنستان

مهمترین شاخص های اقتصادی کشور ارمنستان که در انتخاب کشور هدف صادراتی کالای ایرانی مهم است
مهمترین شاخص های اقتصادی ارمنستان

فرصت‌های صادرات به ارمنستان

فرصت های صادراتی زیادی برای صادرات محصولات ایرانی به ارمنستان وجود دارد و می توان با بازاریابی در ارمنستان به مقاصد خود رسید

در جریان جنگ آذربایجان و ارمنستان که چندین دهه بر سر منطقه «ناگورنو قره‌باغ» باهم اختلاف دارند و حمایت ترکیه از آذربایجان، ارمنستان قصد دارد مواد اولیه و بعضی کالاهای مصرفی وارداتی خود را به جای ترکیه از ایران دریافت کند که این موضوع فرصت خوبی برای شرکت های ایرانی فراهم می کند تا بتوانند کالاهای خود را به این بازار عرضه کنند.

 باید از فرصت افزایش تجارت با ارمنستان هوشمندانه استفاده کنیم  و تجار ما باید توجه کنند بازار ارمنستان مانند بازار افغانستان یا عراق نیست که تقریبا هر سطحی از کیفیت را بپذیرند.

در صورتی که اقدام به صادرات کالای بی کیفیت کنیم بازار این کشور را به سرعت از دست خواهیم داد کاهش کیفیت، زحمات چندین ساله تولیدکنندگان و صادرکنندگان را از بین می برد و کالای ایرانی را تبدیل به محصولی بی ارزش خواهد کرد.

همکنون فرصتی برای تجار ایرانی پیش آمده تا بتواند انواع کالای تولیدی ایران را به بازار کشور همسایه معرفی کند و تولیدکننده برای حفظ این بازار باید کالای با کیفیت صادر کند.

دومین رمز موفقیت در این بازار جذاب مصرفی، تبلیغات هوشمند، نوین و حرفه ای است. که قطعا با معرفی و تبلیغ صحیح و درست محصو و خدمات می توان براحتی وارد بازار یا بازار فعلی را گسترش داد.

عضویت ارمنستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و داشتن تعرفه‌های ترجیحی با برخی کشورهای اروپایی از مولفه های مورد تمایز ارمنستان در میان کشورهای همسایه است.

⚡ با دستیابی به  بازار ارمنستان دسترسی به بازارهای سی آی اس، اوراسیا و اروپا، نیز به تدریج برای ایران میسر می‌شود.

یکی از موانع دیگر ارمنستان در گسترش تجارت با سایر کشورها، محصور بودن کشور در خشکی و عدم  دسترسی به دریا است. این موضوع نیاز ارمنستان به همسایگان خود را  بیشتر کرده است و ایران به عنوان همسایه جنوبی و دسترسی به دریاهای آزاد می تواند پاشنه آشیل خوبی برای این کشور باشد.

مهمتر اینکه ارمنستان تنها کشور عضو اتحادیه اورآسیا است که با ایران مرز زمینی دارد .این عامل بسیار مهمی است که باید از این فرصت استفاده کنیم و مسیر ارمنستان -ایران بعنوان یک جاده ترانزیتی انتقال کالاهای ایرانی به اتحادیه اورآسیا استفاده شود!

ایران به دلیل داشتن موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مناسب در کشت پسته، زعفران، زرشک و سایر محصولات کشاورزی توانسته است موقعیت خوبی داشته باشد اما نیاز به گسترش و حفظ بازر در این محصولات است.

به اضافه اینکه، امکان صادرات خدمات، سرمایه گذاری و دانش فنی به ارمنستان از سوی ایران به راحتی وجود دارد، ضمن اینکه صادرات ایران در این زمینه ها به مراتب ارزان تر از کشورهای دیگر است بنابراین مزیت بزرگ شرکت ها ایرانی در ارائه خدمات علاوه بر دانش و تجربه فنی، قیمت کاملا رقابتی شرکت های ایرانی است.

از بخش‌های تجاری سودآور در ارمنستان کشاورزی است، که مورد تشویق دولت نیز قرار گرفته و سال به سال توسعه می‌یابد، کشاورزی است. کشاورزی همیشه تحت حمایت دولت است، با گسترش فعالیت‌های کشاورزی، سرمایه گذاران فرصت ورود به بازار اتحادیه اقتصادی اوراسیا را که حدود ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد، می‌یابند.

ارمنستان با عضویت در اتحادیه اروپا ازمزایا و امتیازات اتحادیه برخوردار می‌شود که این فرصت فوق‌العاده‌ای برای توسعه برای مشاغل را فراهم می‌کند.

برای ایرانیان علاوه بر امکان سرمایه گذاری در این بخش، فرصت فروش ادوات، کود و غیره نیز فراهم است.

۵ دلیل سرمایه گذاری در ارمنستان

مهمترین شاخصه ارمنستان برای صادرات به این کشور
ارمنستان در یک نگاه

دسترسی به بازارهای اتحادیه اروپا و EAEU

نیروی کار چند زبانه و تحصیل کرده

شروع کار آسان است

فرصتهای سرمایه گذاری و مشوقهای ارائه شده توسط دولت در بخشهای IT ، دارو و گردشگری

ارائه خدمات بانکی و مالی بین المللی مناسب به سرمایه گذاران

مهمترین زمینه های سرمایه گذاری در ارمنستان تولید کارخانجات مجموعه لنت ترمز دیسکی اتومبیل، ساختمان سازی ، ساخت نیروگاهای بادی و خورشیدی است.

نقش جهانگردی در اقتصاد ارمنستان

از دهه ۱۹۹۰  بیش از نیم میلیون نفر در سال از کشور بازدید می‌کنند. گردشگری بخش اصلی اقتصاد ارمنستان بوده است. وزارت اقتصاد ارمنستان گزارش داد، بیشتر گردشگران بین المللی از روسیه، کشورهای اتحادیه اروپا، ایالات متحده و ایران می‌آیند. ارمنستان گرچه از نظر اندازه نسبتاً کوچک است اما دارای چهار مکان میراث جهانی یونسکو است.

با وجود مشکلات داخلی و خارجی، تعداد گردشگران ورودی به طور مداوم در حال افزایش است. سال ۲۰۱۸ با بیش از ۱٫۶ میلیون گردشگر ورودی به بالاترین رکورد این سالها رسید.

سال ۲۰۱۸ درآمد حالصه از گردشگری بین المللی ۱٫۲ میلیارد دلار بود که تقریباً دو برابر سال ۲۰۱۰ بوده است. سرانه اینها ۴۱۳ دلار که بالاتر ازکشورهای  ترکیه و آذربایجان بوده است.

سال ۲۰۱۹ بیشترین رشد با ۲۷٫۲٪ از بخش اقامت و پذیرایی بود که در نتیجه رشد جریان‌های گردشگری حاصل شد.

جهانگردی در ارمنستان بازار مصرفی بسیار خوبی از این کشور ایجاد کرده است
رونق جهانگردی در ارمنستان فرصت های صادراتی محصولات مصرفی را برای صادرکنندگان ایرانی بوجود می آورد

⚡ جهانگردی در کشور ارمنستان باعث افزایش مصرف و بازار کالاهای صادراتی بخصوص کالاهای مصرفی را به شدت افزایش می دهد و قطعا کالاهای ایرانی می توانند بازار مصرف چنین محصولاتی را به خوبی هدف قرار دهند.

فرهنگ تجارت ارمنی ها

فرهنگ تجارت در ارمنستان چگونه است و اینکه چگونه می توان با شناخت فرهنگ کشور متقابل از موقعیت های تجاری پیش آمده بیشترین استفاده را برد
شناخت فرهنگ تجاری مردم ارمنستان شانس موفقیت در مذاکرات تجاری با آنها را افزایش می دهد

اگر دو طرف رابطه نزدیک داشته باشند، بیشتر دست دادن و پس از آن بوسه بر گونه است ، در آشنایی افراد جدید، فقط دست دادن کافی است. سلام و احوالپرسی در بین زنان ارمنستان، معمولاً با آغوش گرفتن و بوسیدن گونه معمول است. حتی اگر اولین ملاقات باشد.

دست دادن مرد و زن شایع است ولی معمولا مرد باید دستش را به سوی زن دراز کند!

ارمنی ها بسیار رک هستند و منظورشان دقیقا همان چیزی است که می گویند و معمولا با گوشه و کنایه یا غیر مستقیم حرف نمی زنند. “دور زدن مفاهیم” وجود ندارد و ارتباط مستقیم است.

لباس‌های تجاری، مشابه لباس‌ کاری غربی ها، محافظه کارانه است . لباس قابل قبول برای آقایان کت و شلوار و کراوات تیره است. برای خانم‌ها کت و شلوار تجاری با کیفیت بالا و دامن تا زانو در رنگ‌های تیره انتخاب می شود.

زنان ارمنستان برای لباس پوشیدن ارزش قائل هستند. لباس روزمره به طور معمول در جلسات کاری قابل قبول نیست.

رسم است یک میزبان ارمنی ابتدا شما را معرفی ‌کند، نه اینکه خودتان را معرفی کنید. کلمه برای آقای بارون است، برای خانم دژین است و برای خانم مجرد، اوریورت. بنابراین اگر نام خانوادگی داده شده خانجیان است، و او مرد است، پس بارون خانجیان معرفی می‌شود .

در مذاکره با ارمنی ها مسائل را مستقیم و به یکباره نشان ندهید و به تدریج مسائل و مشکلات با ارمنی ها را بیان کنید

در ملاقات با ارامنه، قرار ملاقات بگذارید و وقت شناس باشید، حتی اگر میزبان شما خیلی مقرراتی نباشد. به دور از مسائل شخصی و مذهب، گفت وگو کنید- غذا، ورزش، آب و هوا و تاریخ موضوعات خوبی هستند.

به طور کلی، ارمنی‌ها دوستانه و ارتباطی هستند و پروتکل این است که شما اجازه می‌دهید یک ارمنی مکالمه را شروع و پایان دهد.

سعی کنید مسائل تان را با ارمنی ها مکتوب کنید. صادرات به ارمنستان اگر با اصول و برنامه باشد قطعا پاسخ خواهید گرفت

⚡ چانه زنی قابل قبول است اما همیشه در مذاکرات مطلوب نیست. ارامنه نسبت به “نه” حساس اند، بنابراین از صراحت خود تا حدی بکاهید.  تصمیمات مذاکره معمولاً فوری نیستند. اگر در طول جلسه احساسات شدیدی دارید، از نشان دادن احساس خودداری کنید، آن را بروز ندهید و جلسه را تحت کنترل بگیرید. سعی کنید در انتها مسائل را مکتوب کنید!

صادرات ارمنستان:

چرا صادرات ارمنستانباید برای صادرکننده ایرانی باید مهم باشد؟

اول اینکه دید و شناخت کافی از کشور هدف به دست بیاوریم و دوم اینکه وقتی کشوری کالایی با حجم بالا به کشور ثالث صادر می‌کند به مزیت، استادی تجارت و تولید آن دست‌یافته است که می‌تواند الگوی صادراتی تاجر و صنعتگر ما باشد!

سوم اینکه بررسی کالای صادراتی کشور هدف ما را به یاد مواد اولیه یا کالای واسطه‌ای یا حتی محصول نهایی می‌اندازد که احیاناً می‌تواند پتانسیل خوب صادرات باشد!

صادرات ارمنستان به جهان به عبارت بهتر ارمنستان چه کالاهایی صادر می کند
صادرات ارمنستان به جهان

در سال۲۰۱۹ ، ارمنستان در مجموع ۳٫۳۴ میلیارد دلار صادرات داشته است که این مقدار صادرات این کشور را به رتبه ۱۲۹ صادر کننده جهان تبدیل کرد.

طی پنج سال گذشته صادرات ارمنستان از ۱٫۷۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ به ۳٫۳۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ تغییر کرده است.

مهمترین محصولات ارمنستان، سنگ معدن مس (۸۷۰ میلیون دلار) ، طلا (۴۴۱ میلیون دلار) ، دخانیات رول (۲۷۲ میلیون دلار) ، مشروبات الکلی (۲۴۹ میلیون دلار) و فروآلیاژها (۲۴۰ میلیون دلار) بوده است.

مهم‌ترین مقاصد صادراتی ارمنستان، روسیه (۷۳۴ میلیون دلار) ، سوئیس (۶۸۱ میلیون دلار) ، چین (۲۲۰ میلیون دلار) ، بلغارستان (۲۰۸ میلیون دلار) و عراق (۱۷۷ میلیون دلار) بوده اند.

در جدول زیر مهم‌ترین مقاصد صادراتی ارمنستان در سال ۲۰۱۹ را می‌بینید.

رتبهکشوردرصد
۱روسیه۲۲%
۲  سوئیس۲۰%
۳  چین۷%
۴  بلغارستان۶%
۵  عراق۵%
۶  صربستان۵%
۷  هلند۵%
۸  آلمان۵%
۹  کانادا۳%
۱۰  ایران۳%
مهم‌ترین مقاصد صادراتی ارمنستان
⚡ ایران دهمین مقصد صادراتی ارمنستان در سال ۲۰۱۹ بوده است. 

ارمنستان چه کالاهایی را وارد می‌کند (واردات ارمنستان چیست)؟

 ارمنستان در سال حدود 6 میلیارد دلار واردات دارد و صادرکنندگان ایرانی به راحتی می توانند بازار این کشور را هدف بگیرند
۵٫۴ میلیارد دلار واردات در سال توسط ارمنستان که عدد قابل توجهی است

ارمنستان در سال ۲۰۱۹، ۵٫۰۴ میلیارد دلار واردات داشته است که به نسبت اندازه این کشور عدد قابل ملاحظه ای است!

واردات ارمنستان از جهان در سال 2019 در این دوره 5 میلیارد دلار بوده است که بخشی از آن می تواند نصیب تجار ایرانی شود
ارمنستان چه کالاهایی و از چه کشورهایی وارد می کند

 در سال ۲۰۱۹ ارمنستان ۵٫۰۴ میلیارد دلار وارد داشته است و این کشور را به عنوان ۱۳۵ مقصد تجاری جهان تبدیل کرد. در طی پنج سال گذشته ، واردات از ۴٫۱۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ به ۵٫۰۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ تغییر کرده است.

عمده واردات ارمنستان در این سال نفت گاز (۳۸۵ میلیون دلار) ، اتومبیل (۳۰۰ میلیون دلار) ، پالایش نفت (۲۶۹ میلیون دلار) ، تجهیزات پخش (۲۰۰ میلیون دلار) و الماس (۱۲۸ میلیون دلار) انجام می شود.

مهم ترین شرکای وارداتی ارمنستان روسیه (۱٫۴۴ میلیارد دلار) ، چین (۵۲۵ میلیون دلار) ، گرجستان (۳۹۸ میلیون دلار) ، ایران (۳۰۰ میلیون دلار) و ترکیه (۲۵۵ میلیون دلار) بوده است.

مهم‌ترین اقلام وارداتی ارمنستان در سال ۲۰۱۹

رتبهشرح کالا ارزش تجاری(میلیون دلار)HS4 ID
1Petroleum Gas            38552711
2ماشین ها            300178703
3نفت تصفیه شده            26952710
4تجهیزات پخش            200168525
5الماس            128147102
6داروهای بسته بندی شده            10963004
7کامیون های تحویل              90178704
8دخانیات خام              9042401
9گندم              6221001
10آلومینیوم خام              59157601
11توتون و تنباکو              4542402
12شکلات              4141806
13تجهیزات پزشکی              41189018
14لاستیک لاستیک              4074011
15تمبر پستی              37104907
16مشروبات الکلی              3642208
17گوشت مرغ              3610207
18ماشین لباسشویی و بطری              35168422
19نمایش فیلم              34168528
20سایر لباسهای بافتنی              32116114
21وسایل نقلیه تخصصی              32178705
22تراکتور              29178701
23غذای حیوانات              2942309
24قطعات خودرو              29178708
25یخچال              28168418
فهرست مهم‌ترین اقلام وارداتی ارمنستان در سال ۲۰۱۹:

ظرفیت‌های خالی که در بازار ارمنستان وجود دارد

کل پتانسیل وارداتی استفاده نشده بازار ارمنستان ۲٫۴ میلیارد دلار است. دریابید کدام محصولات بیشترین پتانسیل استفاده نشده را دارند.

امکان صادرات چه کالاهایی به ارمنستان بیشتر فراهم است و می توان در صادرات به ارمنستان موفق عمل کرد
ظرفیت های خالی بازار ارمنستان که می تواند به سرعت توسط سایر کشورها پر شود ( پتانسیل صادراتی جهان به ارمنستان)

مهم‌ترین ظرفیت خالی صادرت به ارمنستان:

تجهیزات الکترونیکی – وسایل نقلیه موتوری و قطعات – اجزای دارویی – جواهرات و  فلزات گرانبها – فلزات (به جز آهن و گرانبها) – گندم – محصولات غذایی (پردازش شده یا حفظ شده) – ماشین آلات ، برق – دانه و محصولات دانه کاکائو – گوشت (مرغ) – پلاستیک و لاستیک – نوشیدنی ها (الکلی) – محصولات تولیدی متفرقه – محصولات و عطرهای زیبایی – فلزات آهنی-فولاد – محصولات کاغذی – بقایای گیاهی و خوراک دام – چوب – روغن و چربی های گیاهی – محصولات سرامیکی.

⚡ فکر می‌کنید کشور ما در کدام یک از گروهای زیر پتانسیل صادراتی خوبی دارد؟ ما طبق آمار و تجربه به هر یک از گروهای کالایی، پتانسیل صادراتی ایران به ارمنستان را از خیلی زیاد تا خیلی کم درجه‌بندی کرده‌ایم. اگر فکر می‌کنید در گروهایی بازهم ظرفیت صادراتی کشور بیش از مقداری است که در نظر گرفته‌ایم برایمان بنویسید.

به‌هرحال جدول زیر مهم‌ترین گروهای کالایی ارمنستان که ظرفیت خالی واردات را دارند فهرست شده است که این ظرفیت خالی می‌تواند توسط کشورها پر شود.

چیزی حدود ۲٫۴ میلیارد دلار پتانسیل واردات ارمنستان که منتظر صادرکننده جهانی است. به نظر شما نقش بازاریابی صحیح و هوشمند چه مقدار از این بازار بالقوه و جذاب را نصیب ما خواهد کرد؟

مهمترین محصولات که قابلیت صادرات به ارمنستان را دارند و برای آن ظرفیت خالی وجود دارد در این جدول آمده است
مهمترین محصولاتی که قابلیت صادرات به ارمنستان را دارند و برای آن ظرفیت خالی وجود دارد

کالاهای صادراتی ایران به ارمنستان:

ایران سال هاست با ارمنستان روابط حسنه دارد و این کشور هدف صادراتی خوبی برای کالاهای ایرانی است

ایران در سال ۲۰۱۹، ۳۰۰ میلیون دلار به ارمنستان صادرات داشته است.

بیشتر صادرات ایران به ارمنستان کالاهای نفتی و پتروشیمی است
صادرات ایران به ارمنستان در سال ۲۰۱۹
رتبهHS4ارزش تجاری(هزار دلار)درصد
۱Petroleum Gas               59,14020%
2نفت تصفیه شده               31,67511%
3سیمان               22,7428%
4کک نفتی               20,1677%
5پلیمرهای اتیلن               14,2945%
6آهن نورد تخت اندود شده               10,4463%
7میله های آهنی خام                  9,0423%
8سایر لوله های آهنی کوچک                  7,3982%
9سرامیک بدون لعاب                  6,6772%
10فرو آلیاژها                  5,3592%
11سازه های آهنی                  5,0772%
12آهک زنده                  5,0252%
13سولفیدها                  4,9172%
14کربناتها                  4,6922%
15کودهای ازته                  4,5041%
16میله های آهنی نورد گرم                  3,9811.3%
17شیشه شناور                  3,7381.2%
18پلیمرهای پروپیلن                  3,7071.2%
19میوه های دیگر                  3,1151.0%
20گچ                  3,0911.0%
21برق                  2,9001.0%
22سایر محصولات آهن                  2,7850.9%
23کیف های بسته بندی                  2,4990.8%
24بلوک های آهنی                  2,3010.8%
25ورق پلاستیک خام                  2,1760.7%
26پلیمرهای وینیل کلراید                  1,8980.6%
27ماشین آلات دارای عملکردهای فردی                  1,8640.6%
28مرکبات                  1,7930.6%
29محصولات پاک کننده                  1,7880.6%
30آجیل های دیگر                  1,7400.6%
م

فضای خالی صادرات محصولات ایرانی به ارمنستان

پتانسیل صادراتی  ایران به ارمنستان
محصولات ایرانی که برای صادرات به ارمنستان جای خالی وجود دارد

برای چه محصولات ایرانی در ارمنستان جای خالی وجود دارد؟

پلاستیک و لاستیک – محصولات معدنی – میوه ها – مواد شیمیایی – محصولات غذایی (پردازش شده یا حفظ شده) – محصولات سرامیکی – فلزات آهنی-فولاد – آجیل – فلزات (به جز آهن و گرانبها) – محصولات شیشه ای – ماشین آلات ، برق – محصولات نساجی – سبزیجات – دانه و محصولات دانه کاکائو – حیوانات زنده (طیور) – کودها – چوب – بقایای گیاهی و خوراک دام – محصولات لبنی – محصولات فلزی.

مهمترین محصولاتی که می توان برای صادرات به ارمنستان از ایران برنامه ریزی کرد
مهم‌ترین محصولات که می‌توانند ظرفیت خالی بازار کشور ارمنستان را بلافاصله با محصولات ایرانی پر کرد

⚡برای اینکه ببینید کالای شما ظرفیت صادرات به ارمنستان را دارد و آیا این کشور بازار مناسبی برای کالای شماست با ما تماس بگیرید!

البته ظرفیتی‌های صادراتی ایران به ارمنستان بسیار فراتر از اینهاست اما در این مقاله تنها به همین بیست گروه بسنده می‌شود.

پایانه مرزی نوردوز جهت صادرات کالا به ارمنستان استفاده می شود
نوردوز، نقطه صفر مرزی ایران و ارمنستان

⚡ اگر با پتانسیلی که در ایران وجود دارد، تاجر و صنعتگر ایرانی بتواند ۲۰ درصد واردات ارمنستان آن هم فقط در کالا و نه خدمات را از آن خود کند، هرساله بیش از یک میلیارد دلار نصیب تاجر ایرانی خواهد شد (در جدول، ظرفیت خالی به معنی این است که این ظرفیت توسط سایر کشورها پر نشده است و بلافاصله می‌تواند به‌وسیله تاجر ایرانی پر شود زیرا ایران در این گروها، مزیت رقابتی دارد

ما سال های کشوری وارداتی بوده ایم و تخصص خوبی نه در شناخت بازارهای صادراتی داریم و نه مهارت های صادراتی در صادرکنندگان به اندازه کافی بالاست! ورود موفق به هر بازاری مستلزم استفاده از مشاوران، تقویت مهارت های صادراتی و استفاده از ابزارهای نوین در صادرات است که می تواند تاثیر زیادی در موفقیت صادرات به ارمنستان داشته باشد!

برای موفقیت در صادرات به ارمنستان چه باید کرد؟

سال‌ها فرهنگ واردات در کشور باعث شده است تا پایه و اساس تجارت خارجی ایران بر پایه واردات شکل بگیرد و همیشه اهمیت کمتری به صادرات داده شده است! شاید تجار ما مهارت‌های خوبی در واردات داشته باشند اما ما هرگز صادرکنندگان خوبی نبوده‌ایم و در بعضی بازارها نام ایران را با نام کالاهایش می‌شناخته‌اند!

اما در همین بازارها هم به دلیل ضعف مهارت‌های صادراتی و بازار داری (حفظ بازارهای صادراتی)، برخی رقبا با قابلیت‌های کمتر و صرفاً با دلیل همین مهارت‌ها توانسته‌اند جای محصول ایرانی را در بازار تصاحب کنند!

تقویت مهارت های صادراتی عامل افزایش صادرات استان لرستان
مهارت‌های ارتباطی و مهارت‌های فنی دو بازوی قدرتمند صادرکننده

مهارت‌های صادراتی در دو دسته عمده مهارت‌های ارتباطی و مهارت‌های فنی قرار می‌گیرند!

شناسایی خریداران بالقوه، تأثیرگذاری اولیه، معرفی کالا و خدمات، نحوه چگونگی تخفیف و مهم‌تر از همه جلب‌توجه خریداران و مجاب کردن آنها به خرید از ما مهم‌ترین مهارت‌های ارتباطی صادرکنندگان است!

موضوع دوم تقویت مهارت‌های فنی است. هر صادرکننده باید در مورد حمل‌ونقل، اینکوترمز، نحوه دریافت ارز صادراتی و تشریفات و مدارک گمرکی اطلاعاتی داشته باشد! خیلی اوقات به دلیل ضعف اطلاعات فنی صادرات، صادرکنندگان دچار ضرر و زیان‌های غیر قابل جبرانی می‌شوند که ممکن است اصل سرمایه خود را هم به خطر بیندازند!

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

error: Content is protected !!