جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات استان چهارمحال و بختیاری، فرصت ها و کشورهای

صادرات استان چهارمحال و بختیاری، فرصت ها و کشورهای - جتصا

چه فرصت‌هایی برای رشد  استان چهارمحال و بختیاری  وجود دارد؟

✍ در این بخش قصد داریم شما را با ظرفیت‌ها، فرصت‌های بی‌نظیر صادراتی، کشورهای هدف و افزایش صادرات استان چهارمحال و بختیاری شرقی آشنا کنیم!

معرفی استان چهارمحال و بختیاری

نام ایل بختیاری و استان چهارمحال با عشایری گره خورده است که از کهن‌ترین مردم اصیل ایران به حساب می‌آیند که غیرت آنها همیشه روی زبان‌ها بوده است. استان چهارمحال و بختیاری از بخش‌های کوهستانی فلات مرکزی ایران است که در قسمت مرکزی رشته کوه‌های زاگرس واقع شده است و باعث شده است این استان عمدتاً کوهستانی باشد که تقریباً ۷۶ درصد آن را کوه‌ها و تپه‌ها و ۲۴ درصد آن را دشت‌های آبرفتی و فلات‌ها تشکیل دهند.

استان چهارمحال و بختیاری بیست و دومین استان کشور از نظر پهناوری به مرکزیت شهرکرد است و از شمال و شرق به استان اصفهان، از غرب به استان خوزستان، از جنوب به استان کهگیلویه و بویراحمد و از شمال غربی به استان لرستان محدود می‌شود. زبان‌های لری بختیاری، فارسی و ترکی قشقایی در میان ساکنان این استان رایج است.

ریزش‌های جوی(برف و باران) درکوه‌های این استان، سرچشمه معروفترین رودخانه‌های دائمی ایران یعنی کارون، زاینده رود و دز هستند. در این استان چشمه‌های مختلفی نیز وجود دارد که علاوه بر ایجاد جاذبه‌های گردشگری و زیبایی‌های طبیعی زمینه مناسبی در احداث کارخانه‌های آب معدنی فراهم کرده‌ است.

۹۵۰ واحد صنعتی در چهارمحال و بختیاری فعال اند که فقط ۲۰ درصد آنها با ۱۰۰ درصد ظرفیت کار می کنند

⚡ هرچند استان چهار محال و بختیاری در کشاورزی، باغداری و دام‌داری در کشور بنام‌تر است اما صنعت هم در این استان از رونق خوبی برخوردار است.

استان چهارمحال‌وبختیاری به سبب موقعیت جغرافیایی ویژه و در اختیار داشتن منابع آبی غنی از مساعدترین مناطق کشت، پرورش و تولید بادام کشور ایران است.

این استان با تولید بیش از ۲۰ درصد مجموع بادام کشور، رتبه اول تولید بادام ایران را به خود اختصاص داده است. بیشتر باغ‌های بادام استان در شهرستان سامان قرار دارند.

استان چهارمحال‌وبختیاری از استان‌های مطرح تولید گوشت سفید و قرمز است و بخشی از تولیدات گوشت کشور در این استان انجام می‌شود. حدود ۳ و نیم درصد شیر و گوشت کشور متعلق به این استان است.

استان چهارمحال‌وبختیاری به دلیل برخورداری از منابع آبی از جمله استان‌های موفق کشور در پرورش ماهی است. چهارمحال‌وبختیاری برای پنج سال متوالی قطب تولید ماهیان سردابی ایران شناخته شده است. تعداد مزارع پرورش ماهی سردابی شهرستان ۱۴ مزرعه است که سالانه حدود ۲۷۰ تن ماهی سردابی و بیش از ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه بچه‌ماهی تولید و روانه بازار می‌شود.

صنایع‌دستی  استان چهارمحال و بختیاری تحت تأثیر تنوع شیوه‌های تولید، گوناگون و متنوع است.

⚡ صنایع‌دستی استان چهارمحال و بختیاری تحت تأثیر تنوع شیوه‌های تولید، گوناگون و متنوع است. عشایر کوچ رو، عشایر اسکان یافته، روستائیان و اقشار شهرنشین در پدید آوردن این محصولات سهیم‌اند.

در جامعه عشایری استان صنایع مدرن و کارگاهی وجود ندارد و صنعتگران این جامعه به بافت صنایع‌دستی اشتغال دارند و فعالیت‌های غالب آنها در زمینه بافت چوغا، خور و خورجین، قالی و قالیچه، سیاه چادر، گلیم، دستکش و کلاه‌پشمی و…است. گز، نبات، عسل طبیعی، گردو و بادام، کشک و قارا (قره‌قروت) از مهم‌ترین سوغات استان چهارمحال و بختیاری است.

وضعیت صادرات استان چهارمحال و بختیاری

نیمی از صادرات استان به کشور عراق است که سبب رونق و افزایش درآمدهای ارزی استان می شود

ظرفیت صادراتی سالانه استان چهارمحال و بختیاری حدود ۱۰۰ میلیون دلار است اما بسیاری واحدهای تولیدی بزرگ استان بیشتر کالاهای خود را از گمرک‌های دیگر کشور صادر می‌کنند!

⚡ کالاهایی مانند رآکتورهای هسته‌ای دیگ بخار، آب‌گرم‌کن، ورق خودرو، چدن، آهن و فولاد، موکت، دستکش، محصولات لبنی فراورده‌های خوراکی، فرش، کف‌پوش، مواد پلاستیکی، سرامیک، مصنوعات چدن، فولاد و آلومینیوم از کالاهای صادراتی استان چهارمحال‌وبختیاری است که بیشتر به کشورهای عراق، کویت، امارات متحده عربی، افغانستان، هند، پاکستان و رومانی صادر می‌شود.

  • استان چهارمحال و بختیاری در برخی محصولات مانند چادر مشکی، آجرنسوز، مالت، موکت، خوراک آبزیان، محصولات خانگی و برخی تولیدات دیگر در کشور از جایگاه و اهمیت مهمی برخوردار است.

کشاورزی استان چهارمحال‌وبختیاری

در استان چهار محال و بختیاری سالانه بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید می‌شود

⚡ در این استان سالانه بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید می‌شود که حدود ۶۵ درصد آن محصولات زراعی، ۱۶ درصد محصولات باغی و مابقی محصولات دام، طیور و کشت گلخانه‌ای‌اند.

عمده محصولات باغی استان بادام با ۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار، سیب حدود ۵ هزار هکتار و گردو با ۷ هزار هکتار در صدر محصولات باغی استان‌اند. محصولات هسته‌دار مانند گیلاس، آلبالو، شلیل، زردآلو و…. هم حدود ۶ هزار هکتار از باغات استان را به خود اختصاص داده است.

در ماهیان سردابی، بادام، قارچ خوراکی، سیب‌زمینی و غیره استان چهارمحال‌وبختیاری جایگاه اول کشوری را دارد. در زنبورداری، حدود ۱۵۰ هزار کلونی زنبورعسل در استان وجود دارد که عسل بسیار باکیفیت و ارگانیک استان را تولید می‌کنند.

بادام استان چهارمحال و بختیاری

جایگاه اول تولید بادام آبی ایران متعلق به استان چهارمحال و بختیاری است و عمده صادرات آن به هندوستان است

⚡ استان با تولید سالانه بیش از ۲۰ هزار تن بادام رتبه نخست تولید بادام آبی کشور را به خود اختصاص داده است. از مهمترین محصولات صادراتی باغی استان بادام به خصوص بادام مامایی است که این رقم بازار پسندی بیشتری نسبت به سایر ارقام دارد. بادام مامایی، شاهرودی ۱۲، ربیعی، بادام سفید و سایر ارقام شاهرودی از ارقام اصلی بادام این استان به شمار می‌رود.

 درخت بادام معمولاً یک درخت چندساله است و یک باغ بادام مامایی در هر سال، بیشتر از نمونه‌های دیگر باردهی دارد. در آمد حاصل از تجارت بادام بسیار قابل‌توجه است و با توجه به ظرفیت‌های استان در تولید بادام به ویژه نوع مامایی می‌توان با صادرات هدفمند و اصولی به درآمد بالایی رسید.

بادام ازجمله خشکبارهای با ارزش غذایی بالاست که در همه جا دنیا شناخته شده است و بازارهای صادراتی خوبی دارد. صادرات بادام مامایی از ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل قطر، امارات، کویت و عمان انجام می شود. کشور روسیه هم مقصد خوبی برای صادرات مغز بادام است. از دلایل تقاضای زیاد بادام مامایی طبیعی بودن شرایط کشت بادام است.

از دیگر مقاصد صادراتی بادام مامایی، هندوستان است که درصد بالای این نوع بادام به این کشور صادر می‌شود. یکی از موارد مهم صادرات بادام قیمت‌گذاری صحیح است که بر اساس کیفیت محصول و نوع آن قیمت‌های طبعاً متفاوت است.

بادام از محصولات خشکبار مهم ایران و که به دلیل ارزش غذایی، دارویی و بهداشتی مهم است

⚡ بسته‌بندی روی قیمت محصول تأثیرگذار است. برای افزایش وجه تجاری در سطح بین‌الملل بهتر است از بسته‌بندی‌های شیک و مناسب استفاده شود تا نظر طرف خارجی جذب شود. با بررسی عملکرد رقبا در این که بیشتر چه نوع بسته‌بندی از لحاظ طرح، نوع و اندازه متقاضی بیشتری دارد موضوع مهمی است.

تحقیقات بازار موضوع مغفول مانده صادرکننده ایرانی است. ما معمولاً بدون اینکه کشور هدف را شناسایی کنیم در بازارها وارد می‌شویم و خیلی اوقات نتیجه خوبی نمی‌گیریم در صورتی که تحقیقات بازار بهترین کشورهایی که پتانسیل کالای صادراتی ما را دارد مشخص می‌کند.

⚡ در تحقیقات بازار معمولاً از بین ۲۰-۳۰ بازار منتخب به ۵ بازار خواهیم رسید که درصد موفقیت ما در این بازارها بیش از سایر بازارهاست. سپس از بین این بازارها حداکثر سه بازار را انتخاب می‌کنیم و به تحلیل دقیق‌تر این بازارها می‌پردازیم و سپس بر اساس نیاز و خواسته مشتری، بازار را هدف می‌گیریم و به این ترتیب درصد موفقیت خودمان را در بازار افزایش می‌دهیم.

فروش فله گر چه دردسرهای بسته بندی را ندارد اما در ازای آن ضررهای حاصل به‌مراتب بیشتر است.

⚡ فروش فله گر چه دردسرهای بسته بندی را ندارد اما در ازای آن ضررهای حاصل به‌مراتب بیشتر است. بسته‌بندی اختصاصی یا تحت برند باعث افزایش شهرت صادرکننده در بازارهای بین‌المللی می‌شود و این برای اعتبار تجاری شما بسیار مفید است. در بسته‌بندی فله هر کسی به راحتی می‌تواند جای شما را بگیرد و مثلاً بعد از ۱۰ سال کار روی یک بازار یک شرکت یا شخص قوی‌تر از شما ورود می‌کند و آنگاه به خود می‌آیید و می‌بینید هیچ اثری در بازار از خود باقی نگذاشته‌اید.

اما فروش کالا در بسته‌بندی و تحت برند علاوه بر اینکه باعث می‌شود نام و نشان شما در بازار هدف وارد شود و بعد از سال‌ها به برند شما در آن بازار ارزش پیدا کند باعث خواهد شد کالا را با قیمت بهتری بفروشید.

متأسفانه خیلی اوقات بازرگانان سایر کشورها از غفلت ما استفاده می‌کنند و با خرید کالای ایرانی به صورت فله آن را با یک بسته‌بندی متناسب بازار هدف به کشور مقصد صادر می‌کنند و در سایه محصولات ایرانی شهرت و اعتبار کسب کنند و سود اصلی را نصیب خود می‌کنند. حال آن که زحمت اصلی روی دوش تولیدکننده ایرانی بوده است.

رقم مامایی سهم عمده ای صادرات بادام استان را دارد و مقدار کمی هم رقم ربیع است.

⚡ ورود به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان، باغ‌دار و واحدهای فرآوری و بسته‌بندی بادام درختی بخصوص با منابع خوبی که در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد، محیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات بادام درختی را رعایت کند.

عسل استان چهارمحال و بختیاری

دره‌ها و کوهستان‌های استان چهارمحال و بختیاری از گیاهان دارویی پر است و بهترین عسل دارویی را می دهد

⚡ عسل از جمله محصولات پر طرف‌دار همه جای دنیاست و بسیاری از کشورهای جهان، متقاضی خرید انواع عسل صادراتی ایران‌اند. چهارمحال‌وبختیاری به واسطه داشتن بیش از هزار و سیصد گونه گیاهی و مراتع مستعد، خواستگاه تولید عسل با خواص درمانی بی‌نظیر است. در حال حاضر حدود ۱۴۹ هزار کلونی در این استان وجود دارد که تقریباً دو هزار نفر نیروی متخصص و ساده در آن مشغول به کارند.

به دلیل آب‌وهوای مناسب و رویش گیاهان دارویی در دامنه کوه‌ها، تولید انواع عسل طبیعی، باکیفیت، ارگانیک و بی‌نظیری در استان وجود دارد. عسل چهارمحال‌وبختیاری به واسطه داشتن خواص درمانی از بهترین عسل‌های تولیدی کشور است که بازارپسندی بسیار بالایی دارد.

عسل مرکبات هم از دیگر عسل‌های تولیدی استان چهارمحال و بختیاری است

⚡ مهم‌ترین عسل با خواص درمانی استان چهارمحال و بختیاری عسل گون است که قیمت بسیار بالایی دارد. عسل مرکبات هم از دیگر عسل‌های تولیدی استان چهارمحال و بختیاری است که خواص درمانی بسیار زیادی دارد و در شهرستان «سامان» چهارمحال‌وبختیاری بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. با وجود توانایی استان در تولید این محصول باارزش، اما هنوز نتوانسته است جایگاه واقعی خود را به دست آورد.

برای ورد به بازارهای جهانی و داشتن یک صادرات موفق لازم است با قوانین صادراتی آن آشنا باشید رقبای خود را بشناسید و محصولی باکیفیت و ارگانیک تولید کنید و در انتها با بازاریابی قوی و تبلیغات هوشمند و اثربخش خودتان را به خریداران عمده کشور هدف بشناسانید.

عسل با کیفیتی در استان تولید می شود اما تا الان اقدام مناسب در برند سازی و صادرات عسل استان چهارمحال و بختیاری انجام نشده است

⚡ خریداران عمده دست‌اول زیادی در بازار کشورهای مختلف وجود دارند که اتفاقاً علاقه زیادی به ارتباط با تولیدکنندگان و بازرگانان دست‌اول ایرانی دارند! و این یک رابطه برد – برد دوطرفه است و اتفاقاً آنها هم به دنبال این ارتباط برد – برد می‌گردند.

از چالش‌های پیش روی زنبورداران استان عدم برندسازی محصول و کسب نشان تجاری است. در حقیقت برند یک محصول نشان از هویت واقعی آن دارد و این امکان را به تولیدکننده می‌دهد تا در سایه اعتبار آن صادرکننده شناخته شود سبد محصولات صادرتی خودش را راحت‌تر گسترش دهد.

با برندسازی عسل استان، دغدغه فروش محصول زنبوردار کاهش می‌یابد و برای تولیدکنندگان امکان صادرات و به دست گرفتن بازار هدف میسر خواهد شد.

  • اگر شما تمام ویژگی‌های یک محصول باکیفیت را داشته باشید، تمام مجوزهای لازم را کسب کرده باشید اما کسی یا جایی شناختی از محصول شما نداشته باشد، عملاً شما هیچ مشتری نخواهید داشت.

اینکه مشتری شما را بشناسد و به شما اعتماد و اقدام به خرید کند یک شب حاصل نخواهد شد و نیاز به تلاش و پیگیری مداوم، تقویت مهارت های صادراتی و استفاده از یک مشاوره حرفه‌ای در بازاریابی کشور هدف دارد!

پنج واحد فرآوری و بسته‌بندی عسل در شهرهای کوهرنگ، بروجن، بلداجی، شهرکرد و فارسان استان چهارمحال و بختیاری وجود دارند

⚡ ورود به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان، تولیدکننده و واحد بسته بندی عسل مرغوب و بخصوص با منابع خوبی که در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد محیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات عسل را رعایت کنند.

ماهیان سردآبی استان چهارمحال و بختیاری

یکی از این موارد توجه به بسته بندی انواع عسل است بسته بندی، نقش بسزایی در استقبال مشتریان خارجی از این محصول دارد. استفاده از طرح‌های خلاقانه وزیبا برای بسته بندی محصول در کنار داشتن یک محصول با کیفیت و انجام اصولی بازاریابی بین الملل به معنای موفقیت حتمی در جذب مشتری خارجی و همکاری دائمی با آنها خواهد بود. عسل ایرانی به کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر عراق، قطر، کویت، امارات، عمان و بحرین صادر می شود. کشورها نظیر ترکیه، روسیه، افغانستان، آذربایجان، مالزی و همچنین کشور آلمان در اروپا، جزو کشورهای پر تقاضا برای واردات هستند.

عمده آبزیان چهارمحال و بختیاری به استان‌های تهران و اصفهان  و در صادرات به کشورهای امارات، روسیه و عراق انجام می شود

⚡ چهارمحال‌وبختیاری اولین تولیدکننده ماهیان سردابی است و سالانه ۲۴ هزار تن ماهی قزل‌آلا تولید می‌کند، در این استان ۶ واحد فرآوری با تکنولوژی بالا و سرمایه‌گذاری بیش از ۵۰ میلیارد تومان و اشتغال‌زایی ۴۰۰ نفر به طور مستقیم در حال فرآوری و بسته‌بندی ماهی هستند. فراوری‌های ماهی علاوه بر تأمین نیاز استان به سایر مراکز استان‌ها ارسال می‌شود.

استان چهارمحال و بختیاری با تولید سالانه ۱۸۰ هزار تُن خوراک انواع ماهیان و سرمایه‌گذاری بیش از دو هزار میلیارد تومان از قطب‌های تولید ماهیان فرآوری شده کشور و نخستین استانی است که زنجیره تولیدش به صورت ۱۰۰ درصد در بخش ماهیان سردابی و شیلاتی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تکمیل شده است.

۴۵۵ مزرعه پرورش ماهی در چهارمحال و بختیاری فعال است که شهرستان اردل با دارا بودن ۱۸۵ مزرعه و تولید ۸ هزار تن ماهی بیشترین سهم تولید ماهیان سردآبی را به خود اختصاص داده است.

وجود چشمه‌ها، منابع آبی و پرورش‌دهندگان ماهر و نیروی انسانی متخصص و وجود کارخانه تولید خوراک آبزیان و بچه‌ماهی از دیگر مزیت‌هایی است که سبب رونق تولید ماهیان سردابی استان شده است.

⚡ وجود چشمه‌ها، منابع آبی و پرورش‌دهندگان ماهر و نیروی انسانی متخصص و وجود کارخانه تولید خوراک آبزیان و بچه‌ماهی از دیگر مزیت‌هایی است که سبب رونق تولید ماهیان سردابی استان شده است. استان چهارمحال و بختیاری علاوه‌ بر شرایط طبیعی مناسب برای رونق صنعت شیلات، دارای بزرگ‌ترین کارخانه تولید خوراک آبزیان خاورمیانه است.

با وجود تمام ویژگی های ذکر شده در استان اما هنوز صادرات ماهی از استان به صورت چشمگیری صورت نمی گیرد ونیاز به تلاش وبرنامه ریزی ویژه ای  در حوزه صادرات خارجی دارد .

به عنوان یک تولیدکننده یا صادرکننده ماهی، محصول صادراتی شما باید از نظر کیفیت و ارگانیک بودن در بازارهای جهانی توانایی رقابت را داشته باشد.

شناخت سلایق و فرهنگ مردم در مصرف ماهی، قیمت‌گذاری مناسب، بازاریابی در سطح بین‌الملل برای معرفی خود و جلب اعتماد از اقدامات لازم در شکل‌دادن صادرات موفق است.

 شهرستان‌های لردگان کیار اردل و بیشترین تولید ماهی استان را دارند

⚡ در حوزه کشورهای همسایه کشورهای عراق، امارات، تاجیکستان، ارمنستان، افغانستان و آذربایجان از کشورهایی هستند که سرانه مصرف ماهی در آنها بالا است که با انجام بازاریابی حرفه‌ای و جلب رضایت طرف خارجی می‌توانید بازار صادراتی این کشورها را به دست بگیرید.

هر چند که راه صادرات موفق همیشه از مسیر کشورهای همسایه نمی‌گذرد و وقت آن رسیده است تا تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی از لاک کشورهای همسایه بیرون بیایند و صادرات سنتی را فراموش کنند و چیزی که در این راه به آنها کمک می‌کند تحقیقات بازار، تقویت مهارت های صادراتی و استفاده از مشاوران خبره بازارهای صادراتی است!

با دریافت مشاوره در صادرات آبزیان می توان بهترین نتایج را گرفت

⚡ ورود به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و مزرعه‌دار آبزی و بخصوص با منابع خوبی که در استان چهارمحال وجود دارد مهیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات آبزیان را رعایت کند.

صنایع‌دستی استان چهارمحال و بختیاری

صنایع دستی استان چهارمحال و بختیاری از جذاب ترین و با ارزش ترین و بی نظیر ترین صنایع دستی کشور است

⚡ صنایع‌دستی استان چهارمحال و بختیاری از زیباترین و بی‌نظیرترین صنایع‌دستی ایران است که تبلور روحیه هنری و اصالت فرهنگی مردم این دیار است. صنایع‌دستی این استان به سه دسته صنایع شهری، روستایی و عشایری تقسیم می‌شود.

متنوع‌ترین و بیش‌ترین صنایع‌دستی استان توسط عشایر بختیاری تولید می‌شوند ولی مرغوب‌ترین آن‌ها توسط صنعت‌کاران شهری ساخته و عرضه می‌شوند.

انواع نمد، نقره، مصنوعات نقره و سنگ‌های قیمتی، نیمه قیمتی و زینتی مانند فیروزه، عقیق، شرف‌الشمس و کوارتز را از دیگر صنایع‌دستی استان هستند و مشتریان زیادی در کشورهای فرانسه، آلمان، ترکیه، دبی، عمان، امارات متحده عربی و عراق دارند.

 انواع گلیم و گبه استان کیفیت بالا و ارزش بالای تجاری دارند

⚡ متأسفانه بیشتر این صنایع‌دستی باارزش به صورت چمدانی از کشور خارج می‌شوند و اطلاعات دقیقی از تولید و صادرات آنها در دست نیست.

فرش استان چهارمحال‌ و بختیاری:

استان چهارمحال یکی از نواحی است که چون به نقاط ایلات و عشایر بختیاری و قشقایی متصل می‌شود از قالی‌بافی قدیمی و با اصالتی برخوردار است که نقش زنان در آن بی‌بدیل است.

استان چهارمحال و بختیاری پس از استان های آذربایجان شرقی و کرمان استان سوم برتر تولید و صادرات فرش دستبافت است

⚡ دو دسته‌بندی اصلی برای بافندگان استان چهارمحال وجود دارد که تقریباً می‌توان تمام بافنده‌های استان را در یکی از این دو دسته قرار داد.

دسته اول قالی قشقایی که نتیجه هنر زنان و مردان عشایر ترک قشقایی استان است که خالق طرح‌های بی‌نظیر ترنجی (یک حوض)، شکرلو (دو حوض) و بندی الوان اند

و دسته دوم فرش دستباف بختیاری که به نوعی به لرهای استان مرتبط است و ماحصل بافندگان عشایر بختیاری و طوایف لر بختیاری است که عمدتاً خالق طرح‌های خشتی (خشتی جانوری خشتی گل‌وگیاه)، ترنجی (لچک و ترنج)، سرو و کاج قابی سماوری (حقه‌ای)، گل مینا (گل اشرافی)، گلدانی شرابه (گل پتو، گلدانی خمره‌ای)، گلدانی و درختی‌اند.

فرش چهارمحال‌وبختیاری تاریخ هشتصد ساله دارد و مهم‌ترین کانون بافت آن شهرکرد، چالشتر،اشگفتک، شوراب، روستاهای فارسان، بابا حیدر، پیربلوط، ارجنگ، وردنجان، فریدن، بروجن، بلداجی، فرادبنه، هیرگان، باباحیدر، امان، چلگرد، فرخ شهر اردل و طایفه اولاد است که طرح‌ها و نقوش قالی‌های آن‌ها به ویژه در شهرستان اردل با رنگ طبیعی پشم (خود رنگ) بافته می‌شوند و به علت دقت و اصالت رنگ قابل توجه‌اند.

استفاده از رنگ‌های طبیعی و گیاهی، رنگ ثابت و طرح‌های اصیل بی‌تکرار و استحکام بی‌نظیر بافته‌های استان چهارمحال‌ و بختیاری باعث شده است این بافت‌ها تا حد زیادی مورد توجه کارشناسان و خبرگان فرش دنیا باشد.

چون مردم استان به ايلات و عشاير بختياری و قشقايی مرتبطند قالی های دست بافت قديمی و با اصالتی دارند

⚡ زنان و دختران بختیاری تنها زمانی از نقشه‌ها استفاده می‌کنند تا بخواهند یک اثر سفارشی تولید کنند اما عمدتاً از روشی استفاده می‌کنند که نمونه آن در سایر نقاط ایران و حتی جهان کمتر دیده می‌شود، آنها در بافت اصولاً از طرح و نقشه ازپیش‌طراحی‌شده استفاده نمی‌کنند و از نقش‌های ذهنی در بافت‌های خود استفاده می‌کنند که این خلاقیت باعث خلق طرح‌های بی‌بدیل و بی‌تکرار است.

فرش استان چهارمحال‌وبختیاری به ویژه دو نوع چالشتری و بافت نقش با گل‌های ترنج، لچکی، سرو کاج، گل مینا و با قاب‌های ترکیبی و خشتی‌های چهارضلعی، از زیباترین آثار هنری ماندگار این سرزمین است.

فرش نقش چالشتری چهارمحال‌وبختیاری در استان‌های مختلف کشور و در کشورهای حوزه خلیج‌فارس، اروپا، آمریکا و کانادا طرف‌داران فراوانی دارد و بر اساس نظر برخی محققان، طرح “سرو و کاج” چهارمحال‌وبختیاری اصیل‌ترین طرح آریایی است.

فرش چهارمحال‌وبختیاری به علت کیفیت بالا بازار پسندی خوبی در کشور و جهان دارد.

⚡ فرش چهارمحال‌وبختیاری به علت کیفیت بالا بازار پسندی خوبی در کشور و جهان دارد. اما متاسفانه در صنعت فرش مثل خیلی از صنایع دیگر به دلیل ضعف تحقیقات بازار و بازرایابی هوشمندانه بین الملل به تدریج در حال از دست دادن بازارهای جهانی فرش هستیم و خودمان را به کشورهای همسایه محدود کرده ایم .

در صورتی که صادرکننده و تولیدکننده فرش و سایر صنایع‌دستی استان چهارمحال‌ و بختیاری باید به فکر تحقیقات بازار و استفاده از ابزارهای نوین بازاریابی بین‌الملل باشد تا خود را در معرض دید خریداران عمده دست‌اول بین‌المللی قرار دهد و از واسطه‌های بی‌شمار داخلی و بین‌المللی عبور کند و به سودی که شایسته و بایسته تولیدکننده و صادرکننده محصول ایرانی است برسد.

⚡ هم اکنون در بسیاری از کشورها مثل چین، روسیه، هند و برزیل و غیره به دلیل رشد اقتصادی که برای آنها اتفاق افتاده است، طبقه نوظهور ثروتمندی شکل گرفته است که عطش زیادی در خرید محصولات اصیل و گران‌قیمت دارند اما متأسفانه تولیدکننده و صادرکننده دست‌اول ایرانی را در فضای اینترنتی و پلتفرم‌های فروش عمده پیدا نمی‌کنند و با کسانی برخورد می‌کنند که واسطه‌های دست چندم هستند.

این واسطه‌ها معمولاً اطلاعات فنی خوبی از کالای ایرانی ندارند و خیلی اوقات فرش و محصول سایر کشورها را با نام محصول اصیل ایرانی به خریداران عمده و جزء عرضه می‌کنند و سود قابل‌توجهی از سابقه برند فرش ایرانی و سایر محصولات به نام ایرانی نصیب خود می‌کنند و بخش عمده‌ای از این سوء استفاده‌ها به دلیل کم‌کاری صادرکننده ایرانی در بازاریابی بین‌المللی و ضعف تحقیقات بازار است.

در کنار بازارهای نوظهور و جدید، کشورهایی هم مثل ژاپن، آلمان، آمریکا و کانادا هم از خریداران اصیل و قدیمی بافت‌های ایرانی بوده‌اند که متأسفانه باز هم به دلیل ضعف بازاریابی، تبلیغات بین‌الملل و برخی مشکلات دیگر به‌تدریج شاهد از دست دادن این بازارها هستیم.

اما راهکار چندان هم پیچیده نیست! یکی از دلایل ضعف صادراتی تجار و تولیدکنندگان ایرانی ضعف مهارت های صادراتی است!

با توجه به درآمدهای نفتی ایران، اکثر تجار ایرانی مهارت‌های خوبی در واردات و تأمین کالا از خارج کشور دارند اما ما هیچ‌گاه صادرکننده‌های خوبی نبوده‌ایم!

⚡ علی‌رغم اینکه در تولید و صادرات خیلی از کالاها مزیت‌های رقابتی داشته‌ایم و نام ایران را بعضاً با نام کالاهای اصیل ایرانی مثل فرش و گلیم می‌شناختند اما ضعف مهارت‌های صادراتی (مهارت‌های ارتباطی و مهارت‌های فنی) باعث شد تا رقبا علی‌رغم کیفیت پایین‌تر نتیجه بهتری در تجارت بگیرند!

مهم ترين مراکز بافت قالی استان شهرها و مناطق چالشتر شهركرد، روستاهای فارسان، بابا حيدر، چلگرد و فرخ شهر و شوراب

⚡ امکان صادرات موفق برای هر تاجر و کارگاه فرش بافی بخصوص با منابع خوبی که در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد محیاست به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات فرش دستبافت را رعایت کند.

چطور صادرکنندگان و تولیدکنندگان استان چهارمحال و بختیاری از فرصت‌های پیش رو استفاده کنند؟

بهترین نتیجه در صادرات زمانی به دست می‌آید که صادرکنندگان مهارت‌های صادراتی خودشان را تاحدامکان افزایش دهند!

صادرات موفق نیاز به مهارت دارد و ورود بی‌برنامه و بدون حساب نه‌تنها سود چندانی برای صادرکنندگان باقی نخواهد گذاشت بلکه ممکن است به علت کمبود اطلاعات در جاهایی متحمل ضرر هم شوند!

⚡ تقویت مهارت‌های ارتباطی (مهارت‌های مکاتبه‌ای، گفتاری، نحوه قیمت دادن و نحوه معرفی محصول) و مهارت‌های فنی (حمل‌ونقل – گمرک – بیمه – نحوه برچسب‌گذاری کالای صادراتی) کمک زیادی به یک صادرات موفق و پایدار خواهد کرد! ضمن اینکه خریداران از همان ابتدای ارتباط‌گیری متوجه خواهند شد با یک صادرکننده حرفه‌ای مواجه‌اند و می‌توانند در بلندمدت روی او حساب کنند!

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

error: Content is protected !!