جتصا - جوهر تجربه‌های صادراتی

صادرات استان هرمزگان، فرصت ها و کشورهای هدف

استان هرمزگان به دلیل موقعیت جغرافیایی از استان های مهم در صادرات و واردات به شمار می رود.

✍ در این بخش قصد داریم شما را با ظرفیت‌ها، فرصت‌های بی‌نظیر صادراتی، کشورهای هدف و افزایش صادرات استان هرمزگان آشنا کنیم!

معرفی استان هرمزگان

⚡ استان هرمزگان در جنوب ایران و شمال تنگه هرمز قرار دارد. بندرعباس مرکز استان از شهرهای بزرگ ایران است و به دلیل موقعیت جغرافیایی نقش مهمی در صادرات و واردات کشور دارد.

استان هرمزگان از مناطق گرم و خشک است و اقلیم آن تحت تأثیر آب‌وهوای نیمه‌بیابانی و بیابانی است وجود بنادر مهم این استان را ین استان را به قطب اقتصادی ایران تبدیل کرده است

این استان از طریق زمین به استان‌های بوشهر، فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان ارتباط دارد و به راه‌آهن سراسری ایران متصل است و با داشتن فرودگاه‌های بین‌المللی بندرعباس، کیش، بندر لنگه و قشم به سراسر جهان ارتباط دارد.

مهم‌ترین سوغات و صنایع‌دستی استان خرما، ماهی و میگو، گلابتون‌دوزی و خوس‌دوزی است. زبان مردم هرمزگان عموماً لهجه‌های گوناگون گویش بندری است که از زیرشاخه‌های زبان فارسی‌اند.

وجود ۲۲ بندر صیادی و ظرفیت پرورش آبزیان، صید سالانه ۲۴۰ هزار تن انواع آبزی، ۱۶۳ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی قابل‌کشت، ۱۳ شهرک، ۷ ناحیه و ۴۴۵ واحد صنعتی، داشتن ۳۱۵ معدن فعال، از ظرفیت‌های استان هرمزگان‌اند.

فعالیت‌های گسترده حمل‌ونقل دریایی و شیلات استان و وجود مناطق آزاد تجاری قشم، کیش و بندر شهید رجایی که بزرگ‌ترین بندر تجاری و گمرک ایران است این استان را به قطب اقتصادی ایران تبدیل کرده است.

استان هرمزگان از مناطق گرم و خشک است و اقلیم آن تحت تأثیر آب‌وهوای نیمه‌بیابانی و بیابانی است. هوای نوار ساحلی در تابستان، بسیار گرم و مرطوب است و گاهی دمای از پنجاه درجه تجاوز می‌کند. از ویژگی‌های آب و هوایی استان هرمزگان، می‌توان به یک فصل طولانی گرم و یک فصل کوتاه خنک اشاره کرد.

آب‌وهوای گرم و خشک بستر مناسبی در عمل آمدن خرما فراهم کرده است. شهرستان حاجی‌آباد، میناب، رودآب در نزدیکی بندرعباس عمده تولیدکنندگان خرمای استان‌اند.

در استان هرمزگان صنایع‌دستی بومی جایگاهی ویژه در فرهنگ و سنت­های مردم دارد. به‌عنوان مثال رودوزی‌های سنتی از مهم‌ترین صنایع‌دستی منطقه است و جزء لاینفک پوشش بومی زنان و دختران منطقه است و یا نوعی حصیر به نام «تک» در نواحی روستایی به عنوان زیرانداز و پوشش سقف خانه‌ها استفاده می‌شود.

خرمای بندرعباس، بسیار خوش طعم و مرغوب است و آب‌وهوای گرم و خشک بستر مناسبی در عمل آمدن خرما فراهم کرده است. شهرستان حاجی‌آباد، میناب، رودآب در نزدیکی بندرعباس عمده تولیدکنندگان خرمای استان‌اند.

⚡ سالانه حدود ۲۰ درصد خرمای هرمزگان به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، اروپا، آسیای میانه و آمریکا صادر می‌شود و بخشی از آن مصرف داخلی دارد. انواع درجه ۲ و ۳ آن برای فرآورده‌هایی چون چیپس خرما، عسل خرما، شیرهٔ خرما و … استفاده می‌کنند. خرمای بندرعباس و استان هرمزگان انواع مختلفی مانند مرادسنگ، خنیزی، پیارم، مضافتی و کریته دارد.

سالانه حدود ۲۰ درصد خرمای هرمزگان به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، اروپا، آسیای میانه و آمریکا صادر می‌شود

 بندرعباس و شهرستان‌های استان هرمزگان دارای باغات مرکبات‌اند که سالانه درصدی از نیاز استان‌های اطراف و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس را تأمین می‌کنند. مرکباتی استان هرمزگان بیشتر نارنگی، پرتقال، لیمو لیسبون، لیموشیرین، نارنج، گریپ‌فروت و لیموترش است.

فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی استان در دستور کار است تا در کنار بنادر مختلف، ظرفیت مناسبی برای مبادلات کالا با کشورهای هم‌جوار ایجاد شود و موجب اشتغال‌زایی هرچه بیشتر مردم استان فراهم شود.

صادرات استان هرمزگان

استان هرمزگان با قرارگرفتن در آبراه بین‌المللی خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان ظرفیتهای صادراتی خوبی دارد
ظرفیت های صادراتی استان هرمزگان در کشور بی نظیر است

استان هرمزگان به‌واسطه قرارگرفتن در آبراه بین‌المللی خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان علاوه بر ظرفیت‌های بزرگ در تولید محصولات اعم از صنعتی و کشاورزی در صادرات هم توانمندی زیادی دارد.

این استان به‌واسطه داشتن ۳۲ بندر کوچک و بزرگ زیرساخت مناسبی برای صادرات کالا به کشورهای همسایه به‌ویژه قطر و عمان دارد به‌طوری‌که با استقبال این کشورها مواجه شده و حتی بندر اختصاصی واردات و پهلوگیری کشتی‌های ایرانی در نظر گرفته شده است.

این فرصت طلایی زمینه صادرات کالا برای کل کشور ایجاد کرده که از مسیر دریایی به عنوان سهل‌ترین و ارزان‌ترین مسیر، به صادرات کالای ایرانی اقدام شود.

بر اساس توافق صورت‌گرفته ایران و عمان، بندر الزبیر این کشور برای پهلوگیری شناورهای کوچک ایرانی اختصاص‌یافته که با این اقدام شرایط خوبی برای صادرات میوه‌وتره‌بار از بندرهای شرقی هرمزگان با محوریت جاسک به این کشور فراهم شده است.

 هرمزگان به دلیل ظرفیت‌های فراوان در صنعت، معدن، تجارت و کشاورزی باید به کانون سرمایه‌گذاری، تولید و صادرات به ویژه به کشورهای همسایه تبدیل شود.

۴۶ هزار تن محصولات شیلات استان هرمزگان به کشورهای عمان، امارات، تایلند، ویتنام، چین، بنگلادش، هنگ‌کنگ، مالزی، سریلانکا، روسیه و اسپانیا صادر می‌شود.

⚡ طبق آمار بیشترین صادرات استان در بخش صنعت و معدن، سپس شیلات و محصولات کشاورزی بوده و در مجموع صادرات استان، تقریباً سال‌به‌سال در حال افزایش است. ۴۶ هزار تن محصولات شیلات استان هرمزگان به کشورهای عمان، امارات، تایلند، ویتنام، چین، بنگلادش، هنگ‌کنگ، مالزی، سریلانکا، روسیه و اسپانیا صادر می‌شود که با افزایش سالیانه روبروست و انتظار بازارهای جدید را می‌کشد!

صادرات محصولات شیلات به کشورهای مختلف نشان‌دهنده وجود بازار گسترده و متنوع صادراتی این محصولات است که باید سرمایه‌گذاری بیشتری روی پرورش ماهی، میگو و فرآوری محصولات آن انجام شود.

انواع شمش فولادی، آلومینیوم، فلز روی، نمک، گوگرد، خاک و سنگ گچ، آهک، سیمان، محصولات و فرآورده‌های شیلاتی، کشاورزی و صنایع‌دستی به‌عنوان کالاهای صادراتی استان هرمزگان‌اند که عمدتاً به کشورهای عمان، امارات متحده عربی، هند، چین و تایلند صادر می‌شوند.

کشاورزی استان هرمزگان

هرمزگان با داشتن پنج قطب مهم کشاورزی در طول سال با تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی خارج از فصل و ظرفیت دروازه‌های صادراتی، نقش راهبردی در رونق و جهش تولید به عهده دارد.

شرایط اقلیمی و آب‌وهوایی استان هرمزگان خاص است. در این استان برخلاف دیگر مناطق کشور تغییرات فصول همچون زمستان و تابستان تأثیر چندانی در فعالیت‌های زراعی کشاورزان ندارد. ازاین‌رو کشاورزان هر زمانی که اراده کنند، می‌توانند دست به کشت محصولاتی بزنند که دیگر استان‌ها امکان کشت آن‌ها را ندارند. 

شرایط اقلیمی و آب‌وهوایی استان خاص است  ازاین‌رو کشاورزان می‌توانند دست به کشت محصولاتی بزنند که دیگر استان‌ها امکان کشت آن‌ها را ندارند
هندوانه، گوجه‌فرنگی، کاهو، خربزه، بادمجان و فلفل دلمه عمده صادرات محصولات کشاورزی هرمزگان به کشورهای حاشیه خلیج فارس

⚡ بیشترین میزان صادرات محصولات کشاورزی هرمزگان به کشورهای حوزه خلیج‌فارس و به ترتیب شامل هندوانه، گوجه‌فرنگی، کاهو، خربزه، بادمجان و فلفل دلمه است. میناب به‌عنوان قطب نخست تولید خارج از فصل فلفل استان شناخته و فلفل‌دلمه‌ای به علت بازارپسندی بیشتر در دهستان‌های گوربند، کریان و بخش توکهور و هشتبندی میناب کشت می‌شود.

حبوبات، سیب‌زمینی، پیاز، محصولات جالیزی، نباتات علوفه‌ای و دانه‌های روغنی از جمله محصولات زراعی و پرتقال، نارنگی، لیموترش، لیموشیرین، گریپ‌فروت، انار، انجیر، انگور، بادام، موز، انبه، گارومزنگی و زیتون محلی عمده محصولات درختی و باغی استان هرمزگان‌اند. محصولات برداشت‌شده علاوه بر تأمین نیاز استان‌های داخلی به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس هم صادر می‌شوند.

هرمزگان مانند خیلی از نقاط کشور با محدودیت شدید منابع آب روبه‌روست. تنش‌های شدید خشکی تابستان، چالش دیگری است که استان‌های جنوبی به‌خصوص هرمزگان با آن دست به گریبان است.

استفاده از پوشش زیر سازه‌های سبک محافظتی که هم درصدی از نور را می‌شکند و هم نسبت به تنش‌ها و شرایط خاص جوی از محصول محافظت می‌کند از راهکار حل این معضل است. همچنین تغییر سیستم آبیاری از سنتی به مدرن و مدیریت برداشت آب می‌تواند در رفع مشکل مؤثر باشد.

-بازاریابی و معرفی محصول در کشورهای هدف اگر با اصول صحیح صورت گیرد می‌تواند بازارهای زیادی را برای فروش ایجاد کند.
  • اگر قصد صادرات محصول کشاورزی خود را دارید به نکات زیر توجه کنید:

۱-محصول صادراتی باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد محصولات کشاورزی چون در گروه مواد غذایی جای دارند کیفیت و سالم بودن و میزان استفاده از سموم برای بسیاری از کشورها حائز اهمیت است.

۲- علاوه بر کیفیت از نظر قیمت باید در بازارهای جهانی قابل‌رقابت باشد. با شناسایی هزینه‌های اضافی تولید و حذف آنها، استفاده از روش‌های سالم و کم‌هزینه در حمل‌ونقل می‌تواند مؤثر باشد. همچنین برخی از کشورهای کمتر توسعه‌یافته قیمت محصول را بر کیفیت ترجیح می‌دهند که می‌توانید با درجه‌بندی محصول، قیمت‌های ارزان‌تر به این کشورها پیشنهاد دهید.

۳-با شناسایی کشورهای رقیب صادراتی و تحلیل عملکرد آنها و بررسی محصولشان از نظر کیفیت، قیمت و نوع بسته‌بندی می‌توانید در بهبود عملکرد صادراتی‌تان نقش بسزایی داشته باشد.

۴-بازاریابی و معرفی محصول در کشورهای هدف اگر با اصول صحیح صورت گیرد می‌تواند بازارهای زیادی را برای فروش ایجاد کند. بازاریابی بین‌الملل از مشکلات اساسی شرکت‌های تولیدی و صادراتی ایران و استان است که باید جدی گرفته شود!

خرمای هرمزگان کیفیت بالایی در صادرات دارد

۵- برندینگ و بسته‌بندی صادراتی متناسب بازار کشور هدف بسیار بااهمیت است. استفاده از مشاوره کارشناسان برندینگ بین‌الملل در صادرات باعث می‌شود در بلندمدت موقعیت خودتان را در بازار هدف تثبیت کنید.

⚡ بازار کشورهایی همچون روسیه، قزاقستان، افغانستان، قطر و اوراسیا از مهم‌ترین بازارهای هدف صادرات محصولات کشاورزی استان هرمزگان‌اند.

شیلات و ماهیگیری استان هرمزگان

این استان با تولید بیش از یک‌چهارم محصولات شیلات کشور سهم قابل‌توجهی در صادرات و ارزآوری دارد.
یک چهارم محصولات شیلات کشور در استان هرمزگان تولید می شود!

استان هرمزگان با ۲۲ بندر صیادی، ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز آبی و دریایی و ۱۳ جزیره بیشترین فعالیت صید و صیادی کشور را دارد و با ۳۱۳ هزار تن تولید سالیانه رتبه اول صیادی کشور را به خود اختصاص داده است.

هرمزگان با تولید بیش از یک‌چهارم محصولات شیلات کشور سهم قابل‌توجهی در صادرات و ارزآوری این محصولات دارد.

⚡ انواع آبزی شامل میگو پرورشی، یال اسبی، ماهی مرکب، آبزیانی که مصرف داخلی ندارند و … به کشورهایی همچون چین، روسیه، اسپانیا، ویتنام، تایلند، تایوان، کره جنوبی، سریلانکا، انگلستان، اوکراین، فرانسه و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

در هرمزگان ۸۳ واحد شیلاتی در زمینه‌های عمل‌آوری، فرآوری، تولید کنسرو و پودر ماهی مشغول به فعالیت هستند، این مجموعه‌ها ظرفیت صادرات و ارزآوری قابل‌توجهی دارند که با بازاریابی هوشمندانه بین‌المللی خواهند توانست بازارهای فعلی را گسترش داده و درهای بازارهای جدید صادراتی را به سوی خود باز کنند.

پرورش میگو در هرمزگان هر روز پررونق‌تر می‌شود و سرمایه‌گذاران با توجه به سود این صنعت، استقبال خوبی از این بخش دارند و قطعاً با صادرات موفق به کشورهای هدف که سود بیشتری برای تولید کننده و تاجر ایجاد می‌کند، به درآمدهای بالای ارزی دست خواهند یافت!

پرورش میگو در هرمزگان هر روز پررونق‌تر می‌شود و سرمایه‌گذاران با توجه به سود این صنعت، استقبال خوبی از این بخش دارند

از ظرفیت‌های ویژه استان هرمزگان در حوزه آبزی‌پروری، پرورش و برداشت میگو در ۲ دوره از سال است که با توجه به شرایط مساعد آب‌وهوایی استان، این مهم امکان‌پذیر شده است. مرحله اول برداشت میگوی پرورشی در هرمزگان از اواخر اسفندماه آغاز و تا خرداد سال آینده ادامه دارد و مرحله دوم از مردادماه آغاز و اواخر آذرماه پایان می‌یابد.

 میگوی پرورشی هرمزگان از گونه وانامی است که فاقد آنتی‌بیوتیک است، سرعت رشد بالایی دارد، در برابر بیماری‌ها مقاوم و استانداردهای غذایی را به راحتی کسب می‌کنند. این ویژگی‌ها از مهم‌ترین جذابیت‌های این گونه میگو هستند.

بیشتر مزارع پرورش میگوی استان در شهرستان‌های بندرعباس، سیریک، جاسک، میناب، بندر لنگه و قشم واقع شده است. میگوی پرورشی هرمزگان به کشورهای چین، ویتنام، امارات، عمان، اتحادیه اروپا و روسیه صادر می‌شود.

 بهره‌برداری از طرح‌های پرورش میگو در هرمزگان و فعال‌شدن بیشتر این بخش، شاهد جهش تولید، صادرات و اشتغال‌زایی بیشتر در این استان خواهیم بود.

صادرات میگو در سراسر دنیا درآمدزایی زیادی دارد و میگو که منبع غنی پروتئین و امگا ۳ است، در دنیا پرطرف‌دار و محبوب است.

⚡ از بازارهای خوب فروش میگو بعد از چین، کشور امارات و شهر دبی است. دبی از مهم‌ترین شهرهای تجاری دنیاست و شرکت‌های تجاری و تاجران زیادی در آن مشغول به فعالیت‌اند.

صادرات میگو در سراسر دنیا درآمدزایی زیادی دارد و میگو که منبع غنی پروتئین و امگا ۳ است، در دنیا پرطرف‌دار و محبوب است

کشورهای حوزه خلیج‌فارس یک‌سوم میگوی صادراتی ایران را خریداری می‌کنند که البته بخشی از میگوی ایرانی به این کشورها صادرات مجدد می‌شود.

عمده‌فروشی با حجم کم و حجم بالا انجام می‌شود. خریدار عمده با حجم کم معمولاً فروشگاه‌های کوچک و توزیع‌کننده‌ها می‌باشند و خریدار با حجم بالا معمولاً شرکت‌های صادرات میگو اند. این نوع خرید کمترین قیمت ممکن را پیشنهاد می‌دهند.

با هدف افزایش بازارهای صادراتی، گسترش زیادی یافته است و صادرات آبزیان به‌ویژه میگو از این قاعده مستثنی نیست. شناخت بازارهای هدف صادراتی و کشف بازارهای مناسب و پرسود از دیگر امکاناتی است که بازاریابی دیجیتال و تحقیقات بازار در اختیار صادرکننده قرار می‌دهد.

از نکات مهم صادرات میگو قیمت‌گذاری صحیح و توجه به فاکتورهایی نظیر نوع میگوی مناسب برای کشور هدف، شیوه بسته‌بندی میگو، تغییرات قیمت ارز، محل پرورش میگو (جهت جلوگیری از امراض) که می‌تواند در موفقیت صادراتی آبزیان بسیار مؤثر باشد!

قفس‌های ماهی می‌توانند نقش مهمی در افزایش بهره‌وری پرورش و تولید آبزیان انجام دهند

⚡ ورود به بازارهای صادراتی برای هر بازرگان و مزرعه‌دار آبزیان و بخصوص با منابع خوبی که در استان هرمزگان وجود دارد، امکان‌پذیر است به شرطی که اصول موفقیت در بازاریابی و صادرات آبزیان را رعایت کند.

معادن استان هرمزگان

هرمزگان جزء مناطق شاخص معدنی کشور است و به دلیل داشتن معادن غنی فلزی و غیرفلزی از ظرفیت سرمایه‌گذاری خوبی دارد
استلن هرمزگان از استانهای غنی مواد معدنی کشور است

مواد معدنی، هرمزگان را جزء مناطق شاخص معدنی کشور قرار داده و این استان به دلیل داشتن معادن غنی فلزی و غیرفلزی از ظرفیت سرمایه‌گذاری خوبی برخوردار است که محقق شدن آن می‌تواند فرصت‌های بی‌نظیری در تولید و توسعه صادرات استان ایجاد کند.

در استان هرمزگان می‌توان ۲۱ نوع ماده معدنی از جمله سنگ گچ، سنگ‌آهن، سنگ نمک، سنگ کرومیت، دولومیت، سنگ آهک، خاک سرخ و سنگ لاشه استخراج کرد که مواد استخراج شده از معادن در صنعت ساختمان، صنایع فولاد، تولید گچ، شن و ماسه و صنایع سیمان و تهیه آجر کاربرد دارند.

این مواد معدنی علاوه بر مصرف داخلی، به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و چین صادر می‌شود. البته این مواد معدنی بیشتر روباز بوده که به صورت عمده و خام‌فروشی از استان هرمزگان صادر می‌شود و کمتر فرآوری و ارزش افزوده‌ای روی آن‌ها صورت می‌گیرد.

ستان هرمزگان ۱۳۶ معدن فلزی و غیرفلزی فعال دارد که ظرفیت قابل‌توجهی در حوزه معادن به حساب می‌آید.

استان هرمزگان ۱۳۶ معدن فلزی و غیرفلزی فعال دارد که ظرفیت قابل‌توجهی در حوزه معادن به حساب می‌آید. این بخش توانایی تولید ثروت، اشتغال گسترده و صادرات را به‌ویژه در فرآوری مواد معدنی فراهم می‌کند.

بندر چندمنظوره خمیر در دو کیلومتری شرق اسکله شیلات و در محلی به طور کامل خارج از تالاب بین‌المللی خورخوران و جنگل‌های حرا قرار دارد که با بهره‌برداری از آن، کانون جدید تجارت دریایی برای صادرات مواد معدنی در ۹۵ کیلومتری غرب بندرعباس ایجاد می‌شود. شهرستان خمیر با داشتن ۲۹ معدن فعال به‌عنوان مستعدترین منطقه معدنی استان هرمزگان شناخته شده است.

در استان  ۲۱ نوع ماده معدنی وجود دارد که این مواد معدنی علاوه بر مصرف داخلی، به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و چین صادر می‌شود

 مهم‌ترین بازارهای صادراتی مواد معدنی به ترتیب چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، ایتالیا، افغانستان، تایوان، عمان، تایلند، هند، ترکمنستان، اسپانیا، پاکستان، کره و کویت‌اند.

صادرات مواد معدنی از مشاغل پرسود است که در همه جای دنیا طرف‌داران زیادی دارد. درآمد حاصل از صادرات مواد معدنی ایران سالانه می‌تواند به حدود ۱۰ میلیارد دلار برسد که این مقدار نشان می‌دهد این موضوع تا چه حد می‌تواند برای اقتصاد ایران مفید باشد.

ایران در منطقه‌ای واقع شده که کشورهای اطراف مانند ترکیه، عربستان، کشورهای آسیای میانه و کشورهای حوزه خلیج‌فارس با توجه به آهنگ رشد و توسعه اقتصادی به منابع معدنی نیاز دارند در حالی که این کشورها از نظر ذخایر معدنی بسیار فقیر هستند! در مقابل ایران ظرفیت‌های بی‌نظیر صادراتی این مواد را دارد.

صادرات مواد معدنی پرسود است که در همه جای دنیا طرف‌داران زیادی دارد. درآمد حاصل از صادرات مواد معدنی ایران سالانه می‌تواند به حدود ۱۰ میلیارد دلار برسد

⚡ شناسایی کشورهایی که بیشترین واردات مواد معدنی را دارند و انجام اقدامات بازاریابی به‌صورت کاملاً حرفه‌ای، آشنایی با قوانین صادراتی مواد معدنی، مذاکره با طرف‌های خارجی و جلب رضایت آنها در صادرات از عوامل مهم موفقیت صادراتی است.

صنایع‌دستی استان هرمزگان

45 رشته صنایع دستی مختلف استان هرمزگان که قابلیت صادرات و حضور در بازارهای بین المللی را دارند
صنایع دستی متنوع و با اصالت هویت استان هرمزگان است

صنایع‌دستی هویت یک ملت را در گذشته و حال بیان می‌کند و میراثی است که فاصله دیروز و امروز تمدن، فرهنگ و هنر ایران را از میان برمی‌دارد، گویی تمدن کهن به صورت ممتد همراه با این صنایع از روزها و سال‌ها و قرن‌ها گذر کرده و به روزگار ما رسیده است.

۴۵ رشته صنایع‌دستی در استان هرمزگان وجود دارد که عمدتاً حصیر، مشتقات چوبی، گلیم‌بافی، لباس‌های محلی، رودوزی‌های سنتی و سفالخوس بافی، شک بافی، حضایه بافی، حصیربافی سبدبافی، سواس بافی، سفالگری سنتی، جهله سازی، بادله دوزی، سوزن‌دوزی، برقع دوزی، صنایع‌دستی دریایی، لنج‌سازی تزئینی و غیره است.

از منابع درآمدی خیلی کشورها صادرات صنایع‌دستی است که علاوه بر ارزآوری، در زندگی مردم منطقه هم تأثیرگذار است که متأسفانه این سال‌ها در کشور ما بیشتر مورد بی‌مهری قرار گرفته است.

کشورهای آسیایی و عربی بازارهای خوبی برای معرفی، بازاریابی و فروش صنایع‌دستی استان هرمزگان‌اند

مشکل عمده‌ای صنایع‌دستی استان عدم توانایی در بازاریابی و فروش این محصولات است و همین موضوع سبب فروش کم‌رنگ محصولات در بازار داخلی و صادرات شده است. بخشی از این مشکل به عدم به‌روزآوری صنایع‌دستی کشور برمی‌گردد!

⚡ تقریباً تمام طرح و نقشی که در صنایع‌دستی کشور داریم مربوط به ۵۰ تا ۱۰۰ سال گذشته است و ما هیچ به‌روزآوری در طرح و شکل محصولات صنایع‌دستی نکرده‌ایم! متأسفانه خیلی از هنرمندان و فعالان صنایع‌دستی به‌غلط فکر می‌کنند که صنایع‌دستی باید نوستالژیک، قدیمی و بیشتر حالت دکوری داشته باشد! اما این عقیده کاملاً اشتباه است!

امروز صنایع‌دستی در جهان باید علاوه بر اینکه کار دست باشد، دقیق و ظرافت هم در تولید آن بکار رفته باشد و مهم‌تر از همه قابل‌استفاده و کاربری باشد و صرفاً جنبه زیبایی و دکوری نداشته باشد!

 چاره‌ای اساسی حل مشکل صادرات صنایع‌دستی استان تشکیل تعاونی‌های فروش صنایع‌دستی و بازاریابی صادراتی این تعاونی‌ها به‌صورت تخصصی، حرفه‌ای و استفاده از ابزارهای تحقیقات بازار و دیجیتال مارکتینگ بین‌المللی است.

البته فضای مجازی این امکان را می‌دهد تا کسانی که به طور گسترده‌تری به تولید و تجارت صنایع‌دستی مشغول‌اند به طور مستقل در فضای مجازی سایر کشورها به بازاریابی مستقیم دست بزنند و از آنجائی که رقابت شرکت‌های ایرانی در عرضه صنایع‌دستی ایرانی بسیار ضعیف و تقریباً هیچ است به‌راحتی به فروش‌های صادراتی خوب و حتی برندسازی دست پیدا کنند.

 چاره‌ای اساسی حل مشکل صادرات صنایع‌دستی استان فروش صنایع‌دستی و بازاریابی صادراتی این تعاونی‌ها به‌صورت تخصصی، حرفه‌ای و استفاده از ابزارهای تحقیقات بازار و دیجیتال مارکتینگ بین‌المللی است
  • کشورهای آسیایی و عربی بازارهای خوبی برای معرفی، بازاریابی و فروش صنایع‌دستی استان هرمزگان‌اند. این کشورها از نظر فرهنگی با صنایع‌دستی استان ارتباط خوبی برقرار می‌کنند. همچنین به دلیل نزدیکی مرزی و آشنایی هنرمندان استان با سلایق و نیاز آنها ظرفیت‌های زیادی برای فروش و صادرات صنایع‌دستی استان به این کشورها وجود دارد. امارات متحده عربی، قطر، کویت، عراق، ترکیه، چین و آلمان از جمله کشورهای علاقه‌مند به صنایع‌دستی ایران‌اند.
  • ⚡ البته دو بازار روسیه و چین به دلیل اینکه جوامع ثروتمند نوظهور در آنها ایجاد شده است، ولع زیادی در خرید کالاهای لوکس و صنایع‌دستی و سنتی دارند و می‌خواهند ابراز کنند متفاوت هستند و این تفاوت را با خرید کالای نفیس و فاخر نشان می‌دهند؛ بنابراین بازار بسیار بکر و خوبی برای صنایع‌دستی ایرانی‌اند و با کمک تقویت مهارت های صادراتی دقیقاً می‌توان این گروه از جامعه را هدف قرار داد.

صنایع‌دستی محبوب کشورهای هدف صادراتی را شناسایی کنید و اگر بتوانید در بازاریابی و معرفی کالای به‌درستی عمل کنید قادر خواهید بود بازارهای صادراتی خود را گسترش دهید. استفاده از ابزارهای بازاریابی دیجیتال و تقویت مهارت های صادراتی که در همه جای دنیا استفاده می‌شود نقش مؤثری در معرفی شما خواهد داشت.

 مشکل اصلی صنایع‌دستی استان عدم توانایی در بازاریابی و فروش این محصولات است که باعث فروش کم‌رنگ محصولات در بازار داخلی و صادراتی است

⚡ در این جا تنها بخش کوچکی از قابلیت‌های استان هرمزگان اشاره شد. قطعاً ظرفیت صادراتی استان بسیار بیشتر از اینهاست و اگر فکر می‌کنید محصول شما درخور صادرات است برای شروع می‌توانید از کشورهای همسایه شروع کنید و به تدریج بازارهای خود را حتی به کشورهای اروپایی گسترش دهید.

چطور صادرکنندگان و تولیدکنندگان استان هرمزگان از فرصت‌های پیش رو استفاده کنند؟

سال‌ها درآمدهای نفتی باعث شده تا تجارت خارجی کشور بر اساس واردات شکل و رشد کند و شاید بسیاری از تجار ما مهارت‌های خوبی در واردات داشته باشند!

اما ما هرگز صادرکنندگان خوبی نبوده‌ایم و در خیلی جاها که ایران را با آن کالای ایرانی می‌شناختند، بازار را به‌تدریج به رقبا واگذار کردیم! یکی از دلایل عمده آن ضعف مهارت‌های صادراتی است.

صادرات موفق در دنیای امروز نیاز به مهارت‌های صادراتی دارد این مهارت‌ها عمدتاً در ۲ دسته قرار می‌گیرند! مهارت‌های ارتباطی و مهارت‌های فنی!

چگونه مشتریان و خریداران بالقوه دست‌اول را شناسایی می‌کنید؟ چگونه کالا و خدمات خود را به نحو شایسته معرفی می‌کنید؟ چگونه نظر مخاطب را به خرید از خود جلب می‌کنید؟ و چگونه خریدار را باید به خرید متقاعد کرد؟ چگونه مکاتبات اثربخش با خریدار داشته باشیم؟ چگونه تخفیف بدهیم و بسیار از سؤالات دیگر که پاسخ همه این سؤالات در دل مهارت‌های ارتباطی نهفته است.

تقویت مهارت های صادراتی عامل افزایش صادرات استان لرستان

بخش دیگر مهارت‌ها به مهارت‌های فنی برمی‌گردد! اینکه از چه قاعده اینکوترمز برای فروش صادراتی استفاده کنیم و به نفع ما خواهد بود؟ هزینه‌های حمل و بیمه با خریدار است یا فروشنده؟ دریافت ارز صادراتی چگونه انجام شود و هزاران سؤال دیگر که پاسخ آنها را مهارت‌های فنی صادرات خواهند داد!

ضمن اینکه مشاوران همیشه تأکید می‌کنند که نقش مهارت‌ها در صادرات موفق بسیار تأثیرگذار است اما برای تکمیل زنجیره موفقیت در صادرات مشاوران مستقر در یک بازار هم کمک زیادی به صادرکنندگان می‌کنند!

هر چند اصول بازرگانی خارجی در بازارها مشابه است اما بین کشورهای مختلف تفاوت‌هایی دیده می‌شود مثل اینکه فرهنگ خرید عمده در یک بین تجار یک کشور چگونه است؟ وجه صادرات را از چه روش‌ها و کانال‌هایی پرداخت می‌کنند؟ شبکه‌های توزیع در آن کشور چگونه است؟ و چگونه می‌توان اعتماد خریدار در یک بازار را برای خرید و تجارت بیشتر با شما جلب کرد؟

بنابراین در کنار تقویت مهارت‌های صادراتی، حضور یک مشاور پشتیبان کمک زیادی به موفقیت شما در صادرات خواهد کرد!

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول است.

*
*

error: Content is protected !!